OH HO HO HO! Deze leuke tafelversiering voor kerst al gezien?

Tafelversiering voor kerst

Breng sfeer naar je kersttafel met leuke tafeldecoratie! Geen inspiratie? OH ho ho ho! Dan heb je deze leuke tafelversiering voor kerst nog niet gezien!  

#1. Glazen die stralen

Op kerstavond worden de feestdagen officieel voor geopend verklaard. Daar hoort natuurlijk een glaasje bubbels bij. Op zo’n moment gaat alle aandacht natuurlijk naar de bubbels, dus zorg je er als gastheer of -vrouw maar beter voor dat ze meteen in het oog springen. Een gouden lintje om je glas, bijvoorbeeld? Daarmee trek je gegarandeerd de aandacht!

En geef toe, zou het niet nóg leuker zijn als je dit kan doen met gepersonaliseerde wijnglazen?

Tafelversiering voor kerst – Wijnglazen

#2. Pick a seat

Klaar met aperitieven? Dan is het tijd om aan tafel te gaan! Kom je liever niet naast je zatte nonkel terecht aan tafel? Zorg dan met enkele zelfgemaakte naamkaartjes voor de tafelverdeling. Zo bepaal jij helemaal zelf waar iedereen komt te zitten. 😉

Ben je niet zo’n knutseltalent? Maak het jezelf dan extra makkelijk met enkele simpele naamkaartjes van smartphoto. Je hoeft enkel zelf een naam en foto in te geven en klaar is kees. Trouwens: met niet enkel een naam, maar ook een foto op je naamkaartjes kunnen de gasten zich onmogelijk van plaats vergissen!

Tafelversiering voor kerst – naamkaartjes

#3. Charmeer je gasten met pakjes

Heb je voor iedereen een plaatsje uitgekozen aan tafel? Leg dan voor al je gasten een klein geschenkje neer op hun bord. Op die manier kan de tafelversiering voor je gasten al niet meer stuk en heb je ook meteen de juiste sfeer aan tafel! Voorzie elk kerstpakje van een leuk cadeaukaartje waarop je een toffe foto en een lieve boodschap kan nalaten.

Tafelversiering kerst – cadeaukaartjes

#4. Wat schaft de pot?

Zijn alle cadeautjes uitgepakt? Dan is het tijd om te smullen! Voor de gasten is het leuk om verrast te worden, maar eens ze aan tafel hebben plaatsgenomen, mag je misschien wel al iets verklappen van het kerstdiner.

Hoe doe je dit op een stijlvolle manier? Met menukaarten op tafel natuurlijk! Kies een leuk design uit en personaliseer jouw menukaarten met een grappige foto van de chef-kok in kwestie en het overheerlijke menu dat jij voor ogen hebt.

Tafelversiering voor kerst – menukaart

#5. Netjes eten

Om er zeker van te zijn dat de gasten je tafel niet volledig zullen besmeuren, leg je best enkele placemats op je tafel neer. Want wees eerlijk: bij het zien van deze oogverblindende placemats onder je bord durf je toch sowieso al niet meer te morsen?  😉

Tafelversiering voor kerst – placemats

Durft er dan toch al eens iemand te morsen, dan heb je nog altijd servetten om de boel te redden. Neem enkele servetten en vouw ze voor de gelegenheid eens om tot leuke kerstelijke designs. Zo is je tafel helemaal volgens thema versierd!

Natuurlijk beschikt niet iedereen over een een even grote dosis vouwskills. Gelukkig zijn er nog heel wat andere manieren om je servetten op een makkelijke manier net dat tikkeltje extra te geven! Een servetsticker met een zelfgekozen tekstje of je favoriete foto op bijvoorbeeld? Daarmee maak je niet alleen van je servet een pareltje, maar geef je net nog die laatste extra touch aan je tafelversiering voor kerst!

Tafelversiering voor kerst – stickers voor servetten

#6. Overal kerst

Voor we het vergeten: om te kunnen eten heb je natuurlijk ook het nodige bestek en servies nodig. Ook hiervoor laten we ons volledig onderdompelen in de kerstsfeer! Hoe hou je het bestek lekker warm? Door een kerstsok te gebruiken natuurlijk! Dat is niet alleen superwarm, maar ook tof om je kersttafel mee te versieren!

Foto via Buzzfeed
 

Heb je nog een kerstmuts in de kast liggen? Vul deze dan op met wat papier, plaats hem in het midden van de tafel en klaar!

Ook aan je glazen kan je een persoonlijke toets geven. Personaliseer je eigen onderleggers met de mooiste familiefoto’s en je hebt ongetwijfeld de meest originele feesttafel van iedereen!

Tafelversiering voor kerst – onderzetters

#7. Ballonnen voor je feesttafel

Ballonnen: de perfecte tafelversiering voor kerst? Ja hoor! Vul enkele gouden ballonnen met helium, knoop ze met een lintje aan een kerstbal en verspreid ze over de feesttafel. Ooit al zo’n feestelijke tafelversiering voor kerst gezien?

Wat ook zorgt voor een gezellige sfeer aan tafel, zijn kaarsjes. En al zeker als er een leuke foto opstaat:

Tafelversiering voor kerst – kaarshouder

#8. Oh dennenboom

Wat staat er naast gezellig samenzijn met vrienden en familie ook nog erg centraal tijdens de kerstdagen? De kerstboom natuurlijk! De kerstboom op je tafel plaatsen is natuurlijk niet mogelijk, maar het is wel tof om een klein stukje, of beter gezegd, takje kerstboom naar je tafel te brengen.

Je kan natuurlijk ook kiezen voor een vetplantje in een leuk bloempotje in kerstthema:

Tafelversiering voor kerst – bloempot

#9. Een tafel vol lekkers

Dé ideale tafelversiering voor kerst? Tafeldecoratie die zowel mooi als lekker is én daarbovenop nog eens volledig past binnen de kerstsfeer. Neem een stijlvolle, witte tas en vul die met snoepstokken in rode en witte strepen. Zoals we al zeiden: stijlvol, lekker en het kerstgehalte spat er vanaf!

#10. Een kersttoetje

Welk dessertdrankje is toepasselijker voor kerst dan een warme chocomelk met marshmallows? Inderdaad, we hebben ook niet onmiddellijk een lekkerder alternatief gevonden.

Tip: Deze heerlijke chocomelk smaakt nóg beter in een gepersonaliseerde mok!

Tafelversiering voor kerst – mok

Kriebelt het intussen al om aan de tafelversiering voor kerst te beginnen? Of heb je zelf nog enkele originele ideeën om je kersttafel te versieren? Laat het ons zeker weten via de commentaren of via Facebook, Instagram, Pinterest of TikTok met hashtag #mysmartphoto. We zijn benieuwd!

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *