Kerst fotoshoot! 12 originele kerstfoto ideeën voor je kerstkaart

Wat is er misschien wel nog leuker aan Kerstmis dan het versturen van de kerstkaartjes of het versieren van de kerstboom? De kerst fotoshoot! We verzamelden 12 superleuke ideetjes voor kerstfoto’s om zo een geniale kerstkaart te maken. Do try this at home! 😉

kerstfoto's maken

Kerstfoto idee #1. Kerstman

Geen kerst zonder een echte Kerstman op je kerstkaartje! Stop je kleintje in bad, zet een leuke kerstmuts op zijn/haar hoofdje en geef hem/haar één opdracht mee: maak een schuimbaardje! Een ding is zeker: zo’n schattige kerstman hebben je familie en vrienden nog niet vaak bij hen in de brievenbus gehad!

kerstfoto - idee 1

Foto via Pinterest

Kerstfoto idee #2. Overal beestjes

Dit brengt ons ook meteen bij het tweede foto-idee voor je kerstkaartjes. Een kerstkaartje met de snoet van je huisdier erop! Hoewel de schattige verschijning van je hondje Fernand, en je katje Mathilda hoogstwaarschijnlijk al genoeg is om de ontvangers van je kerstkaartjes te charmeren, is het toch leuk om er nog een extra touch aan te geven. Fernand en Mathilda komen pas echt ten volle tot hun recht in combinatie met een leuke quote of een toffe kerstoutfit.

kerstfoto - idee 2

Foto via Pinterest

Kerstfoto idee #3. Kerstmis betekent: kerstvakantie!!

Zoals de titel het al verklapt: wanneer Kerstmis voor de deur staat betekent dat ook dat de kerstvakantie eraan komt! Bij kerstvakantie denken wij spontaan aan: warme chocomelk, gezelschapsspelletjes, sneeuwmannen maken, koekjes bakken en ook wel eens lekker in je pyjama naar een kerstfilm kijken. Het perfecte foto-idee voor je kerstkaartjes dachten we dan ook maar meteen. Wat denk jij?

kerstfoto - idee 3

Foto via Lana Skyphotography

Kerstfoto idee #4. Tijd voor de kerstboom!

Niets gezelliger dan een mooi versierde kerstboom in huis met een sfeervolle lichtslinger. Voor je die in huis kunt halen moet er natuurlijk wel eerst nog gewerkt worden! En dat brengt ons dan weer bij onderstaand foto-ideetje voor je kerstkaarten dit jaar. Haal dat speelgoedautootje uit de garage, de kerstboom erbovenop, duwen maar en vergeet niet naar het vogeltje te kijken!

kerstfoto - idee 4

Foto via Pinterest

Kerstfoto idee #5. Ik wil een rendierhoedje!

Zeuren je kids je al maanden de oren van je hoofd? “Of ze nu toch echt geen rendierhoedje mogen hebben?” Misschien heb je na het zien van dit foto-ideetje voor je kerstkaarten toch eerder de neiging om er hen toch eentje cadeau te doen. Rendierhoedjes zijn namelijk voor meerdere doelen inzetbaar. 😉

kerstfoto - idee 5

Foto via Hative

Kerstfoto idee #6. Voor wie houdt van wat photoshoppen

Voor wie houdt van wat photoshoppen is deze manier om je kids van een rendierhoedje te voorzien een leuk alternatief. Maar je creatief brein mag gerust verder denken dan rendierhoedjes. Een aureooltje boven het hoofdje van dat brave **kuch** kind van je, een toffe kerstmuts of een stel elfenoortjes?  Laat je inspiratie de vrije loop en ga dit jaar voor het állerleukste foto-idee!

kerstfoto - idee 6

Foto via Kerstkaartkado

Kerstfoto idee #7. Krijtbord

Toch niet van plan om zo’n rendierhoedje aan te schaffen en ook niet zo’n fan van Photoshop? Dan hebben we dit leuke en erg trendy foto-ideetje voor je kerstkaartjes in petto: een foto met een krijtbord als achtergrond. Je kunt heel wat creatieve zaken op het krijtbord neerpennen. Een mooie tekening of een leuke wens? Alles kan!

kerstfoto - idee 7

Foto via Etsy

fotoideekerstkaartjes_7_krijtbord_b

Foto via Pinterest

Kerstfoto idee #8. Broer & zus <3

Zoals daarnet gezegd: kerst is een periode vol liefde én verdraagzaamheid. Kunnen broer en zus elkaar het hele jaar door wel de nek omwringen? Dan is de kerstperiode en om dan heel specifiek te zijn: het tijdstip waarop de foto’s voor het kerstkaartje genomen worden, hét moment om eens heel eventjes liefdevol met elkaar om te gaan. Het is maar een (foto-)ideetje. 😉

kerstkaartjes broer en zus

Foto via: TuleAfPhotography

Kerstfoto idee #9. Een mooie boodschap

Staan je kids niet echt te springen om op de foto te gaan? Dan is dit foto-ideetje voor je kerstkaartjes wel een leuk alternatief. Laat je kids een boodschap neerpennen in wat bloem of geef ze een raamstift waarmee ze een leuke kerstwens op het raam kunnen schrijven. Dit zijn allemaal zaken die ze anders niet mogen doen, dus dit vinden ze sowieso de max. Dan rest ons nog één tip: neem snel een stiekeme foto wanneer je merkt dat je kids super geconcentreerd aan het schrijven zijn. Je zult zien: het werkt.

fotoideekerstkaartjes_10_mooieboodschap_a

Foto via Pinterest

fotoideekerstkaartjes_10_mooieboodschap_b

Foto via Flickr

Kerstfoto idee #10. Twinkle, twinkle, little star

Kerstmis wordt ook wel eens “Het feest van het licht” genoemd. Ook op je  kerstkaartjes mogen lichtjes dus niet ontbreken. Een glinsterende kerstster en een schitterend lichtjessnoer zorgen gegarandeerd voor sfeer op je kerstkaart!

fotoideekerstkaartjes_11_twinkle

Foto via Pinterest

Kerstfoto idee #11. Let it snow

Velen dromen van een witte kerst. Omdat het in België vaak bij dromen blijft vonden we dit een leuk foto-ideetje voor je kerstkaartjes. Zorg gewoon zelf voor sneeuw in de vorm van isomobolletjes of namaaksneeuw uit een zakje en neem er een leuke foto van.

fotoideekerstkaartjes_12-let-it-snow

Foto via Pink Sugarland

Kerstfoto idee #12. Under the mistletoe

We sluiten graag af met dit hartverwarmend foto-ideetje voor je kerstkaartjes. Je kleine patatje, volledig overladen met kusjes, in combinatie met een grappige kerstknipoog? Dat is de perfecte formule voor geslaagd kerstkaartje!

fotoideekerstkaartjes_13_mistletoe

Foto via Pinterest

Klaar met de kerst fotoshoot? Voeg de leukste foto toe aan één van de leuke kerstkaartjes designs op de smartphoto website en verstuur één en al happiness naar al je geliefden!

Heb je zelf nog ideetjes?

Deel ze zeker in de commentaren hieronder of deel ze via #smartphoto of meteen op onze Facebook of Instagram pagina!

 

Kristof, 30 jaar, gepassioneerd loper, fietser en blogger voor smartphoto. Met mijn schrijfsels inspireer ik hoe je jouw foto's kan gebruiken voor de meest originele en creatieve doeleinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *