OH HO HO HO! Deze leuke tafelversiering voor kerst al gezien?

Tafelversiering voor kerst

Breng sfeer naar je kersttafel met leuke tafeldecoratie! Geen inspiratie? OH ho ho ho! Dan heb je deze leuke tafelversiering voor kerst nog niet gezien!  

tafelversiering_kerst_blog

#1. Glazen die stralen

Op kerstavond worden de feestdagen officieel voor geopend verklaard. Daar hoort natuurlijk een glaasje bubbels bij. Op zo’n moment gaat alle aandacht natuurlijk naar de bubbels, dus zorg je er als gastheer of -vrouw maar beter voor dat ze meteen in het oog springen. Een gouden randje aan je glas, bijvoorbeeld? Daarmee trek je gegarandeerd de aandacht!

 

tafelversiering-kerst-1-glazen-die-stralen_gouden-randje

Foto via Pinterest

#2. Pick a seat

Klaar met aperitieven? Dan is het tijd om aan tafel te gaan! Kom je liever niet naast zatte oom, José, terecht aan tafel? Zorg dan met enkele zelfgemaakte naamkaartjes zelf voor de tafelverdeling. Zo bepaal jij helemaal zelf waar iedereen komt te zitten. 😉

tafelversiering-kerst-2-pick-a-seat_a

Foto via Meowchie

Ben je niet zo’n knutseltalent? Maak het jezelf dan extra makkelijk met enkele makkelijk te maken naamkaartjes van smartphoto. Je hoeft enkel zelf een naam en foto in te geven en klaar is kees. Trouwens: met niet enkel een naam, maar ook een foto op je naamkaartjes kunnen de gasten zich onmogelijk van plaats vergissen!

#3. Charmeer je gasten met pakjes

Heb je voor iedereen een plaatsje uitgekozen aan tafel? Leg dan voor al je gasten een klein geschenkje neer op hun bord. Op die manier kan de tafelversiering voor je gasten al niet meer stuk en heb je ook meteen de juiste sfeer aan tafel! Voorzie elk kerstpakje van een leuk cadeaukaartje waarop je een toffe foto en een lieve boodschap kan nalaten.

tafelversiering-kerst-3-charmeer-je-gasten-met-pakjes-1

#4. Wat schaft de pot?

Zijn alle cadeautjes uitgepakt? Dan is het tijd om te smullen! Voor de gasten is het leuk om verrast te worden, maar eens ze aan tafel hebben plaatsgenomen mag je misschien wel al iets verklappen van het kerstdiner.


Hoe doe je dit op een stijlvolle manier? Met menukaarten op tafel natuurlijk! Kies een leuk design uit en personaliseer jouw menukaarten met een grappige foto van de chef-kok in kwestie en het overheerlijke menu dat jij voor ogen hebt. Want bij een lekkere menu hoort een even heerlijke menukaart, nietwaar?

tafelversiering-kerst-4-wat-schaft-de-pot__menukaarten

#5. Netjes eten

Om er zeker van te zijn dat de gasten je tafel niet volledig zullen besmeuren leg je best enkele placemats op je tafel neer. Want wees eerlijk: bij het zien van deze oogverblindende placemats onder je bord durf je toch sowieso al niet meer te morsen?  😉

Durft er dan toch al eens iemand te morsen, dan heb je nog altijd servetten om de boel te redden. Neem enkele groene servetten en vouw ze voor de gelegenheid eens om tot leuke kerstbomen. Zo is je tafel helemaal volgens thema versierd!

tafelversiering-kerst-5-netjes-eten_servetten

Foto via Pinterest

Natuurlijk beschikt niet iedereen over een een even grote dosis vouwskills. Gelukkig zijn er nog heel wat andere manieren om je servetten op een makkelijke manier net dat tikkeltje extra te geven! Een servetsticker met een zelfgekozen tekstje of je favoriete foto op bijvoorbeeld? Daarmee maak je niet alleen van je servet een pareltje, maar geef je net nog die laatste extra touch aan je tafelversiering voor kerst!

#6. Overal kerst

Voor we het vergeten: om te kunnen eten heb je natuurlijk ook het nodige bestek en servies nodig. Ook hiervoor laten we ons volledig onderdompelen in de kerstsfeer! Een sneeuwman om uit te eten? Dat kan heel makkelijk met een groot wit bord, twee rode servetten, een klein wit bord, een stukje wortel en twee stukjes drop.

tafelversiering-kerst-6-overal-kerst_sneeuwman

Foto via Dukes and Duchesses

En om het servies lekker warm te houden? Daarvoor gebruik je natuurlijk een kerstsok. Dat is niet alleen superwarm, maar ook tof om je kersttafel mee te versieren!

tafelversiering-kerst-6-overal-kerst_kerstsok

Foto via Buzzfeed

#7. Ballonnen voor je feesttafel

Ballonnen: de perfecte tafelversiering voor kerst? Ja hoor! Vul enkele gouden ballonnen met helium, knoop ze met een lintje aan een kerstbal en verspreid ze over de feesttafel. Ooit al zo’n feestelijke tafelversiering voor kerst gezien?

tafelversiering-kerst-7-ballonnen-voor-je-feesttafel

Foto via Celebrations at Home Blog

#8. Oh dennenboom

Wat staat er naast gezellig samenzijn met vrienden en familie ook nog erg centraal tijdens de kerstdagen? De kerstboom natuurlijk! De kerstboom op je tafel plaatsen is natuurlijk niet mogelijk, maar het is wel tof om een klein stukje, of beter gezegd, takje kerstboom naar je tafel te brengen.

tafelversiering-kerst-8-oh-dennenboom

Foto via Meowchie

#9. Sfeervolle lichtjes

Wat er zeker niet mag ontbreken op jouw kersttafel? Lichtjes natuurlijk!  Heb je nog enkele oude, witte kaarsen op zolder staan? Geef ze dan een feestelijke toets met enkele gouden punaises!

tafelversiering-kerst-9-sfeervolle-lichtjes

Foto via Mountain Modern Life

#10. Een tafel vol lekkers

Dé ideale tafelversiering voor kerst? Tafeldecoratie die zowel mooi en  lekker is én daarbovenop nog eens volledig past binnen de kerstsfeer. Neem een stijlvolle, witte tas en vul die met snoepstokken in rode en witte strepen. Zoals we al zeiden: stijlvol, lekker en het kerstgehalte spat er vanaf!

tafelversiering-kerst-10-een-tafel-vol-lekkers_snoepstokken

Foto via Buzzfeed

Of wat dacht je ervan om je gasten aan te zetten tot het maken van iets lekkers? En dat aan de hand van de kerstversiering op jouw tafel! Versier je kersttafel bijvoorbeeld met enkele zilveren koekjesvormen. Lekker (&) origineel!

tafelversiering-kerst-10-een-tafel-vol-lekkers_koekjesvormen

Foto via Buzzfeed

#11. Een kersttoetje

Welk dessertdrankje is toepasselijker voor kerst dan een warme chocomelk met marshmallows? Inderdaad, we hebben ook niet onmiddellijk een lekkerder alternatief gevonden. Pssst: tover de marshmallows om tot leuke sneeuwmannetjes. Die zorgen voor een leuk effect op je kersttafel!

tafelversiering-kerst-11-een-kersttoetje

Foto via CBC

Kriebelt het intussen al om aan de tafelversiering voor kerst te beginnen? Of heb je zelf nog enkele originele ideeën om je kersttafel te versieren? Laat het ons zeker weten via de commentaren, Facebook, Twitter of Instagram met de hashtag #mysmartphoto. We zijn benieuwd!

 

Kristof, 30 jaar, gepassioneerd loper, fietser en blogger voor smartphoto. Met mijn schrijfsels inspireer ik hoe je jouw foto's kan gebruiken voor de meest originele en creatieve doeleinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *