Tips & tricks: hoe naamlabels in kledij strijken?

Gaan jij en jouw kind ook geweldig goed voorbereid de zomer of het nieuwe schooljaar in? We helpen jou verder op weg om die steeds magisch verdwenen kledij terug te toveren door middel van naamlabels om in kledij te strijken! Handig voor op kamp of op school!

Naamlabels instrijken

Hoe strijk je de naamlabels het beste in kledij?

Om de naamlabels van de eerste keer goed in jouw kledij te kunnen strijken, volg je best onderstaande instructies:

 1. Zet je strijkijzer op de hoogste stand, gebruik geen stoom 🥵
 2. Plaats het label met de tekst naar boven op de binnenkant van het kledingstuk
 3. Leg het transferpapier (inbegrepen) hier bovenop
 4. Druk het ijzer stevig voor 5-10 seconden tegen het label, hef vervolgens het strijkijzer voorzichtig op. Herhaal dit 3 keer.
 5. Laat het label afkoelen en verwijder het transferpapier 😮‍💨

Hoe was je een kledingstuk met een naamlabel in?

Wacht zeker 8 uur na het aanbrengen van je labels voordat je deze wast (max. 40°) en drogen tot ongeveer 200 wascycli. 😎

De labels zijn geschikt voor textiel van elke samenstelling (katoen, polyester, viscose,…) dat gestreken kan worden. Wees voorzichtig met zijde, wol en synthetische stoffen.

Is de kledij te klein geworden en wil je de sticker verwijderen?

Wanneer jouw kleintje niet zo klein meer is en de kleren klaar zijn om doorgegeven te worden naar de volgende of naar een tweedehands kledingzaak, kan het handig zijn om te weten hoe je de labels het best kan verwijderen.

Je kan het naamlabel voorzichtig verwijderen met je nagel van de ondergrond. Als er lijmresten achterblijven kan je dit proberen te verwijderen met zeep en warm water of de grovere middelen zoals nagellakremover inzetten. Test de grovere middelen steeds eerst op een klein stukje van de kledij zodat je zeker weet dat het de stof niet aantast.

  Bonus tip!

  Ook binnenin de rugzak 🎒 kan je een naamlabel instrijken, zo komt een vergeten zak altijd terecht! Let wel op met de vingers tijdens het strijken en gebruik enkel de tip van het strijkijzer! Je kan er ook voor zorgen dat jouw kind in 1 oogopslag zijn rugzak kan terugvinden met een gepersonaliseerde rugzak of een leuk naamplaatje. 

  Heb je niet alleen instrijklabels nodig maar ook naamstickers voor op de boterhammendoos of een naamplaatje? Check de labelsets voor de verschillende momenten in jouw kind hun leven zoals het kinderdagverblijfpakket , het schoolpakket of het vakantiepakket .

  Gepersonaliseerd naamplaatje

  Welke naamlabels hebben jou en jouw kindjes geholpen?  Vertel het ons op onze FacebookInstagramPinterest of TikTok via een tag of de hashtag #mysmartphoto!

  Ik ben Lynn, een echte catmom en zoals al mijn collega's een geweldige chocoladeliefhebber. Als amateur fotograaf geef ik graag tips & tricks over alles wat je met jouw foto's kan doen om van jouw leukste gebeurtenissen blijvende herinneringen te maken!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *