How to say I love you: 8 romantische ideeën voor Valentijnsdag

Romantische Valentijnideeën

Het is weer bijna tijd voor Valentijn, de meest romantische dag van het jaar waarin geheime liefdes even zichtbaar worden en bestaande koppels extra veel liefde aan elkaar geven. Het is niet gemakkelijk om elk jaar opnieuw je geliefde te verrassen met originele Valentijnideeën. Hoe je dit jaar je geliefde duidelijk maakt dat je van hem of haar houdt? Lees verder en ontdek de meest romantische ideeën voor Valentijnsdag waar de liefde vanaf spat! 💞

♥ Valentijnidee 1: Spelen met woorden

Je liefde uiten in woorden is niet altijd eenvoudig. Maar het hoeft niet zo serieus te zijn, want je kan gewoon een leuke twist geven aan je liefdesboodschap! Wat dacht je van volgende Valentijnsdagtip: “Ik ben helemaal ‘bananas’ van jou” geschreven op een paar bananen? Of “We make a great pear” op een peer? Je kunt ook op een trap in huis de woorden “Je brengt het beste in me naar boven” zetten. Als extra verrassing zet je bovenaan de trap een klein cadeautje voor de ander neer. Of kies een voorwerp uit dat jullie vaak gebruiken en maak er een leuke woordspeling van. Je kunt het zo gek niet bedenken of de Valentijnideeën zullen binnenstromen !

Wil je jouw geliefde graag verrassen met een uniek en lief cadeautje? Dan kan je dit ook personaliseren met je meest liefdevolle woorden. Kies voor een quote die perfect bij jullie past, of die je gewoon meteen aan hem of haar doet denken. Je kan deze quote plaatsen op onze gloednieuwe sneeuwbol met hartjes, maar ook op een fotoblok met hartjes of op een sleutelhanger.

Valentijnideeën – fotoblok met hartjes
Valentijnideeën – sleutelhanger

Liever kort, maar krachtig? Neem dan een kijkje naar deze LOVE letters die je met jullie mooiste foto’s en leuke quotes kan personaliseren.

♥ Valentijnidee 2: Zoals in de film

Ken je deze scène uit de film ‘Love Actually’? Hier laat een verliefde man met behulp van originele naamborden aan zijn crush weten dat hij van haar houdt. Een superromantisch idee voor Valentijnsdag! Bedenk eerst welke boodschap je graag aan je wederhelft wil overbrengen. Maak vervolgens een opzet waarin je de woorden over een aantal naamborden verdeelt. Versier ze op een passende manier en zet ze in de juiste volgorde. Nu is het simpelweg een kwestie van een goed moment kiezen, een muziekje erbij en al je moed bijeen schrapen. You can do it! 💪

romantische ideeën valentijn

Bron:  Giphy

♥ Valentijnidee 3: Een zelfgemaakt kaartje

Wat is er leuker dan een zelfgemaakt kaartje op Valentijnsdag om de ander te laten weten dat hij of zij alles voor je betekent? Je kan eenvoudig blijven en een kleine tekening maken, of je kan creatiever aan de slag gaan. Smeer lijm rond een hartvorm en strooi er confetti over, knip hartjes uit papier en leg ze in een leuke vorm, of heb jij nog een ander ontwerp voor ogen? De ideeën voor Valentijnskaartjes zijn eindeloos!

Ben je net iets minder creatief maar hou je wel van gepersonaliseerde kaartjes, neem dan zeker eens een kijkje naar onze valentijnsdesigns en maak je eigen valentijnskaart met je mooiste foto’s en/of tekst!

Valentijnidee – gepersonaliseerde fotokaart

♥ Valentijnidee 4: Een bokaal vol liefde

Voor deze Valentijnsdag tip heb je een glazen bokaal (of doosje), pen, gekleurd papier en een schaar nodig. Maak van het papier allemaal kleine hartjes in allerlei verschillende kleuren. Zet hierop allemaal redenen waarom je van de ander houdt of wat hem/haar zo speciaal maakt. Je wederhelft heeft nu een bokaal vol liefde waaruit hij of zij elke dag een nieuw briefje kan halen. Deze  briefjes zijn super leuk om te maken, maar nog veel leuker om te geven!

Tip: je kan je liefdesbokaal opleuken met een gepersonaliseerde sticker, of met een houten hanger met jullie mooiste foto erop!

Valentijnidee – houten hanger

♥ Valentijnidee 5: Verborgen enveloppen

De romantische film ‘P.S. I love you’ is nog zo’n verhaal waar je geweldige Valentijnideeën uit kan halen. Hoe? Maak een aantal enveloppen klaar waarin je telkens een brief stopt met een liefdevolle boodschap erop. Het leukste is om deze als een rode draad op elkaar te laten aansluiten. Verstop deze enveloppen op plekken waar jullie samen mooie herinneringen aan hebben. Bijvoorbeeld het restaurant waarin je ten huwelijk werd gevraagd of het café waar jullie elkaar hebben ontmoet. Maak hier een kleine speurtocht van en beleef samen een dag vol romantiek en plezier. ♥

Psst, je kan je enveloppen personaliseren met leuke fotostickers, idealiter van foto’s die jullie op deze plek genomen hebben! Of je laat bij elke enveloppe een kleine verrassing achter, zoals zelfgebakken koekjes. Originaliteitsscore? 10/10!

Valentijnsideeën – gepersonaliseerde stickers

♥ Valentijnidee 6: Valentijnscoupon voor het hele jaar

Leuke Valentijnideeën zijn vooral geslaagd als je ze zelf hebt gemaakt. Wat dacht je daarom van een DIY liefdesboekje met daarin twaalf verschillende coupons om samen te doen? Zo kun je elke maand genieten van wat quality-time en hier echt de tijd voor nemen. En vooral, hiermee geef je echt een waardevol cadeau… Het tonen dat je tijd wil spenderen met je geliefde! Want love is all we need, toch? 😘

==> Ontdek hier hoe je zelf je liefdesboekje maakt

liefdesboekje diy valentijn

♥ Valentijnidee 7: Gepersonaliseerde verwennerij

Een leuke optie is om jouw koekjesdoos aan te vullen met heerlijke Generous koekjes of snoep. Op deze manier kan je een leuk gepersonaliseerd cadeau geven en die persoon extra verwennen!

Of wat dacht je van een boodschap om van te smullen? Dat kan je letterlijk en figuurlijk met deze chocolade telegram. Opgelet! We kunnen niet garanderen dat je de chocolade niet zelf zal op willen smullen!

♥ Valentijnidee 8: een liefdespakket

Wat denk je van een geschenkdoos voor jouw geliefde? Je kan een element personaliseren met een leuke boodschap en de verschillende andere producten in de giftboxen zijn telkens opnieuw een leuke verrassing. Kies je voor apero, ontijt of relax? Surprise!

Geïnspireerd?
Met deze romantische Valentijnideeën heb je alvast heel wat inspiratie om de ander op een originele manier te laten weten dat je van hem of haar houdt.

Wellicht heb je zelf nog mooie Valentijnideeën die er niet tussen staan? Deel ze vooral, zodat we elkaar kunnen helpen om dit jaar de liefde van de daken te schreeuwen. Spread the love! ♥♥♥

Deel je ideetjes of creaties met ons in de commentaren of via FacebookPinterest, TikTok of Instagram met de #mysmartphoto.

originele cadeaus voor valentijn smartphoto

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *