10 inspirerende zomeractiviteiten voor kinderen

De temperaturen stijgen en dat kan maar één ding betekenen: het wordt weer zomer! Voor kindjes is dit de leukste tijd van het jaar, want nu hoeven ze twee hele maanden niet naar school. Wat kun je allemaal doen als zomeractiviteit?

De zomer is de ideale periode voor spannende uitstapjes of gezellige momenten thuis.

Er zijn zoveel leuke mogelijkheden en daarom geven we alvast 10 inspirerende ideetjes!

 

De kinderboerderij

 zomeractiviteiten voor kinderen kinderboerderij

De kinderboerderij is niet voor niets zo’n populaire zomeractiviteit. De kinderen kunnen hier dieren eten geven en sommige zelfs knuffelen. Er is ook ontzettend veel te leren over lammetjes, geiten, kippen, varkens en nog veel meer boerderijdieren. En dankzij de vele speeltoestellen die klaar staan, kunnen kinderen hun plezier niet op. Ben je op zoek naar een leuke kinderboerderij, maar weet je niet goed waar te beginnen? Neem dan eens een kijkje op deze website en ontdek de vele mogelijkheden.

Het pretpark

 zomeractiviteiten voor kinderen pretpark

Wil je de kindjes een onvergetelijke dag bezorgen? Neem ze dan eens mee naar het pretpark. Zeker dankzij het lekkere weer is dit een ideale zomeractiviteit. Een super leuk familiepark is bijvoorbeeld Bobbejaanland. Je kunt hier in de spannendste attracties gaan, de mooiste shows meemaken en heerlijk eten en drinken halen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de grote waterglijbaan Big Bang genaamd of de draaiende sensatie van de Dino Ride? Beleef echte magie in de Magic & Mindgames show of zing en dans mee met de Smurfen. Voor ieder kind is er iets leuks te vinden.

De speeltuin

 zomeractiviteiten voor kinderen speeltuin

 Kinderen vinden het heerlijk om te buiten te spelen, zeker wanneer het echt zomer is. Neem ze daarom mee naar een speeltuin in de buurt en laat ze lekker ravotten op de leukste speeltuigen. Ze kunnen hier rennen, klimmen, klauteren en ga zo maar door. De pret kan niet op! Wil je weten waar een leuke speeltuin bij jullie in de buurt is? Ga dan naar deze website en vind gemakkelijk en snel de beste opties.

Zwemmen

 zomeractiviteiten voor kinderen zwembad Heerlijk zwemmen, wat wil een kind nog meer als de temperaturen hoog stijgen? Het is een ideale zomeractiviteit voor jong en oud. Je kunt bijvoorbeeld naar het nummer één waterpretpark in België gaan: Océade. Ga van één van de top glijbanen af of laat je meevoeren naar de Carribean Sea. Daarnaast kun je heerlijk ontspannen in één van de sauna’s of een lekker drankje nemen in de bar. Je kunt natuurlijk ook nog naar een leuk zwembad gaan bij jullie in de buurt.

Een kamp bouwen

 zomeractiviteiten voor kinderen kamp bouwen

De fantasie van kinderen raakt nooit op. Laat ze daarom een echt kamp bouwen met elkaar. Ze kunnen van tevoren bedenken hoe het kamp eruit moet gaan zien en wat ze hier allemaal voor nodig hebben. Dit kan zowel in huis of juist buiten in de tuin gebeuren. Verzamel alle spullen zoals lakens, kussens, stokken en ga zo maar verder. Is het kamp helemaal klaar? Maak er dan nog wel een leuke foto van om dit unieke moment vast te leggen voor later.

Een filmmarathon

 zomeractiviteiten voor kinderen film marahon

Ook in de zomer kan het slecht weer zijn en dan kunnen jullie gezellig met zijn allen binnen een echte filmmarathon houden. Voor kleine kinderen is een Disney marathon bijvoorbeeld erg geschikt. Pak Belle en het Beest, Frozen en De Leeuwenkoning erbij. Als de kinderen wat ouder zijn, kunnen Harry Potter, Twilight en The Hunger Games voor een gezellige marathon zorgen.

Een picknick

 zomeractiviteiten voor kinderen picknick

Kindjes vinden het vaak heel leuk om te picknicken en dat is natuurlijk niet voor niets. Samen kunnen jullie een leuke picknick organiseren voor bijvoorbeeld alle vriendjes en vriendinnetjes. Iedereen kan zelf iets maken en dat meenemen of jullie stellen zelf de gehele picknick samen met allerlei leuke en simpele gerechtjes. Denk er wel aan om de juiste benodigdheden mee te nemen zoals lakens, borden, bestek, bekers, enzovoort. En neem tot slot een doek mee voor wanneer het weer eventueel kan omslaan, zodat jullie een tent kunnen maken.

De Ardennen

 zomeractiviteiten voor kinderen Ardennen

De echte avonturier kan zich helemaal uitleven in de Ardennen. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld gaan klimmen. Wie zal het eerste de top bereiken? Of ga binnen skiën, dan kun je afkoelen en bewegen tegelijkertijd. Paintball of een echte survivaltocht zijn ook super spannende bezigheden om te doen als zomeractiviteit. Neem hier een kijkje om te ontdekken wat er nog meer allemaal te beleven valt in de Ardennen.

De Zoo

 zomeractiviteiten voor kinderen zooWanneer de kindjes op bezoek zijn geweest bij de kinderboerderij, kunnen ze ook naar wat grotere dieren toegaan die te vinden zijn in de zoo. De Zoo van Antwerpen is een schitterend voorbeeld van waar van alles te beleven is. Ontdek samen de gekke capriolen van de apen, vergaap je over de lange nekken van giraffen of staar een echte leeuw recht in zijn ogen aan. Al deze activiteiten en meer zijn voor jong en oud een echte belevenis.

Een ijsje eten

 zomeractiviteiten voor kinderen ijs eten

Om een echte zomeractiviteit te kunnen doen die altijd leuk is, kun je ook lekker dichtbij huis blijven. Loop samen naar buiten en ga gewoon een heerlijk ijsje eten. Al smullend kunnen jullie van het mooie weer genieten en een kleine wandeling in de buurt maken. Of klop bij de buren aan en nodig ze uit om gezellig met jullie mee te gaan. Een koud ijsje in het warme zomerweer slaat bijna niemand af.

Heb jij nog een leuk idee voor een een originele activiteit tijdens de zomervakantie?

Laat het ons weten weten via de commentaren of via Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest met de hashtag #mysmartphoto.

Maak er een mooie zomer van!

 

Fotoboek-cta

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *