Razend creatieve hapjes voor een kinderfeestje? Die vind je hier!

Kinderen eten met hun ogen. Een kinderfeestje staat of valt dan ook met de hapjes, want een hapje dat er niet echt smakelijk uitziet zal niet warm onthaald worden. Het goeie nieuws? Gelukkig zijn er echt 1001 leuke ideeën om de hapjes voor een kinderfeestje te doen knallen.

Hapjes voor een kinderfeestje – Part #1. Creatief met pannenkoeken

We starten met het oergerecht van de kinderfeestjes: pannenkoeken! Niet zomaar de eerste de beste pannenkoeken, maar gepimpte pannenkoeken! De meeste kinderen zijn sowieso al helemaal ondersteboven van pannenkoeken, maar met enkele snelle en makkelijke toevoegingen, maak je er een echt kunstwerkje van.

Maak pannenkoeken in verschillende vormen en gebruik stukjes fruit, chocoladesaus of slagroom om je creatie af te werken. Een konijnenpannenkoek of een leeuwtjespannenkoek? Niets is te gek als hapje voor een kinderfeestje!

 

hapjes-voor-een-kinderfeestje-part-1-creatief-met-pannenkoeken

Foto’s via One Litte Project & Taste of Home

Hapjes voor een kinderfeestje – Part #2. Creatief met brood

Brood: het is wellicht niet het eerste ingrediënt dat door je gedachten ging tijdens je brainstormsessies “Razend creatieve hapjes voor een kinderfeestje”. Nochtans kun je met brood heel wat leuke kinderhapjes maken.

Zoals dit glitterboterhammetje bijvoorbeeld. Neem twee witte boterhammen en snij -voor deze ene keer mag het wel ;-)- de korstjes eraf. Bestrooi de onderste boterham daarna met snoepjes en neem vervolgens een sjabloontje om een mooi vormpje uit de bovenste boterham te snijden. Leg de bovenste snede bovenop de onderste en je glitterboterhammetje is klaar!

 

hapjes-voor-een-kinderfeestje-part-2-creatief-met-brood1Foto via Sugar and Cloth

Of wat dacht je van een konijnensoepkom! Hoe je die maakt?

  1. Snij de bovenste laag van een groot rond brood uit het brood.
  2. Gebruik deze laag als hoofd en oren van het konijn
  3. Hol het brood uit.
  4. Plaats eerst een kom in het brood  vooraleer de soep in te schenken.
  5. Gebruik een stukje van het uitgeholde brood als konijnenstaartje.

 

hapjes-voor-een-kinderfeestje-part-2-creatief-met-brood2

Foto via The Idea Room

Wedden dat je kids nog nooit zo blij zijn geweest dat er soep op het menu stond?

Hapjes voor een kinderfeestje – Part #3. Creatief met kaas

Kaasblokjes of hamrolletjes met kruidenkaas zijn wel op elke aperitieftafel te vinden. Maar wat dacht je van kaasblokjes, omwikkeld in een jasje van ham? Een superlekker en erg kleurrijk hapje. Perfect voor een kinderfeestje dus!

 

hapjes-voor-een-kinderfeestje-part-3-creatief-met-kaas1

Foto via The Gracious Wife

Met een stukje mozzarella, zwarte olijven, een wortel en een tandenstoker maak je bijvoorbeeld ook heel makkelijk een leuk pinguïnhapje!

 

hapjes-voor-een-kinderfeestje-part-3-creatief-met-kaas2

Foto via Foodie With Family

Hapjes voor een kinderfeestje – Part #4. Creatief met wafels

Naast pannenkoeken, kunnen we natuurlijk ook wafels niet naast ons neerleggen als het gaat over hapjes voor een kinderfeestje.

Wat dacht je van een wafelrekje? Leg het wafeldeeg samen met een apotheekstokje tussen het wafelijzer en maak een gaatje in het stokje zodat je de wafels aan een rekje kunt ophangen. Hiermee scoor je gegarandeerd op een kinderfeestje.

 

hapjes-voor-een-kinderfeestje-part-4-creatief-met-wafels1

Foto via Iemo

Mag het nog iets creatiever? Dan hebben we de emoji wafels voor jou in petto! Leg je wafeldeeg in een cirkelvormig wafelijzer en gebruik verschillende kleurtjes glazuur of chocoladesaus om van elk wafeltje een verschillende emoji te maken. Wat denk je: creatief genoeg als hapje voor een kinderfeestje?

 

hapjes-voor-een-kinderfeestje-part-4-creatief-met-wafels2

Foto via Pinterest

Hapjes voor een kinderfeestje – Part #5. Creatief met snoep

Toegegeven: het is geen moeilijke opgave om kinderen warm te maken voor zoete snoepjes. Maar om je snoephapje helemaal te doen passen in het thema van een kinderfeestje? Dat is al ietsje moeilijker. Dit zijn alvast twee leuke ideeën:
Een zeemeerminnen- of onderwaterfeestje gepland? Dan zijn deze sushisnoepjes het perfecte hapje voor je kinderfeestje!

 

hapjes-voor-een-kinderfeestje-part-5-creatief-met-snoep1

 Foto via One Little Project

Zo’n sushisnoepje ziet er misschien wat moeilijk uit om te maken, maar niet is minder waar!

Of heeft je dochter de volledige balletschool op haar feestje uitgenodigd? Dan zijn deze ballerinasnoepjes perfect om op het feestje te serveren!

 

hapjes-voor-een-kinderfeestje-part-5-creatief-met-snoep2

Foto via Wonderful DIY

Hapjes voor een kinderfeestje – Part #6. Creatief met fruit

Fruit als hapjes voor een kinderfeestje: het is al iets gewaagder. Wij zijn wel fan van een stukje fruit op een kinderfeestje, want er zijn heel wat leuke mogelijkheden! Een bordje visjes? Dat maak je met enkele schijfjes sinaasappel en blauwe besjes!

 

hapjes-voor-een-kinderfeestje-part-6-creatief-met-fruit1

Foto via Buzzfeed

Of wat dacht je van dit toffe toverstafje? Neem een watermeloen en snij er een sterretjesvorm uit. Prik de ster bovenop een lange brochettestok en schuif een achttal blauwe besjes onderaan op het stokje.

 

hapjes-voor-een-kinderfeestje-part-6-creatief-met-fruit2

Foto via The Babybump Diaries

Hapjes voor een kinderfeestje – Part  #7. Creatief met groentjes

En deze is al helemaal de uitdaging van de eeuw: groenten als hapjes voor een kinderfeestje. Met groentjes kun je echter ook leuke vormjes maken. Zoals dit bloemkoolschaapje bijvoorbeeld. Gebruik enkele bloemkoolroosjes als lijfje van het schaap. De pootjes en het hoofdje van het schaap maak je met een zwart olijfje.

 

hapjes-voor-een-kinderfeestje-part-7-creatief-met-groentjes1

Foto via Buzzfeed

Groentjes als aperitiefhapjes zijn extra lekker met een lekkere dressing erbij. Zet het potje met dressing niet roekeloos op je aperitieftafel neer, maar integreer het zoals hier in je aperitiefhapje. Het potje dressing als bloemknop, enkele wortelstukjes als bloemblaadjes en een selderstengel als bloemsteeltje: superleuk!

 

hapjes-voor-een-kinderfeestje-part-7-creatief-met-groentjes2

Foto via Momtastic

Hapjes voor een kinderfeestje – Part  #8. Creatief met koekjes

Figuurkoekjes zijn een dankbaar ingrediënt om leuke hapjes voor een kinderfeestje te maken. Bovenop een lekkere pudding of samen met een healthy snack? De mogelijkheden om je hapjes te combineren met figuurkoekjes zijn oneindig!

 

hapjes-voor-een-kinderfeestje-part-8-creatief-met-koekjes

Foto’s via Living Locurto & Food Fun Family

Hapjes voor een kinderfeestje – Part  #9. Creatief met aperitiefworstjes

Veel kindjes houden van aperitiefworstjes. Met aperitiefworstjes kun je heel wat leuke dingen doen om er echt het perfecte hapje voor een kinderfeestje van te maken. Met enkele simpele snijbewegingen maak je bijvoorbeeld al heel snel deze schattige octopusworstjes.

 

hapjes-voor-een-kinderfeestje-part-9-creatief-met-aperitiefworstjes_octopus

Foto’s via Just Putzing

Heb je het kinderfeestje op Halloween gepland? Probeer dan zeker eens deze mummieworstjes. Omwikkel de worstjes in wat deeg, de oven in, maak plaats voor twee oogjes en klaar is kees!

hapjes-voor-een-kinderfeestje-part-9-creatief-met-aperitiefworstjes_mummiehotdog

 Foto via Educacion Actualizada

Hapjes voor een kinderfeestje – Part  #10. Creatief met chips

Op een kinderfeestje mag een chipje natuurlijk ook niet ontbreken als hapje. Er is zeker helemaal niets mis mee om de chipjes in een gewoon kommetje te serveren, maar moest je toch eens iets anders willen hebben we hier twee leuke ideetjes.

Is je zoon of dochter dol op vrachtwagens en takelvoertuigen? Serveer de chipjes op zijn of haar feestje dan in een speelgoedvrachtwagen.

 

hapjes-voor-een-kinderfeestje-part-10-creatief-met-chips1

Foto via The Whoot

Is je zoon of dochter fan van kroepoek? Serveer ze dan samen met een mandarijntje en een Chinees hoedje. Zo is het hapje voor je kinderfeestje volledig volgens thema uitgewerkt.

 

hapjes-voor-een-kinderfeestje-part-10-creatief-met-chips2

Foto via Pinterest

Kriebelt het al om aan de hapjes voor het feestje van je kids te beginnen? Of heb je zelf nog enkele leuke hapjes voor een kinderfeestje in gedachten? Laat het ons dan zeker weten via onze commentaren, Facebook of Twitter met de hashtag #mysmartphoto. We zijn benieuwd!

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *