Halloween decoratie zelf maken? 5 leuke ideetjes!

Halloween decoratie zelf maken

Herfst, de tijd van prachtige verkleurende bladeren, heerlijke wandelingen en een lekker kopje thee. Maar tijdens de nacht wordt het donker en komen mystieke wezens tevoorschijn. Jazeker, het is weer tijd voor Halloween! We geven je alvast 5 leuke ideetjes om je Halloween decoratie dit jaar zelf te maken!

halloween decoratie maken

Het is tijd voor de zwarte katten, vleermuizen, zombies, reuze spinnen en andere enge monsters. Om je te helpen dit bovennatuurlijke feest zo spannend mogelijk te maken, geven we je graag vijf leuke ideeën voor Halloween die gemakkelijk zijn om te maken en de perfecte sfeermakers zijn.

1. Laat de spoken zweven

Een echte Halloween is natuurlijk niks zonder een goed spook. Hoewel ze normaal gesproken alleen in het donker tevoorschijn komen, kun je deze super simpele Halloween decoratie knutselen zodat je er ook overdag van kunt griezelen.

Je hebt een stuk of acht witte lantaarn lichten, ongeveer twee meter witte katoenen stof, wit touw, een schaar en een zwarte viltstift nodig. Knip vierkanten uit het witte katoen, vouw ze in een driehoek en knip een stukje van de top af zodat je in het midden van het vierkant een gat hebt. Vouw deze vierkanten vervolgens om de lantaarns heen, maak ze vast met het witte touw en teken twee spookachtige ogen en een mond erop. Laat je eigen gemaakte spoken vervolgens met en zonder licht zweven waar jij dat wilt.

Halloween versiering makenBron: design dining and diapers

2. Een dampende ketel

Voor een mystieke sfeer kun je deze Halloween decoratie maken en neerzetten onder een paar vleermuizen die aan het plafond zweven.

Met behulp van droog ijs heb je de mogelijkheid om een griezelige dampende ketel neer te zetten die blijft imponeren. Pak hiervoor een zwarte ketel, het liefst met een hendel eraan, en leg daarin het droge ijs. Met een donkerblauwe ondergrond of een lichtje erbij maak je het beeld helemaal compleet. Let er wel op dat je handschoenen aandoet wanneer je deze Halloween versiering maakt. Je kunt zelfs doen alsof je echte griezeldrankjes hier voor de gasten uit schenkt. De nacht zal nooit meer hetzelfde zijn.

Halloween versiering knutselenBron: Tartines et délices

3. Vuur en bloed

Als je aan Halloween denkt, dan denk je aan vampiers. Je hoeft echter geen ingewikkelde constructies te maken om iedereen te laten denken dat ze in de buurt zijn.

Om deze Halloween decoratie te maken heb je alleen maar een aantal rode en witte kaarsen nodig. Een bescherming voor het werkoppervlak komt ook goed van pas. Combineer bloed met vuur door de witte kaarsen op de tafel te zetten en de rode kaars aan te steken. Door het rode kaarsvet dat er vanaf druipt op de witte kaarsen aan de zijkanten te laten druppen, maak je een bloederige lantaarn die zo in elke horrorfilm terecht kan. Voor het beste effect heb je rode kaarsen nodig die donkerrood van kleur zijn en lekker dik kaarsvet produceren. Verander je huis in een waar vampier paradijs.

Leuke ideeën voor HalloweenBron: sous notre toit

4. Hak zijn hoofd eraf!

Wat is er griezeliger dan een man zonder hoofd? Wil je eens een andere Halloween versiering maken dan de standaard maskers? Maak dan een echte doodskop in een glazen pot. Het is simpel om te maken en geeft een geweldig schrikeffect.

Je hebt hiervoor nodig: Een afbeelding van een hoofd (zelf maken of niet), een grote glazen pot, kleurstof, een printer en laminaatmateriaal of een copy shop in de buurt. Wanneer je je eigen hoofd maakt, kun je het heel persoonlijk en eng maken. Hiervoor bewerk je een foto van jezelf in Photoshop of een ander fotobewerkprogramma, print je hem uit en lamineer je het. Je kunt dit natuurlijk ook door de copy shop laten doen. Stop de afbeelding vervolgens tegen de rand van de pot aan, doe er water met kleurstof in et voilà! Je hebt een man/vrouw zonder hoofd gecreëerd.

Halloween ideetjesBron: Instructables

5. Lekker griezelen

Bij echte griezelfeestjes horen natuurlijk lekkere hapjes. Maak bijvoorbeeld snoepjes in de vorm van een monster, een heks of ga voor de enge Frankenstein. Je kunt ook een lekkere Halloween versiering knutselen met een echte Jack O’Lantern pompoen. Het ziet er geweldig uit en smaakt nog heerlijk ook.

Snijd de pompoen uit, maak een dip van onder andere kaas en ui en doe dit in een kommetje in de bovenkant alsof het de hersenen zijn. Doe alsof de pompoen kotst met behulp van onder andere avocado’s, tomaten en ui en leg er lekkere dip chips naast. Het is een ware traktatie voor zowel het oog als de mond.

halloween idee

Bron: Tasty

Al deze leuke ideeën voor Halloween maken je feest een succes.
Laat je gasten onder dompelen in de spannende wereld van de vampier, de griezel van de heks of het mystieke van de spookwereld. Al deze decoraties zijn gemakkelijk te maken en blijven iedereen nog lang na heugen.

Wil je graag meer leuke decoratie zelf maken? Ontdek onze blog en ontdek een wereld van DIY decoratie artikelen.

Wellicht dat je zelf ook nog wel een paar ideeën hebt? Deel ze met ons in de commentaren of via Facebook, Twitter of Pinterest of gebruik de hashtag #mysmartphoto zodat we straks met zijn allen heerlijk kunnen griezelen!

Lees ook:

  1. Kerstversiering zelf maken – Begin bij de kerstboom
  2. Zelf je kerstversiering knutselen – met dit lijstje kan je zo aan de slag!
  3. De perfecte kerst voorbereiden in 8 stappen
  4. Zelf kerstkaarten met foto maken doe je zo

Kristof, 31 jaar. Loper, fietser en natuurgenieter. Blogposts over originele en creatieve ideeën met jouw foto's.

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *