Bedankt juf! Tekst en cadeau-ideetjes om de leerkracht te bedanken

Combineer een leuk geschenk met een lieve “Bedankt juf” tekst

Het hele schooljaar lang streven leerkrachten ernaar om de vaardigheden en kennis van je kinderen te ontwikkelen, snuiten ze hun neusjes of zoeken ze spannende activiteiten om de interesse van deze nieuwe generatie aan te wakkeren… Of je hen nu docenten, onderwijzers, onderwijzeressen, leraars, meesters of juffen noemt, het mag gezegd: de persoon die het hele jaar voor je kindje zorgt, verdient een mooi geschenk aan het einde van het schooljaar!

Waarmee doe je juf of meester nu echt plezier?

Om iemand echt een plezier te doen, kijk je best iets verder dan het eerste voor de hand liggende cadeau-idee. Kan je je al inbeelden hoeveel linialen of bladwijzers juf of meester al heeft ontvangen? Natuurlijk doen deze klassiekers hen ook altijd plezier, maar zorg er in dat geval voor dat je een persoonlijk tintje toevoegt. Dat maakt jouw geschenk een stuk kostbaarder in zijn/haar ogen. 😉

tekst en cadeau ideetjes om de juf of meester te bedanken

We hebben gepersonaliseerde afscheidscadeautjes voor juffen verzameld voor 7 types onderwijzers, leerkrachten of juffen. We hebben ideetjes en voor elke stijl en voor elk budget, maar onthoud vooral:
Klein of groot cadeau, zorg ervoor dat je je leerkracht echt een plezier doet! Vraag zijn/haar voorkeuren na, laat je door onze ideeën inspireren en maak dan iets wondermooi! 🙂

 

tekstjes om juf te bedanken

Alvast een klein smartphoto geschenk voor jou:

Onze grafische designer heeft een aantal afbeeldingen met mooie quotes / tekstjes voorbereid die je kan downloaden onderaan dit artikel. Je kan ze gebruiken voor het maken van jullie gepersonaliseerd geschenken: of je het nu zelf maakt of bestelt op de site van smartphoto.be.

 

 

1. De natuurleraar/lerares

De leerkracht houdt van tijd doorbrengen in de natuur, of geniet gewoon van het plaatsen van mooie planten op zijn/haar bureau (en dus veronderstellen we ook thuis)? Als jouw leraar, leerkracht of juf houdt van groene planten, zal je hem/haar zeker plezier doen met een bloempot die door jou of je kindje werd gepersonaliseerd. Als de zomer (en de vakantie) nadert, kies dan eerder voor een vetplant of een cactus die tevreden is met weinig water.

Zo maak je zelf een gepersonaliseerde bloempot:

 • Koop een bloempot met een gat in de bodem zodat het water weg kan lopen (wat de wortels beschermt tegen rotten).
 • Knutselt je kind graag, laat hem/haar dan zeker helpen
  • Is je kind nog een kleuter: doe dan wat verf op de handjes en breng deze dan aan op de pot. Je kan de bloempot daarna nog vernissen om het kunstwerkje te beschermen.
  • Als hij/zij op de basisschool zit: vraag hem/haar om de naam van de leerkracht te schrijven, of om direct op de pot te schilderen als hij/zij creatief is.
  • Als hij/zij op de middelbare school zit: zoek samen met hem/haar mee naar een zin die de leerkracht leuk zal vinden, en laat hem/haar deze zin op de pot schrijven.
 • Koop of stek een vetplant naar keuze (zelf hou ik van het vetplantje Aeonium 🙂 )
  Informeer je over de juiste manier om deze plant te verpotten en plaats hem in je mooie zelfgemaakte pot.

Gepersonaliseerde bloempot voor leerkracht

Heb je geen tijd om creatief aan de slag te gaan met jouw kinderen? Kies dan een mooie foto of een gescand kunstwerk van jouw kind en laat het afdrukken op onze mooie keramische bloempot. Het resultaat zal verbluffend zijn!

Geen groene vingers? Vul jouw versierde pot dan met snoep en wikkel deze in transparant papier met een mooi lint en een gepersonaliseerd etiket (je kan gebruik maken van de visuals die we onderaan het artikel aanbieden!).

2. De grappige leerkrachtTas met quote voor juf of meester

Lachen, gieren en brullen jouw kinderen het hele jaar door dankzij een leerkracht met een goed gevoel voor humor? Dit geschenk zal deze leerkracht zeker bevallen: een stoffen boodschappentas met een grappige zin zoals : “I ♥ mijn leerlingen (wanneer ze vakantie hebben)”. Absoluut een geweldig geschenk voor elke leerkracht met gevoel voor humor!

Om zelf te maken: Neem een eenvoudige witte tas en schrijf erop met een viltstift. Je kan ook borduren (dat klinkt ingewikkeld, maar als je van handwerk houdt, zal je het snel doorhebben).

Voor een nog makkelijker te maken versie kan je een kijkje nemen naar onze ontwerpen voor een leuke draagtas of totebag. Persoonlijk was ik erg onder de indruk van de kwaliteit van de print op de tas toen ik deze voor het eerst kreeg. Wedden dat je deze ook mooi vindt? 🙂

Voor een meer bescheiden smartphoto geschenk, kan je hem/haar ook een mooie, gepersonaliseerde mok geven en personaliseren met een leuke tekst en foto van je kind of van de hele klas.

mok met tekst voor juf

3. De levensgenieter

Fles en verrassingskaartje met tekst voor leerkrachtNatuurlijk zijn leraren en juffen dol op kinderen, de wereld van Bumba, Paw Patrol en versjes over dieren… Maar binnenkort zijn ze op VAKANTIE! Wuif hen uit om te genieten van de zomer en om zich te ontspannen met hun familie.

Als je van wijn houdt, zal je geen moeite hebben om een fles te vinden die zowel lekker als betaalbaar is. Je kan ook advies vragen in een winkel, maar weet dat goede wijnen niet steeds de duurste hoeven te zijn. En natuurlijk kunnen alcoholvrije dranken evenzeer. 🙂

Personaliseer dit afscheidscadeau voor juf of meester met een mooi kaartje met bedankt juf tekst. Nogmaals, het is het gebaar dat de waarde van het geschenk bepaalt: gewoon een handgeschreven “dankjewel” op mooi papier met een lint in een felle kleur zal alvast een feestelijke uitstraling geven aan dit geschenk. Of maak het jezelf nog iets makkelijker en maak van de gelegenheid gebruik om enkele smartphoto verrassingskaartjes voor flessen af te drukken. Deze hier draagt heel eenvoudig het opschrift “Geniet van de zomer”….

4. Modebewuste juf

Dit werkt natuurlijk ook voor meesters… Je wilt een leerkracht bedanken die ervan houdt zich op een originele en persoonlijke manier te kleden? Geef hem/haar een gepersonaliseerd T-shirt met een leuke juf of meester quote op. Bij smartphoto kan je nu zelfs nog iets leuks op de achterkant laten printen!

 

t-shirt met quote om juf te bedanken

 

“ Ik ben een geweldige leraar volgens Nono. ”

“Mijn leerlingen zijn gek op mij;

“Ik ben een leerkracht. Wat is jouw superkracht?”

Ideeën genoeg, en met een dergelijk kledingstuk heeft eenvoud het grootste effect.

5. Leerkracht-fijnproever

Baseert jouw favoriete leraar zijn wiskundeproblemen op de afmetingen van chocoladerepen? Of zijn oefeningen Frans op teksten over gebakjes? Je weet wat je te doen staat. Neem een klassiek koekjesrecept en pak alles mooi in. Denk na over een origineel omkleedsel: lijm foto’s op een bokaal, of laat de kinderen bijvoorbeeld een klein kartonnen doosje versieren. Print één van onze bedankt juf tekstjes af om een mooi gepersonaliseerd etiket te maken, of ontdek de creatieve mogelijkheden van onze leuke koekjesdoos.

etiketten bokaal bedankt meester

6. Leerkracht kokette

Neemt jouw lerares (of leraar :-)) graag de tijd om zich op te kleden? Neemt hij of zij lange baden om te ontspannen tijdens het weekend? Geef hem/haar dan wat leuke accessoires voor de badkamer. Je kan ze in mooi transparant papier inpakken:

 • Een kleurrijke kaars
 • Een houten massage-instrument
 • Een kleine lichaamsspons
 • Een mooi versierd potje voor wattenstaafjes
 • Een grote pot gevuld met zelfgemaakte of artisanale schoonheidsproducten: zeep, bruisballen of badzout.

etiketten bokaal bedankt juf

Hier hebben we gekozen voor een glazen pot gevuld met make-upverwijderingsschijfjes (die heb je altijd nodig als je make-up draagt, toch?), versierd met een gepersonaliseerd etiket met daarop “Bedankt Marie voor dit fantastische schooljaar”.

Het voordeel van dit cadeau? Het is een geweldig cadeau om samen aan de leerkracht te geven: iedereen brengt iets mee, en je verpakt alles samen :-). Je kan een gepersonaliseerde badkamerset toevoegen als leuk extraatje.

7. Georganiseerde leerkracht

Je leerkracht is iemand die altijd opruimt? Hij of zij heeft altijd veel kleine spulletjes om op te bergen en kan niet tegen rommel? Je kan knutselen met mooie doosjes, met een collage, verf, foto’s, en deze afgeven als gepersonaliseerde bureauset. Je kan ook een mooie metalen opbergdoos bestellen met een leuke foto en deze mooie zin: “The influence of a good teacher can not be erased”. Dit zal zeker een lach op het gezicht toveren en hem/haar in staat stellen het werkmateriaal tijdens de vakantie op een mooie manier op te bergen!

bewaardoos voor juf of meester


Wat vind jij van onze selectie met afscheidscadeaus voor juffen en meesters? Wat ga jij of je kindje geven om de leerkracht te bedanken op het einde van het schooljaar? Heb je andere ideeën om te delen? Vertel ons alles op onze Facebook, Instagram, of Pinterest pagina’s! We kijken uit naar jouw creativiteit! 🙂

♥♥♥
DIY cadeautje voor de leerkracht: Bedankt juf tekstjes om te printen

Laat je inspireren uit onderstaande afbeelding om een vleugje poëzie toe te voegen aan jouw gepersonaliseerde cadeaus!

tekstjes om juf te bedanken

Kristof, 30 jaar, gepassioneerd loper, fietser en blogger voor smartphoto. Met mijn schrijfsels inspireer ik hoe je jouw foto's kan gebruiken voor de meest originele en creatieve doeleinden.

1 comment

 • Brilliant idea to make teacher happy. Teacher is a important name in our life who gives us many things and this simple thanks brings smile on his/her face. excellent thinking.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *