Een scrapbook maken doe je zo!

Foto’s zijn een geweldige manier om die ene leuke vakantie, verjaardag of huwelijk voor altijd vast te leggen. En wat is er leuker dan deze foto’s op een creatieve en originele manier te bundelen in een scrapbook waar je altijd in kunt kijken om die fijne momenten opnieuw te beleven?

scrapbook-maken-topimage

Hier laten we je 7 inspirerende ideeën zien om een geweldig scrapbook te maken.
Print je favoriete foto’s uit en laat het scrapbooken beginnen!

Een geografische kaart vol met herinneringen!

De tijd dat je foto’s gewoon afdrukt en rechttoe rechtaan in het album plakt zijn voorbij. Google erop los, zoek een kaart op van het land dat je bezocht hebt, verklein/vergroot deze op het formaat van je foto en print ze uit.

Na het printen leg je de uitgeknipte kaart op de achterkant van je foto en trek je met een pen of potlood de omtrek ervan over. Vervolgens knip je de foto uit en je hebt een originele foto, klaar om in het scrapbook te plakken.

scrapbook-maken-land

Foto via Cut Craft Create

Een interactief album met gepersonaliseerde tab punches!

Door foto’s in afzonderlijke mapjes te steken, met daaraan tabs bevestigd, kun je enkele foto’s boven elkaar plaatsen op dezelfde pagina. Dit scheelt niet alleen in ruimte, maar geeft ook extra cachet aan je scrapbook.

Laat je foto’s afdrukken met rondom een witte rand voor een professionele uitstraling en zorg dat je foto’s het formaat van de map hebben, zodat je niet onnodig hoeft bij te knippen. De tabs kun je met een beetje creativiteit gewoon zelf maken.

Door erop te schrijven om welke foto het gaat wordt het nog makkelijker om foto’s terug te vinden. De doorzichtige mapjes met tabs plak je trapsgewijs op je pagina met een stukje plakband of nog leuker: gebruik een stuk washitape!

scrapbook-maken-tab-punches

Foto via We R memory keepers

Doorheen de tijd… met foto’s!

Een ander leuk idee om meerdere foto’s op een pagina te verwerken is het volgende: kies een aantal foto’s die je in een bepaalde vorm knipt, bijvoorbeeld een cirkel of vierkant.

Vervolgens teken je een grote cirkel waarop je de foto’s in een bepaalde volgorde plaatst en je krijgt een scrapbookpagina dat lijkt op een gepersonaliseerde klok!
Hierop kan je bijvoorbeeld je dagroutine weergeven vanaf het moment dat je opstaat tot het moment dat je naar bed gaat.

Daarnaast kan je de cirkel verfraaien met cijfers, zodat je in één oogopslag kunt zien wat je op welk tijdstip gedaan hebt. Dit kun je doen voor een willekeurige dag in de week, maar natuurlijk is het is ook een super origineel idee als je een scrapbook gaat maken van je huwelijk, verjaardag of een andere feestdag in je leven.

scrapbook-maken-klok

Foto via Paperclipping

Geef je Instagram foto’s een tweede leven!

Instagram is de afgelopen jaren bijzonder populair geworden en de vierkante plaatjes die zo herkenbaar zijn voor Instagram kun je perfect gebruiken als je een scrapbook gaat maken. Naast het feit dat je je foto’s op een trendy wijze presenteert, bespaar je ook ruimte en kun je veel foto’s op één en dezelfde pagina plaatsen.

Selecteer gewoon de leukste foto’s, print deze uit in vierkantjes en plak ze vervolgens in een vierkant rondom de pagina voor een speels effect. In het midden blijft een vierkant vak open dat je eventueel kan opvullen met een inspirerende tekst of een grotere vierkante Instagramfoto.

scrapbook-maken-instagram-foto

Foto via Craftsy

Hang je foto’s aan een wasdraad!

Wil je een aparte pagina voor het scrapbook maken? Denk dan eens out of the box en hang je foto’s op in plaats van deze te plakken. Verklein je foto’s, laat deze afdrukken en span dan één of twee lijnen koord over de pagina. Hang je foto’s met mini wasknijpertjes aan de lijnen op en je krijgt een origineel effect.

Een paar leuke tekstplaatjes ertussen breken het geheel en zorgen voor een persoonlijke touch die de bladzijde nog opvallender zal maken. Doordat de foto’s niet geplakt worden kun je ze steeds veranderen van plek en zelfs omruilen voor andere foto’s.

scrapbook-maken-wasdraad

Foto via Pinterest

Een toeristische trekpleister!

Dit is een heel leuk idee voor het maken van je scrapbook als aandenken aan die ene leuke vakantie samen met je vriend(in) of je gezin. Zorg dat je op de plaats van bestemming een kaart mee kunt nemen (bijvoorbeeld van de metro/trein/bus) of print een kaart uit.
Hou steeds zorgvuldig de afgelegde route bij en duid deze, thuis of tijdens je reis, aan met een opvallende stift of een stukje touw.

Eenmaal thuis plak je op de verschillende plaatsen van bestemming de bijbehorende foto’s. Denk hierbij aan musea, een pretpark, een tentoonstelling, het strand of een andere plek waar je bent geweest.

scrapbook-maken-toeristenkaart

Foto via Pinterest

Kleine displays!

Een scrapbook biedt de mogelijkheid om nog veel meer te bewaren dan alleen foto’s. Wat dacht je van een speciale pagina waar je alle entreekaarten gecombineerd met je foto’s bewaard?

Maak leuke houdertjes die je verdeeld over de pagina, stop er één of twee foto’s in en vul de andere houders op met tickets, bonnetjes en andere ‘aandenken’ aan speciale evenementen, attracties enz. Versier het geheel met strikjes, knopen en leuke stoffen.

scrapbook-maken-houders

 Foto via Amy Heller

De mogelijkheden zijn dus eindeloos dankzij deze 7 originele foto ideeën ! Ga dus snel aan de slag met enkele leuke stofjes en andere accessoires en maak een scrapbook om trots op te zijn!
Hou je liever van een traditioneel fotoboek? Ontdek dan onze 10 beestige tips om een prachtexemplaar te maken.

Ken je nog andere inspirerende scrapbook ideeeën?

Laat het ons weten weten via de commentaren of via Facebook, Twitter,Instagram of Pinterest met de hashtag #mysmartphoto.
Begin deze zomer met je eigen scrapbook en ontdek alle mogelijkheden!

scrapbook-maken-CTA-image

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *