Kerst fotoshoot! 12 originele kerstfoto ideeën voor je kerstkaart

Wat is er nog leuker aan Kerstmis dan het versturen van de kerstkaartjes of het versieren van de kerstboom? Jawel, de kerst fotoshoot! We verzamelden speciaal voor jou 12 superleuke kerstfoto ideetjes die jouw kerstkaartjes super origineel maken. En de meeste ideetjes komen gewoon van onze eigen klanten! Do try this at home! 😉

Ga jij ook voor een originele kerstfoto dit jaar? Kies dan voor een gepersonaliseerde kerstkaart met foto en/of tekst. Dat maakt je kerstkaart een pak persoonlijker en unieker dan een standaard kaartje.

Kerstfoto idee #1: Kerstmuts

Geen kerst zonder een echte Kerstman op je kerstkaartje! Zet je kleintje een kerstmuts op, zorg voor een leuke setting zoals een groot bed, of een bad vol schuim, en maak je kindjes aan het lachen. Wedden dat je familie en vrienden meteen zullen smelten van zo’n überschattig beeld?

Lise zorgde voor deze XL-kerstmutsen voor haar viertallige kroost en liet ze ermee in bed kruipen. Het resultaat met deze vier deugnieten is te schattig voor woorden:

Kerstfoto idee via Lise de Grave

Wat Sophie betreft, zij combineerde haar lachende baby, bijpassende knuffel en een superzacht bed. Deze foto is perfect 😍.

Photo de Noël originale pour votre carte de voeux: les bonnets de Père Noël
Kerstfoto idee via Sophie Delfosse

Kerstfoto idee #2. Overal beestjes

De schattigheidsfactor brengt ons ook meteen bij het tweede kerstfoto idee: een kerstkaartje met de snoet van je huisdier erop! Hoewel de schattige blik van je hond, kat of konijn waarschijnlijk al genoeg is om iedereen te charmeren, is het toch leuk om er nog een extra touch aan te geven. Bobbie en Minou komen pas echt ten volle tot hun recht in combinatie met een leuke quote of… een toffe kerstoutfit!

Photo de Noël originale pour votre carte de voeux : photos avec nos amis les animaux - chat
Kerstfoto idee via @achilles_and_nemesis

Dit beestige thema kan je ruim interpreteren, en je kan er ook heel wat humor in verwerken, zoals Evi deed. Er komt alleen wel wat photoshop werk aan te pas… 😉

Kerstfoto idee – Evi Vervaeck

Kerstfoto idee #3: Kinderen baas

Hebben jouw kinderen niet altijd evenveel zin in de jaarlijkse kerstshoot? Dan zullen ze heel snel van gedacht veranderen als je voor dit thema kiest. Want voor één keer mogen de rollen eens omgedraaid worden… op deze kerstfoto zijn de kinderen baas!

En dat heeft ook Miguel heel goed begrepen met deze super originele en vooral grappige kerstfoto:

Kerstfoto idee – Miguel Deforche

Of wat dacht je ervan dat jouw kindjes jou eens verrassen met een cadeautje voor kerst? Welk pakketje zouden zij uitkiezen voor jullie?

1287937121

Kerstfoto idee #4: Foute kerstoutfit

In deze hilarische kerstfoto van Nathalie’s gezin zijn de kinderen toch geen baas… integendeel 😂. Maar we zijn vooral fan van de matching kerstoutfits (lees: pyjama’s) die ze dragen! Want wat is er nu zaliger dan een avondje zetelhangen met het ganse gezin in een gezellige kerstoutfit?

Kerstfoto idee via Nathalie Steegmans

Je kan ook je meest comfy kerstoutfit aantrekken en met het hele gezin koekjes bakken! Twee vliegen in één klap: een leuke setting voor een gezellig kerstfotoshoot én heerlijk nagenieten van de kerstkoekjes!

857641434

Kerstfoto idee #5. Tijd voor de kerstboom

Niets gezelliger dan een mooi versierde kerstboom in huis met sfeervolle lichtjes en kerstversiering. Voor je die in huis kunt halen, moet er natuurlijk wel eerst nog gewerkt worden! En dat brengt ons dan weer bij onderstaand kerstfoto ideetje van Valerie. Haal dat speelgoedautootje uit de garage, leg de kerstboom erbovenop en duwen maar! Psst, vergeet niet naar het vogeltje te kijken. 😉

Kerstfoto idee via Valerie De Meyer

Kerstfoto idee #6: Rudolf het rendier

Zeuren je kids je al maanden de oren van je hoofd? “Of ze nu toch echt geen rendierhoedje mogen hebben?” Misschien ben je na het zien van dit kerstfoto ideetje toch overtuigd om er hen eentje cadeau te doen. Want ze leveren de mooiste foto’s op, vooral met baby’tjes. 😍

Foto via Hative

Kerstfoto idee #7: Let it snow

Een witte kerst, daar dromen we elk jaar van… Maar aangezien die kans klein is, kan je dit heerlijke gevoel maar beter in je kerstkaartjes verwerken! Als je geluk hebt, valt er al voor Kerstmis een pak sneeuw, zodat je er een mooie kerstfotoshoot mee kan organiseren. Indien niet, zorg dan gewoon zelf voor (nep)sneeuw, uit de winkel, of met isomobolletjes.

Melissa liet haar kindjes blazen in sneeuw en legde elke seconde vast, wat haar kerstfoto een superleuk effect gaf:

Kerstfoto idee via Melissa Aelbrecht

Kerstfoto idee #8: Twinkle, twinkle, little star

Kerstmis wordt ook wel eens “Het feest van het licht” genoemd. Ook op je kerstfoto’s mogen gezellige lichtjes dus niet ontbreken. Een glinsterende kerstster en een schitterend lichtjessnoer zorgen voor een hele warme sfeer op je kerstkaart!

Jessica en Veerle kozen alvast voor dit idee, en lieten hun schattige peuter met het lichtsnoer spelen, wat de mooiste foto’s opleverde:

Kerstfoto idee via Jessica De Prins
Kerstfoto idee via Veerle Pieters

Of doe zoals Els en betrek het hele gezin erbij:

Kerstfoto idee via Els Ryckaert

Kerstfoto idee #9. Krijtbord

Toch niet van plan om zo’n rendierhoedje aan te schaffen en ook niet zo’n fan van Photoshop? Dan hebben we dit leuke en erg trendy kerstfoto ideetje voor je kerstkaartjes in petto: een foto met een krijtbord als achtergrond. Je kunt heel wat creatieve zaken op het krijtbord neerpennen. Wat dacht je van een kerstmuts waar je kleintje dan mooi voor kan poseren? Laat je creativiteit de vrije loop gaan!

Kerstfoto idee #10. Broer & zus <3

Zoals daarnet gezegd: kerst is een periode vol liefde én verdraagzaamheid. Kunnen broer en zus elkaar het hele jaar door wel de nek omwringen? Dan is de kerstperiode en om dan heel specifiek te zijn: het tijdstip waarop de kerstfoto’s voor het kerstkaartje genomen worden, hét moment om eens heel eventjes liefdevol met elkaar om te gaan. Het is maar een (foto-)ideetje. 😉

1223150638

Kerstfoto idee #11. Een mooie boodschap

Staan je kids niet echt te springen om op de foto te gaan? Dan is deze kerstfoto een goed alternatief. Laat je kids een boodschap neerpennen in wat bloem of geef ze een raamstift waarmee ze een leuke kerstwens op het raam kunnen schrijven. Dit zijn allemaal zaken die ze anders niet mogen doen, dus dit vinden ze sowieso de max. Dan rest ons nog één tip: neem snel een stiekeme foto wanneer je merkt dat je kids super geconcentreerd aan het schrijven zijn. Je zult zien: het werkt.

Kerstfoto idee via Pinterest

Kerstfoto idee #12. Under the mistletoe

De traditie waarbij je onder de maretak elkaar een kus moet geven, die houden we graag in ere! Je kleine patatje, volledig overladen met kusjes, in combinatie met een mooie kerst setting? Dat is de perfecte formule voor een originele én geslaagde kerstfoto!

Kerstfoto idee via Leen Borremans

Klaar met de kerst fotoshoot? Voeg de leukste foto toe aan één van de leuke kerstkaartjes designs op smartphoto.be en verstuur één en al happiness naar al je geliefden!

Heb je zelf nog ideetjes?

Deel ze zeker in de commentaren hieronder of deel ze meteen via FacebookInstagram, Pinterest of TikTok met #mysmartphoto!

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *