De beste ochtendroutine voor een succesvolle dag? 12 gouden tips!

Ben je het zat om elke ochtend chaotisch en druk te beginnen? Dan hebben we goed nieuws voor jou: dankzij onderstaande 12 ochtendroutine tips zul je vanaf nu een oase van rust creëren, waardoor je elke ochtend rustig en ontspannen aan je nieuwe dag kunt beginnen.

Ochtendroutine tips

1. Leg je outfit de avond ervoor klaar

Niets zo stressend als in de vroege ochtend een outfit bij elkaar te moeten zoeken. Door je outfit al de avond ervoor klaar te leggen heb je alle tijd en ruimte om verschillende kledingstukken te proberen. Heb je uiteindelijk je keuze kunnen maken, ruim dan direct de niet gekozen kledingstukken weer op.

Kledij klaarleggen

Foto via: jo-lynn.be

2. Maak een badkamerschema

Zeker een must als je huisgenoten of een gezin hebt. Hierdoor weet een ieder wanneer en hoe lang hij/zij van de badkamer gebruik mag maken. Werken met een schema zal de eerste week wellicht even wennen zijn, maar al gauw zal een ieder de vruchten plukken van de goede ochtendroutine.

3. Maak je bed op

Een opgeruimde kamer en een opgemaakt bed zorgen automatisch voor een kalmerend effect. Laat het opmaken van je bed onderdeel worden van je ochtendroutine, zodat je niet gestresst wordt als je thuis komt en in de avond rustig in je opgemaakte bed kunt stappen.
ochtendroutine bed opmaken

Foto via: luvocrazy.com

4. Berg je spullen op een vaste plek op

Je sleutels, telefoon, portefeuille en andere belangrijke en noodzakelijke spullen dienen op een vaste plek opgeborgen te worden, zodat je onnodig zoeken in de vroege ochtend kunt voorkomen.

Ochtendroutine spullen

5. Zet het ontbijt een avond ervoor klaar

Zet alle ontbijtspullen de avond ervoor klaar. Dat betekent niet dat je oude koffie hoeft te drinken (je kunt wel alvast de koffie in de filter doen), maar door alvast te tafel te dekken, koffiemokken klaar te zetten en te kijken of alles in huis is wat je in de ochtend nodig hebt, neem je een heleboel stress weg.

Wil je een echt leuk ontbijt, dan is een gepersonaliseerde ontbijtkom van smartphoto wellicht iets voor jou.

Ochtendroutine ontbijt tipsFoto: smartphoto

6. Maak je lunch de avond ervoor klaar

In het verlengde van het ontbijt klaar zetten zorgt deze tip eveneens voor het verloop van een vlotte ochtend. In plaats van op de vroege morgen te moeten kiezen wat je gaat lunchen, maak je de lunch gewoon al de avond ervoor klaar.

7. Social media

Social media is bedoelt om op een leuke en ontspannen wijze contact te onderhouden met anderen. Zet je telefoon of laptop pas aan als je al het noodzakelijke gedaan hebt (wassen, aankleden, ontbijten enz.). Hiermee voorkom je dat je door je bezig te houden met social media in tijdnood komt en weer moet gaan stressen om op tijd aan het werk te komen.

ochtendroutine sociale media

Foto: interestingthings

8. Maak een to- do list

Een memoblok is een perfect hulpmiddel om de dag rustig te starten. Door een to- do list op te stellen krijg je een duidelijk beeld van wat je die dag moet doen en kun je je dankzij al deze ochtendroutine tips rustig voorbereiden op alle werkzaamheden.

ochtendroutine to do memoblok

Foto: smartphoto

9. Vergeet de snooze knop

Alhoewel het zo aantrekkelijk lijkt om niet direct uit bed te komen, maar nog even de snooze knop in te drukken: doe dit vooral niet! De kans dat je je verslaapt is niet alleen aanzienlijk groter, maar voor het lichaam is het ook beter om direct na het ontwaken op te staan, in plaats van verder te doezelen.

snooze

Foto: Seiko

10. Ga sporten

Misschien niet direct je eerste gedachte na het opstaan maar door sporten een vast onderdeel van je ochtendroutine te maken krijg je direct een energieboost.

11. De perfecte playlist

Door naar je favoriete muziek te luisteren wordt het opstaan niet alleen leuker, maar kun je ook precies nagaan hoeveel tijd je nog over hebt, vooral als je precies weet hoe lang elk liedje duurt.

routine-matinale-musique

Foto: dreamstime

12. Start de dag met een lach

Bekijk de dag met een positief en blij gevoel, zoek het geluk in kleine dingen, zodat je de rest van de dag productief kunt zijn.

ochtendroutine lachen

Foto: girlscene

We hopen dat je deze ochtendroutine tips helpen om voortaan makkelijk uit bed te komen en een vlotte ochtend te hebben.

Heb je zelf nog tips voor een goede ochtendroutine?
Laat het ons weten weten via de commentaren of via FacebookTwitterInstagram of Pinterest met de hashtag #mysmartphoto.

CTA_LifeHacks_NL

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *