Liefdesbrief schrijven: hoe begin je eraan? Inspiratie voor originele liefdes teksten

Liefdes teksten in een origineel jasje

Valentijnsdag komt er alweer aan, hét moment dus om de romanticus in jezelf boven te halen. En wat is er nu romantischer als cadeau dan een echte liefdesbrief te schrijven? Hieronder vind je een hoop ideetjes om persoonlijke liefdes teksten te maken. Daag jezelf eens uit en schrijf je gevoelens op papier, want je geliefde verdient het! ♥

liefdes teksten schrijven

♥ Liefde is … een oldschool liefdesbrief schrijven

Het lijkt soms moeilijk om je gevoelens voor iemand te beschrijven, en al zeker op papier. Een oldschool liefdesbrief schrijven met de hand (neen, niet getypt 😉) is nochtans überromantisch. Je geliefde zal helemaal wegsmelten als hij de lieve woorden leest die recht uit je hart komen.

Hoe begin je eraan?

Als je je eigen liefdes tekst wil schrijven, heb je meestal wat inspiratie nodig om op gang te komen. Een liefdesgedicht in rijmvorm leest altijd vlot en is eenvoudiger te maken dan je denkt. Op het internet vind je heel wat rijm-websites (bv. Van Dale Rijmwoordenboek) die je een hoop inspiratie geven. Je kan er ook iets ludieks van maken, maar houd er wel de romantiek in:

 • Je bent lief,
  En een echte hartendief.
  Je bent tof,
  En ik doe niet alsof.
  Ik vind je leuk,
  Met jou lach ik me een deuk!
  Ik vind je mooi,
  Het is alsof ik mijn hart naar je gooi.
  Je laat me nooit in de kou,
  Maar eigenlijk wou ik maar één ding zeggen tegen jou,
  En dat is dat ik van je hou! ♥
 • Zoete lippen,
  Waar niemand aan kan tippen.
  Glinsterende ogen,
  Die me nog nooit hebben bedrogen.
  Zachte handen,
  Die me bij aanraking doen klappertanden.
  Zwoele blik,
  O, wat een adrenalinekick.
  Je doet me schreeuwen van geluk:
  “Ik hou van jou!”
  Dat is wat ik je nu benadruk. ♥

Wil je het graag nog wat persoonlijker maken? Zoek een songtekst op van één van jullie lievelingsliedjes en neem er stukjes uit over. Wedden dat je partner ze meteen zal herkennen?

Enkele voorbeeldjes:

 • Gers Pardoel – Jij bent zo bijzonder

“Jij bent zo bijzonder.
Verdwijn in mijn gedachten.
Ik kan niet denken aan een leven
in een wereld zonder jou.”

 • John Legend – all of me

“Cause all of me loves all of you. Love your curves and all your edges, all your perfect imperfections.”

 • Lana Del Rey – Video Games

“Heaven is a place on earth with you.”

👉  Tip: Schraap al je moed bijeen en lees je liefdesbrief zelf voor op Valentijnsdag. Zo wordt dit een heel mooi en emotioneel moment om nooit te vergeten!

Zeg het met een liefdeskaart

Je kan je liefdesboodschap op briefpapier schrijven, maar als je het graag wat kleurrijker wil, kan je er een echt liefdeskaartje van maken. Kies een foto uit van jullie meest romantische moment die je liefdestekst alleen maar zal versterken! Vind hier al onze Valentijndesigns.

liefdes teksten schrijven

 Korte liefdes tekstjes: kleine beetjes maken één groot

Ben je niet het allergrootste schrijftalent en krijg je maar geen volledige liefdesbrief op papier? Je kan het ook eenvoudiger houden! Een combinatie van kleine tekstjes maakt samen ook één grote liefdesboodschap, nietwaar? Een leuk idee is om ze achter te laten op de spiegel in de badkamer. Als je partners ‘s morgens als eerste opstaat, kan de dag alvast niet meer stuk als hij/zij deze ontdekt. Maar ook de koelkast, de eettafel of zijn/haar lunchbox zijn opties!  

liefdes teksten schrijven

Het hoeven trouwens niet altijd boodschappen op papier te zijn… Wat dacht je van een liefdes tekstje met lippenstift op de spiegel? Of dit mogen ook gewoon honderd kusjes zijn 😉

♥ Zeg het met… foto’s

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, nietwaar? Je kan ook een liefdesbrief maken waar je liefdes teksten combineert met romantische kiekjes van jullie tweetjes, het zal je boodschap alleen maar krachtiger maken.

Je kan hiervoor onze retro fotoprints of fotoprints op luxe karton gebruiken, waar je onderaan kleine liefdes tekstjes kan toevoegen. Schrijf een lief zinnetje onder de foto dat perfect past bij de herinnering die erop staat. Of een quote uit een songtekst, misschien?

liefdes teksten schrijven

Kom je graag wat origineler uit de hoek? Maak dan een hartjesslinger met foto’s en liefdes teksten die je ophangt in de woonkamer. Je geliefde zal zijn/haar ogen niet geloven bij het opstaan op Valentijnsdag!

liefdes teksten schrijven

Je kan je liefdes tekst ook in een gepersonaliseerd fotoschrift schrijven met een mooie foto van jullie tweetjes op de cover. Er zullen nog heel wat blanco pagina’s overblijven, dus waarom zou je er geen liefdesschrift van maken waar jullie af en toe lieve boodschappen in schrijven voor elkaar? Een liefdesbrief uitdaging to the next level! Wie durft het aan? 😉

liefdes teksten schrijven

♥ Liefdes teksten met een vleugje humor

Een liefdesbrief hoeft niet altijd zo serieus te zijn. Het is niet eenvoudig om je diepste gevoelens op te schrijven, dus je kan dit altijd wat luchtiger maken door er kleine grapjes of insider jokes in te steken, die enkel jullie twee begrijpen. Miley Cirus deed dit alleszins voor haar (intussen ex-) man Liam Hemsworth, dus dan mogen wij dat ook, nietwaar? 😉

Ik ben dol op je vieze sokken op de vloer, omdat die betekenen dat je thuis bent. Of van de rimpels rond je ogen. En ik houd ervan om samen Chinees te eten op de sofa na een kater.” – Miley Cyrus (op Instagram)

liefdes teksten schrijvenGiphy.com

Of combineer een lieve boodschap met een grappige twist:

Hopelijk vond je wat inspiratie om zelf aan de slag te gaan met je eigen liefdesbrief. Het zal je misschien bloed, zweet en tranen kosten, maar de verliefde blik in de ogen van je geliefde maakt dit allemaal goed. Een vleugje romantiek kan nooit kwaad, toch? ♥♥♥ 

Heb jij nog andere ideetjes voor een romantische liefdesbrief of Valentijnskaart? Deel ze dan zeker met ons, net zoals het eindresultaat, via FacebookInstagramPinterest of TikTok met #mysmartphoto!

liefdes teksten schrijven

Lees ook:

1 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *