Herbeleef 12 fantastische zomerherinneringen opnieuw met jouw kids!

Ken je dat gevoel? Dat je in de zomer de tuin inloopt en ineens zin krijgt om heerlijk in het gras te gaan liggen? Of dat de warme zon je uitnodigt om een lekker ijsje te eten? De mooiste zomerherinneringen uit je kindertijd kunnen zo naar boven komen drijven. Waarom zou je ze niet nog eens beleven? Geef je eigen kinderen dezelfde herinneringen waar ze ook zo van kunnen genieten.

Om je een handje te helpen hebben we twaalf fantastische zomerherinneringen in een lijstje geplaatst:

Ijslolly’s maken

Niets verfrist meer op een warme zomerdag dan zelfgemaakte ijslolly’s. Het uitkiezen van verschillende fruitsappen en stukjes fruit, ze in vormpjes gieten en wachten tot ze bevriezen was altijd een spannende activiteit. Hoe warmer het weer, hoe meer zin we krijgen in een ijsje. Vooral kinderen vinden het heerlijk om getrakteerd te worden, maar de ouders houden er stiekem ook wel van. Samen lekker buiten zitten met een ijsje is een herinnering die je voor altijd zal meedragen.

Zon, zee en strand

Weet je nog hoe je met plezier vroeger naar het strand ging en dan met blote voeten rond rende? Zandkastelen bouwen, schelpen zoeken en in de golven springen. De geur van zonnebrandcrème en de geluiden van de zee maken stranddagen onvergetelijk. En natuurlijk, de onvermijdelijke zandkorrels die overal terechtkomen!

De gezelligste picknick

Een van de leukste zomerherinneringen is voor veel mensen toch wel de zomerse picknick. Beleef het weer opnieuw door het samen met je kinderen voor te bereiden. Zorg voor lekkere (zelf gemaakte) hapjes en drankjes, bestek, borden, bekers, een groot laken en ga op pad. Er zijn vaak hele mooie plekjes in de buurt te vinden waar je kunt zitten en genieten.

Insecten zoeken en bestuderen

Er is altijd iets fascinerends geweest aan het zoeken naar insecten in de tuin of in het bos. Gewapend met een vergrootglas en een klein potje kunnen kinderen op zoek gaan naar kevers, mieren en lieveheersbeestjes. Het observeren van deze kleine wezentjes, hun kleuren, bewegingen en gedrag is als het ontdekken van een verborgen wereld. Deze activiteit prikkelt de nieuwsgierigheid en leert kinderen over de natuur en het belang van deze kleine dieren voor ons ecosysteem.

Bloemen planten

Op spelen in de aarde staat geen leeftijd! Op zaadjes planten en wachten tot er prachtige bloemen uitgroeien evenmin. Door samen een kleine tuin te creëren, kunnen kinderen zelf kiezen welke bloemen ze willen planten en leren ze hoe ze deze moeten verzorgen. De vreugde op hun gezicht als de eerste bloemetjes beginnen te bloeien, is onbetaalbaar. Geef de kinderen een afgebakkend stukje tuin waar ze zich kunnen uitleven met bloembollen en zaadjes of geef ze de vrijheid om te planten waar ze maar willen en wordt zelf verrast door de verschijning van al dat moois! De bijen zullen je dankbaar zijn 😍

Tip: met de Blossom bloembommetjes heb je handige bolletjes vol verschillende zaadjes die de kids kunnen verstoppen in de hele tuin!

Zoutkoekjes maken

Niets roept de sfeer van samen zijn zo op als het maken van koekjes maar herinner jij de zoutdeeg koekjes van vroeger nog? Ze waren niet om op te eten maar wel om geweldige dingen mee knutselen zonder het gedoe van klei. Het deeg kneden, vormen uitsteken, versieringen opboetseren en dan de koekjes in de oven steken, het zijn onvergetelijke ervaringen. Samen koekjes bakken is niet alleen leuk, maar ook een geweldige manier om tijd met kinderen door te brengen. Nadien kan je hen ook ineens leren stofzuigen 😉

In bomen klimmen

De vrijheid en het avontuur van het klimmen in bomen begon al bij de eerste tak. De uitdaging om de hoogste tak te bereiken en het uitzicht daarboven te bewonderen wat de grootste schrik van elke ouder maar blijkt nog steeds even onhaalbaar. Heb je geen bomen in jouw tuin staan waar jouw kinderen gemakkelijk in kunnen klimmen? Bezoek een bos in jouw buurt, daar zijn sowieso enkele bomen die al jaren door kinderen beklommen worden en waarvan je weet dat je veilig zijn. Geef jouw kinderen ook het zelfvertrouwen om iets uitdagends te doen, eens vallen hoort erbij!

Watergevechten

Naar het zwembad gaan is een geweldige optie, maar je kunt ook in de straat of tuin een watersensatie creëren. Heb je vroeger wel eens met broertjes, zusjes of kameraden een heus watergevecht gehouden? Je kinderen kunnen nu deze zelfde zomerherinneringen aanmaken. Geef ze waterballonnen, waterpistolen en/of een sproeier en zie ze helemaal los gaan. Zolang als het water stroomt, kunnen ze lekker spelen en afkoelen.

Kamperen in de tuin

Heb je vroeger wel eens in de tuin geslapen? Je hoeft helemaal niet ver te reizen of veel geld uit te geven om een echt vakantiegevoel te krijgen. Zet de tent op in de tuin en doe alsof je ergens ver weg bent. Kinderen vinden het een echte ervaring om zo te kunnen overnachten en ze zullen het nooit vergeten. Zeker met enkele van hun vriendjes erbij zal de sfeer direct goed zitten, ook na het verplichte griezelverhaal wanneer het donker is. 👻

Vliegeren

Weet je nog hoe je vroeger samen ging vliegeren? De mooiste vliegers kon je heel hoog in de lucht laten gaan en heen en weer laten vliegen. Samen met je kinderen kun je dit weer beleven. Je kunt zelf een vlieger maken of gewoon eentje kopen in de winkel. Laat de vlieger opgaan en geniet samen van de mooie kleuren in de lucht.

Kliederen met zonnecrème

Wanneer de zon schijnt, moet de huid goed beschermd worden. Zonnecrème is echter, zoals je wellicht wel weet, ook leuk als materiaal om mee op elkaar te tekenen. Maak de gekste poppetjes, de leukste figuurtjes en ga zo maar door. Dit levert niet alleen grappige foto’s op, maar ook een gezellige herinnering die altijd bij blijft.

Het gouden uur

In de zomer is elke dag wel een moment te vinden die de meest schitterende foto’s oplevert. Het zogenaamde gouden uur is ideaal om prachtige plaatjes te schieten. Ga samen op pad en kies de mooiste omgeving uit om een bijzondere zomerherinnering vast te leggen. Je kunt daarna de mooiste foto’s eruit kiezen en deze op een canvas laten drukken om er nog langer van te kunnen genieten.

zomerherinneringen - golden hour

Zomerherinneringen zijn er om gekoesterd te worden. Ze geven een heerlijk gevoel van nostalgie en voeren je mee terug in de tijd. Je kunt aan de hand van deze twaalf voorbeelden de mooiste herinneringen weer opnieuw beleven en doorgeven aan je eigen kinderen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer ervaringen te bedenken die de moeite waard zijn om te herbeleven.
Welke weet je nog meer?

Laat het ons weten weten via de commentaren of via Facebook, Instagram of Pinterest met de hashtag #mysmartphoto. Ga deze zomer op pad en ontdek samen hoe je nieuwe herinneringen aan kunt maken.

fotoboek CTA

Ik ben Lynn, een echte catmom en, zoals al mijn collega's, een heuse chocolade liefhebber. Ik ben ook een amateur fotograaf en geef graag tips & tricks over alles wat je kan doen met jouw foto's zodat je jouw mooiste momenten kan transformeren naar tastbare herinneringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *