Het Instagram fotoboek: plezier en originaliteit met je Instagram foto’s!

Staat je Instagram account vol met leuke foto’s van vakanties, etentjes, verjaardagen, familie en vrienden?
Dan is het een leuk, creatief en origineel idee om een gepersonaliseerd fotoboek te maken met je Instagram foto’s

Instagram fotoboek smartphoto

Een fotoboek kun je aanraken, een mooi plekje geven en op elk moment tonen aan vrienden of familie.
Geef daarom je foto’s op Instagram een tweede leven door ze te laten afdrukken in een echt fotoboek van smartphoto. Zo heb je niet alleen een heel origineel fotoalbum, het is ook nog eens ontzettend leuk om samen te stellen. Laat je creativiteit de vrije loop en neem de tijd om een prachtig fotoboek te maken.

We geven u alvast 6 tips om tot een prachtig resultaat te komen.

1. Vrolijke filters: groepeer en creëer

Net als bij het maken van een ‘gewoon’ fotoboek is het bij je Instagram fotoboek belangrijk dat je op een aantal dingen let. Kies bijvoorbeeld voor één thema wat betreft filters en effecten. Op Instagram zijn er een aantal effecten waaruit je kunt kiezen voor het uploaden van je foto. Dit bewerkingsproces is juist het bijzondere aan deze applicatie. Hierdoor krijg je authentieke en nog mooiere foto’s.

Wanneer je een Instagram fotoboek maakt is het leuk om foto’s te kiezen met dezelfde filter. Maak je een boek over de zomer van dit jaar? Kies dan bijvoorbeeld om je foto’s een originele Amaro-filter of Valencia-filter te geven. Deze filters zorgen voor een extra zomerse touch.

Instagram-fotoboek-filter

2. Mix grote foto’s met kleine foto’s

De foto’s van Instagram zijn altijd vierkant, tenzij je een speciale app gebruikt om er een kader om heen te maken. Deze van oorsprong vierkante foto’s zijn ideaal om creatief te gebruiken in een Instagram fotoboek.
Gebruik ze dan ook op een speciale manier: wissel af met grote en kleine formaten zodat het fotoalbum een speels karakter krijgt.

Instagram-fotoboek-mix

3. Maak kunst: kies één kleur

Wil je toch nog net iets meer? Kies dan je foto’s uit op basis van een kleurenpalet. Hierbij gebruik je enkel foto’s waarin één bepaalde kleur het hoofdthema is. Heb je bijvoorbeeld veel foto’s van de zee voor je Instagram fotoboek?
Kies dan uitsluitend voor foto’s waar de kleur blauw veel in voor komt. Hierdoor krijg je een kleurrijk en vooral creatief geheel. Maak van je fotoboek een echt kunstwerkje! 

Instagram-fotoboek-kleurenpalet

4. Mix and match: andere accounts

Een ander tof idee is om je eigen foto’s in je Instagram fotoboek te mixen met foto’s van accounts van je vrienden, familie of zelfs van andere, onbekende accounts.

Op Instagram kun je via de zoekfunctie veel inspirerende accounts vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het account van de populaire Emily Blincoe of van het reisaccount van de Nederlandse Laura (whatabouther_nl)? Hier vind je niet alleen veel inspiratie voor je eigen foto’s, maar ook nog eens een goede opvulling voor je fotoalbum.

Instagram-fotoboek-andere-accounts

5. Gebruik hashtags als aanvulling

Een andere optie om je Instagram fotoboek op te leuken is om foto’s toe te voegen die onder dezelfde hashtag staan als je eigen foto’s.
Ben je bijvoorbeeld in het bruisende Berlijn geweest en heb je daar foto’s gemaakt van de Berlijnse Muur? Zoek dan eens op de hashtag berlinwall en vind nog veel meer foto’s van andere reizigers en toeristen. Gebruik voor elk monument een pagina met zowel je eigen foto’s als die van andere Instagrammers.

Instagram-fotoboek-hashtag

6. Gebruik passende achtergronden

Een fotoboek voor je foto’s van Instagram is al een heel leuk idee, maar het kan nóg toffer. Je kunt bijvoorbeeld de achtergronden van de pagina’s waarop je de foto’s laat afdrukken ook bedrukken met een mooie foto.

Maak je bijvoorbeeld een fotoboek van een actieve vakantie in de natuur? Zorg dan voor een mooie groene achtergrond van een bos of een gebergte. Voor een strandvakantie kies je uiteraard voor zand of de zee en voor een citytrip kies je voor stenen of een mooie blauwe lucht.

Tip: zorg dat de achtergrond niet teveel afleidt van de foto’s zelf zodat je een mooi geheel creëert.

Instagram-fotoboek-achtergrond

Natuurlijk zijn er verschillende opties om je fotoboek met foto’s van Instagram zo mooi en persoonlijk mogelijk te maken. Zorg er steeds voor dat je kleuren kiest die bij jou passen, maar het is ook belangrijk om je meest bijzondere foto’s en de meest prachtige layout te maken zodat je een tastbare en vooral dierbare herinnering hebt aan je Instagram foto’s.

Een gepersonaliseerd fotoalbum is nog nooit zo creatief en speciaal geweest! Laat daarom vandaag nog je Instagram foto’s afdrukken in een origineel fotoboek.

Welke tip ga jij gebruiken in je Instagram fotoboek?

Laat het ons weten weten via de commentaren of via FacebookTwitterInstagram of Pinterest met de hashtag #mysmartphoto.

Gebruik je liever je Instagram foto’s om leuke fotoproducten te maken? Kijk dan zeker eens naar deze 7 fotoproducten die makkelijk zijn om te maken!

Instagram-fotoboek-CTA

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *