12 zomerherinneringen uit je kindertijd die je opnieuw moet beleven!

Ken je dat gevoel? Dat je in de zomer de tuin inloopt en ineens zin krijgt om heerlijk in het gras te gaan liggen? Of dat de warme zon je uitnodigt om een lekker ijsje te eten?
De mooiste zomerherinneringen uit je kindertijd kunnen zo naar boven komen drijven. Waarom zou je ze niet nog eens beleven? Geef je eigen kinderen dezelfde herinneringen waar ze ook zo van kunnen genieten.

Om je een handje te helpen hebben we twaalf fantastische zomerherinneringen in een lijstje geplaatst:

 

Een lekker ijsje
Hoe warmer het weer, hoe meer zin we krijgen in een ijsje. Vooral kinderen vinden het heerlijk om getrakteerd te worden, maar de ouders houden er stiekem ook wel van. Samen lekker buiten zitten met een ijsje is een herinnering die je voor altijd zal meedragen.

zomerherinneringen - ijsje eten

Zon, zee en strand
Weet je nog hoe je met plezier vroeger naar het strand ging en dan met blote voeten rond rende? Je kunt deze heerlijke sensatie nu ook aan je kinderen doorgeven. Ga samen op pad en loop met blote voeten door het fijne warme zand. Zorg ervoor dat je daarna de voeten goed schoonmaakt, om eventuele kleine wondjes schoon te maken en met een zacht gevoel naar huis te gaan.

zomerherinneringen - voeten in het zandFoto via Sosbobo

De gezelligste picknick
Een van de leukste zomerherinneringen is voor veel mensen toch wel de zomerse picknick. Beleef het weer opnieuw door het samen met je kinderen voor te bereiden. Zorg voor lekkere (zelf gemaakte) hapjes en drankjes, bestek, borden, bekers, een groot laken en ga op pad. Er zijn vaak hele mooie plekjes in de buurt te vinden waar je kunt zitten en genieten.

zomerherinneringen - picnicFoto via Mtilive

Vers fruit
De zomer is een tijd van heerlijk fruit zoals bessen, aardbeien, frambozen en ga zo maar door. Weet je nog hoe je vroeger ging wandelen in de natuur en een bramenstruik tegenkwam? Zoek dit plezier weer op en geniet van het beste verse fruit dat de natuur te bieden heeft. Vooral kinderen vinden het geweldig om te smullen van deze ‘snoepjes’ van de omgeving.

zomerherinneringen - fruit plukkenFoto via Cotedor

Spring!
Water, water en nog eens water! In de zomer klinkt niets aantrekkelijker dan een verfrissende duik in heerlijk helder water. Durfde jij vroeger van de hoogste wipplank af te springen? Of je nu voor de hoogste of de laagste plank ging, in het water springen blijft fantastisch om te doen. Neem je kinderen mee naar het zwembad en maak samen nieuwe zomerherinneringen die ze nooit meer zullen vergeten!

zomerherinneringen - wipplankFoto via Onthehook

Met iedereen op de foto
Opa op de tafel en de kleinkinderen eronder? Ooms en tantes die bij elkaar op schoot zitten? Papa en mama die stiekem elkaar een kusje geven? Deze en nog veel meer mogelijkheden maken de grappigste familiefoto’s. Zoek met de hele familie de mooiste plekjes op en maak de leukste foto’s om nog jaren en jaren van te genieten.

 grappige familiefotoFoto via Parentsociety

Buiten ontbijten
Wat is er fijner dan gezellig samen ontbijten in de buitenlucht? Je kunt een eigen ontbijt maken en in de tuin gaan zitten of naar een plaatselijk restaurantje gaan waar ze een uitgebreid buffet klaar hebben staan. Je kunt deze herinneringen niet alleen zelf weer beleven, maar ook doorgeven aan je kinderen. Gezellig samen ontbijten in de buitenlucht is een echte ervaring!

zomerherinneringen - buiten ontbijtenFoto via Leblogdejadis

Watergevechten
Naar het zwembad gaan is een geweldige optie, maar je kunt ook in de straat of tuin een watersensatie creëren. Heb je vroeger wel eens met broertjes, zusjes of kameraden een heus watergevecht gehouden? Je kinderen kunnen nu deze zelfde zomerherinneringen aanmaken. Geef ze waterballonnen, waterpistolen en/of een sproeier en zie ze helemaal los gaan. Zolang als het water stroomt, kunnen ze lekker spelen en afkoelen.

zomerherinneringen - watergevechtFoto via Ardeche-reportage 

In de tuin slapen
Heb je vroeger wel eens in de tuin geslapen? Je hoeft helemaal niet ver te reizen of veel geld uit te geven om een echt vakantiegevoel te krijgen. Zet de tent op in de tuin en doe alsof je ergens ver weg bent. Kinderen vinden het een echte ervaring om zo te kunnen overnachten en ze zullen het nooit vergeten.

zomerherinneringen - kamperenFoto via Vizeo

Vliegeren
Weet je nog hoe je vroeger samen ging vliegeren? De mooiste vliegers kon je heel hoog in de lucht laten gaan en heen en weer laten vliegen. Samen met je kinderen kun je dit weer beleven. Je kunt zelf een vlieger maken of gewoon eentje kopen in de winkel. Laat de vlieger opgaan en geniet samen van de mooie kleuren in de lucht.

zomerherinneringen - vliegerenFoto via Photosmax 

Kliederen met zonnecrème
Wanneer de zon schijnt, moet de huid goed beschermd worden. Zonnecrème is echter, zoals je wellicht wel weet, ook leuk als materiaal om mee op elkaar te tekenen. Maak de gekste poppetjes, de leukste figuurtjes en ga zo maar door. Dit levert niet alleen grappige foto’s op, maar ook een gezellige herinnering die altijd bij blijft.

zomerherinneringen - zonnecremeFoto via Bonsplans

Het gouden uur
In de zomer is elke dag wel een moment te vinden die de meest schitterende foto’s oplevert. Het zogenaamde gouden uur is ideaal om prachtige plaatjes te schieten. Ga samen op pad en kies de mooiste omgeving uit om een bijzondere zomerherinnering vast te leggen. Je kunt daarna de mooiste foto’s eruit kiezen en deze op een canvas laten drukken om er nog langer van te kunnen genieten.

zomerherinneringen - golden hourFoto via Flickr

Zomerherinneringen zijn er om gekoesterd te worden. Ze geven een heerlijk gevoel van nostalgie en voeren je mee terug in de tijd. Je kunt aan de hand van deze twaalf voorbeelden de mooiste herinneringen weer opnieuw beleven en doorgeven aan je eigen kinderen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer ervaringen te bedenken die de moeite waard zijn om te herbeleven.
Welke weet je nog meer?

Laat het ons weten weten via de commentaren of via Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest met de hashtag #mysmartphoto. Ga deze zomer op pad en ontdek samen hoe je nieuwe herinneringen aan kunt maken.

 

fotoboek CTA

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *