Een originele kalender? Maak hem met je eigen Instagram foto’s!

Kalender met Instagram foto’s

Gebruik je Instagram foto’s om een originele kalender of agenda te maken!
Je kan de kalender zelf gebruiken of als uniek cadeau schenken aan je ouders, een vriend(in) of collega. Succes gegarandeerd! De mogelijkheden voor het maken van een kalender zijn eindeloos.

Retro agenda met instagram foto's

Hieronder vind je alvast enkele leuke voorbeelden, zodat je daarna meteen zelf aan de slag kan gaan om je originele kalender met Instagram foto’s te maken. 

1. Wandkalender

Niets is zo leuk als een muur op te vrolijken met een originele kalender. De wandkalenders zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: standaard A4, groot A3 of flip A3 en kunnen voorzien worden van een zelfgekozen design. Je bepaalt namelijk zelf de samenstelling en het aantal Instagram foto’s.

De wandkalender bestaat uit 13 pagina’s voor de twaalf maanden van het jaar en een voorkant. Er is genoeg ruimte om je uit te leven met al je foto’s en een eigen kalender te maken waar je een heel jaar lang niet op uitgekeken zult raken.

kalender-met-Instagram-foto's-wandkalender-A3             kalender-met-Instagram-foto's-wandkalender-A3

kalender-met-Instagram-foto's-wandkalender-A4               kalender-met-Instagram-foto's-wandkalender-Flip-A3

2. Bureaukalender

Wat zou je moeten beginnen zonder een degelijke kalender op je bureau? Belangrijke data en afspraken noteer je voortaan op een zelfgemaakte bureaukalender met je eigen Instagram foto’s. Selecteer een paar leuke familie- of vakantiefoto’s en stel daarmee je kalender samen!

Daarnaast kan je ook zelf aangeven welk design je wil gebruiken. Voorzien van handige spiralen, zodat de pagina’s niet beschadigd kunnen worden, heb je elke dag weer een leuk uitzicht op je mooiste foto’s.

kalender-met-Instagram-foto's-bureaukalender-standaard               kalender-met-Instagram-foto's-bureaukalender-standaard

     kalender-met-Instagram-foto's-bureaukalender-grootkalender-met-Instagram-foto's-bureaukalender-groot

3. Familieplanner

Als drukke ouder kan het soms een heel karwei zijn om alle afspraken van de kinderen en jezelf bij te houden. Dankzij de familieplanner behoort stressen echter tot het verleden en kun je voor elk kind en jezelf, elke dag van het jaar, precies bijhouden wat er te doen valt.

Het samenstellen van de kalender met je Instagram foto’s gaat heel makkelijk: begin met het kiezen van de gewenste foto’s, geef de namen op voor wie je de planner wilt gebruiken en de gepersonaliseerde kalender wordt helemaal naar wens gemaakt. Naast de 12 maanden mag je ook de cover voorzien van een leuke Instagram foto.

Tip: Is één van je kinderen in augustus jarig? Kies dan voor een leuke foto van hem/haar voor die maand!

     kalender-met-Instagram-foto's-familieplanner             kalender-met-Instagram-foto's-familieplanner

4. Keukenkalender

De keuken is dé plek bij uitstek om een kalender met Instagram foto’s op te hangen. De smallere uitvoering zorgt ervoor dat de keukenkalender weinig ruimte in beslag neemt en toch op een bescheiden wijze een blikvanger is aan de muur van je keuken.

Je bent helemaal vrij in de keuze van het design en bovendien kun je zelf aangeven wat je op de cover wilt hebben. Een paar foto’s van de kids, de vakantie of van de natuur, je kunt met een zelfgemaakte keukenkalender echt alle kanten op.

                 kalender-met-Instagram-foto's-keukenkalenderkalender-met-Instagram-foto's-keukenkalender

5. Verjaardagskalender

Nooit meer een verjaardag vergeten én tegelijkertijd genieten van al die leuke foto’s? Dat kan met de persoonlijke verjaardagskalender! De kalender biedt volop ruimte om op creatieve wijze foto’s en tekst toe te voegen voor een complete persoonlijke touch.

Bovendien heb je de mogelijkheid om de data van verjaardagen meteen op de kalender te zetten. Zelfs de cover kun je geheel naar eigen inzicht voorzien van een prachtige Instagram foto. Het hoogwaardige papier zorgt ervoor dat je jarenlang van je originele verjaardagskalender kunt genieten.

Geïnspireerd? Bekijk onze leukste ideeën en tips om je eigen verjaardagskalender te maken.

    kalender-met-Instagram-foto's-verjaardagkalender           kalender-met-Instagram-foto's-verjaardagkalender

6. Jaarplanner

Een heel jaar overzichtelijk op een grote gepersonaliseerde poster, dat kan! Stel een mooie fotocollage samen die je kan combineren met een leuke kalender! Dankzij de afmeting van 43,20 x 28,80 cm is de jaarplanner met Instagram foto’s een echte eyecatcher aan je muur.

kalender-met-Instagram-foto's-jaarplanner    kalender-met-Instagram-foto's-jaarplanner

7. Schoolagenda

Maak het nieuwe schooljaar nog leuker met een agenda met je leukste Instagram foto’s! De schoolagenda wordt voorzien van de leukste foto’s en beschikt naast de gewone indeling (53 weken) ook over een lesrooster, jaaroverzicht, enkele notitiepagina’s, een elastiek én bladwijzer!
Niet alleen de binnenkant van de agenda is gepersonaliseerd, ook de kaft kan je voorzien van een eigen foto.

kalender-met-Instagram-foto's-schoolagenda

8. Fotoagenda

Een handige agenda mag in geen enkel huishouden ontbreken: of het nu voor het noteren van een belangrijke doktersafspraak is of voor het optekenen van die ene belangrijke meeting met een zakenpartner, een agenda met Instagram foto’s maakt het gebruik ervan nog leuker!

Voor het design kan gekozen worden tussen een Small, Medium en Deluxe uitvoering, afhankelijk van hoe je je agenda het liefst wil! Er kunnen 16 tot 72 foto’s verwerkt worden in de agenda plus de cover. Je hebt dus keuze genoeg om je helemaal uit te leven. De compacte agenda met Instagram foto’s is daarbovenop ook voorzien van een handige bladwijzer en elastiek. 

kalender-met-Instagram-foto's-fotoagenda-deluxe      kalender-met-Instagram-foto's-fotoagenda-medium

9. Extra: designhouder met foto’s

Een heel bijzondere kalender met Instagram foto’s is de luxe designhouder voor foto’s. De houder wordt geleverd inclusief 12 kalenderfoto’s (voor elke maand 1 foto) en als extraatje een coverfoto.

In plaats van een gewone kalender met Instagram foto’s zet je deze leuke designhouder op je bureau of keukentafel. Is de maand om dan verwissel je je foto gewoon en heb je weer een leuke foto om een hele maand van te genieten!
Zoek je nog naar een origineel cadeau, dan is dit echt een aanrader!

kalender-met-Instagram-foto's-design-fotohouder

Dankzij dit overzicht kies je een leuke agenda of kalender met Instagram foto’s die perfect bij je past!
Gebruik je mooiste Instagram foto’s en maak een prachtige agenda die je overal met je mee kan nemen of een originele kalender die prachtig staat binnen je interieur!

Welke agenda of kalender maak jij binnenkort?

Laat het ons weten weten via de commentaren of via FacebookTwitterInstagram of Pinterest met de hashtag #mysmartphoto.

 

Retrokalender instagram foto's

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

2 comments

 • ik wil graag een verjaardagskalender maken met instagramfoto’s en dacht hier eindelijk die mogelijkheid gevonden te hebben maar instagram staat tijdens het maken van de kalender niet als optie in het rijtje mogelijkheden om foto’s te downloaden? Klopt dat of zie ik iets over het hoofd?

  Reply
  • Hallo Rianne,
   Leuk dat de blog je inspireert!
   Het hangt mogelijk af van het toestel dat je gebruikt. Wanneer je foto’s oplaadt zitten jouw Instagram foto’s waarschijnlijk verborgen achter “mijn documenten” en/of “Mijn afbeeldingen” en dergelijke. Welk toestel gebruik je?
   Laat je ons weten of het lukt? 🙂

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *