Goede voornemens voor 2017: tips en ideeën

Goede voornemens 2017

Het nieuwe jaar is alweer aan de gang, dat betekent dat het weer tijd is voor een reeks goede voornemens. Goede voornemens zien er op papier altijd mooi uit, maar zijn voor de meesten van ons vaak niet even haalbaar. Naast een aantal toffe ideeën voor goede voornemens lijsten we ook een aantal tips voor je op om de goede voornemens voor het komende jaar écht vol te houden! 🙂 

goede voornemens 2016

Kies haalbare voornemens

We leggen onszelf vaak ontzettend moeilijke voornemens op. Neem bijvoorbeeld het stoppen met roken wanneer je twee pakjes per dag rookt, wanneer je vegetarisch wil eten terwijl je iedere dag veel vlees eet of wanneer je wilgroeien tot een grote atleet terwijl je niet eens een paar minuten na elkaar kunt joggen.

Het is enorm frustrerend dat we deze voornemens niet vol kunnen houden. Er zijn echter wel een aantal hulpjes die je kunnen helpen bij je voornemens voor 2017. Op die manier moet het volhouden er van ook een stuk gemakkelijker zijn.

We geven je graag een aantal leuke voornemens voor het nieuwe jaar en erbovenop tips hoe je deze het best kan volhouden om je doelen te bereiken.

De klassiekers

De goede voornemens die we het vaakst voorbij zien komen zijn stoppen met roken en het beginnen en doorzetten met een sport.voornemens lopen

Het grappige is: deze voornemens zijn meestal ook de eerste voornemens waar mee wordt gestopt! Waarom? Deze goede voornemens hebben meer nodig dan een beetje magie. Een goed doorzettingsvermogen en een dosis motivatie helpen je alleen om deze voornemens te laten slagen. Of het nou om roken of om je dieet of sporten gaat, het belangrijkst is: doelen blijven stellen.

Hoe kun je deze doelen voor jezelf stellen? Door langzaam te beginnen.

Als grote roker kun je niet in één keer stoppen. Het langzaamaan verminderen is een stuk effectiever. Begin bijvoorbeeld eerst met het roken van een elektrische sigaret voordat je helemaal stopt. Hetzelfde geldt voor diëten: ga niet meteen alleen maar groene salades en appels eten, maar bouw langzaam af. Zo zul je zien dat je sneller de verleiding kunt weerstaan om die overheerlijke macarons of gebakjes te nemen!

Bij sporten werkt ditzelfde principe: wanneer je lui van aard bent is het moeilijk om iedere dag te gaan sporten. Het werkt motiverend om met iemand af te spreken om samen te gaan sporten. Spreek hierbij telkens een datum en een tijd af, zodat je dit moment vrij houdt en daadwerkelijk gaat sporten.

Speciale goede voornemens voor 2017

Kinderen opvoeden, gaan winkelen, het werk, het huishouden, quality time met de geliefde,…
De meesten van ons hebben een ontzettend druk leven, maar spenderen we hierdoor niet wat te weinig tijd voor onze vriendinnen?

Eens goed bijkletsen is nochtans heel belangrijk! Even weg van de dagelijkse sleur, al je gedachten kunnen loslaten, even wat afleiding zoeken,… het is noodzakelijk! Spreek bij dezen vanaf 2017 af dat je ten minste één keer per maand een diner met je vriendinnen organiseert. Gezelligheid gegarandeerd!

goede voornemens nieuw jaarFoto: Laminutedemy

Een ander voornemen dat je dit jaar niet mag vergeten is een hele simpele: vergeet niet je make-up er af te halen voordat je gaat slapen. Waarom? Het is bewezen dat vrouwen die iedere avond hun make-up verwijderen en nachtcrème op doen minder snel zichtbaar ouder worden dan vrouwen die dat niet doen. Daarbij helpt een paar glazen water op een dag natuurlijk ook.

Algemene voornemens voor het nieuwe jaar

1. Verjaardagen van familie en vrienden

Des te ouder we worden, des te meer we vergeten. Dat is niet zo gek, want hoe hoger onze leeftijd wordt, hoe minder neuronen we in onze hersenen hebben.

Ben je bijvoorbeeld wel eens de verjaardag van een geliefde vergeten? En weet je nog hoe stom je je toen voelde? Zo’n gevoel wil je toch nooit meer?

Wat dacht je van een speciale kalender voor het nieuwe jaar die je ieder jaar kunt hergebruiken! Je hebt er dus je hele leven plezier van en je vergeet nooit nog een verjaardag van een belangrijk persoon.

Ontdek zeker ook alle leuke trucs om je kalender zo mooi en persoonlijk mogelijk te maken via ons blogbericht: Vergeet geen enkele verjaardag meer met je eigen verjaardagskalender!

voornemens smartphoto verjaardagskalender2Verjaardagskalender smartphoto

2. Online winkelen

Drukke week? Bestel je boodschappen online!

Bedenk menu’s voor de hele week en bestel de producten die je nodig hebt gewoon vanuit je luie stoel. Je kunt zelf de datum en de tijd van de levering kiezen, zodat het precies past in je dagelijkse bezigheden. De boodschappen worden in je keuken geleverd, is de technologie vandaag de dag niet mooi?

Denk bijvoorbeeld al na over komende verjaardagen en bestel al reeds enkele gepersonaliseerde cadeaus of verjaardagskaarten.
Zoek je nog een originele verjaardagswens? Lees dan ook onze blogpost: originele verjaardagswensen waarmee je de jarige echt verrast!

3. Wees écht samen

Wanneer je in een relatie zit kan het zijn dat je elkaar dagelijks helemaal niet veel ziet. Ook al ben je wel in hetzelfde huis, de kans is groot dat je langs elkaar heen leeft. Hoeveel koppels zien we wel niet die iedere dag langs elkaar leven zonder elkaar écht even te spreken of elkaar aan te kijken?

Om je relatie gezond te houden, moet je er energie in steken. Of je nou samen met zijn tweeën bent of wanneer je kinderen hebt. Neem de tijd voor elkaar, even zonder vrienden, zonder kinderen en vooral: zonder schoonmoeder 😉

4. Sorteer je foto’s

Één van de vele dingen die altijd op ons to-do-lijstje staat is het sorteren van foto’s. Vandaag de dag hebben we onze smartphone bijna altijd op zak en nemen we overal foto’s van. Het uploaden en bewaren van foto’s, daar zijn we echter wat minder goed in.

Neem het komende jaar eens de tijd om je foto’s in chronologische volgorde te sorteren, maak mapjes aan, wis wazige foto’s en verwijder vooral de foto’s waar je zelf niet op je voordeligst op staat.

voornemens foto's sorteren

Kies eens een moment om de mooiste foto’s uit te kiezen en er een prachtig fotoalbum van te maken waarin je al je herinneringen bundelt of laat ze printen in vierkant, retro, klassiek, zwart-wit,…

voornemens fotoboek

Fotoboek smartphoto

Wil je liever wat creatievers? Ga dan voor het scrapbook-idee!

5. Wees goed voor het milieu

Ben je geïnteresseerd in een goed milieu? Waarom doe je daar het komende jaar niet wat mee?

Begin het jaar goed: er over nadenken is al goed, maar actie ondernemen is nog beter! Begin bijvoorbeeld een biologische moestuin of denk eens na over het aanschaffen van zonnepanelen. Elke kleine daad is een stap naar een mooiere wereld!

6. Sta tien minuten eerder op

Ken je dat? Dat je ieder jaar het voornemen hebt om eerder op te staan? Wanneer je écht geen ochtendmens bent, gaat het je ook écht niet lukken om veel eerder op te staan dan normaal.

Toch is er een manier om kapotgeslagen wekkers en chagrijnige ochtendhumeuren tegen te gaan: zet iedere ochtend de wekker tien minuutjes eerder. Die tien minuten geven je net wat extra tijd om het in de ochtend rustig aan te kunnen doen.

Zeker interessant zijn ook onze 12 gouden tips voor een succesvolle ochtendroutine!

goede voornemens vroeger opstaan

7. Reis en ontdek!

Één van de allerbelangrijkste voornemens is misschien wel reizen. Ga erop uit! Het ontdekken van andere culturen is absoluut verrijkend en essentieel.

goede voornemens reizen

 

We hebben vaak de stomste excuses om het bij dagdromen te laten: “geen tijd”, “ik heb maar een week vakantie”, “er is geen geld”. Natuurlijk zijn er wel eens redenen waarom je op dat moment niet op reis kan gaan, daarom is een goede voorbereiding heel erg nodig. Er zijn namelijk genoeg goedkope lange reisjes die je kunt maken zonder dat je veel geld kwijt bent.

Om deze fantastische tijd in je leven zo goed mogelijk te onthouden is het leuk om veel foto’s te maken en aantekeningen te maken in speciale boekjes van de mensen die je ontmoet en de plaatsen die je bezoekt.

8. Kleine attenties

Een ander persoon blij zien, daar word jij toch weer blij van? Denk er dit jaar geregeld eens aan om een ander te verrassen. Geef bijvoorbeeld zomaar eens een origineel en persoonlijk cadeautje, niet op zijn of haar verjaardag maar op een willekeurige datum, zoals 27 april. Er is geen speciale gelegenheid nodig om je dierbaren te laten zien dat je om ze geeft.

voornemens verrassingen

 Foto: Pinterest

Het is natuurlijk een heel goed gevoel om al deze besluiten te maken. Het belangrijkste is echter om je er aan te houden. Dat is een ander verhaal. Houd realistische doelen in het vizier en zie op die manier zelf waar toe jij in staat bent en wat je vol kunt houden.

Wees eerlijk voor jezelf, want alleen dan kun jij de doelen behalen die je wilt.

Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar?
Laat het ons weten in de commentaren of via onze Facebookpagina.

het leukste foto-idee

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *