Je kerstversiering zelf maken? Begin bij de kerstboom!

kerstversiering zelf maken

Hét pronkstuk in huis met kerstmis is toch wel een prachtige opgetuigde en versierde kerstboom. Groot of klein, nep of echt, de kerstboom is het middelpunt van alle gezelligheid en brengt de echte kerstsfeer in huis. Meestal wordt de kerstboom versierd met de ‘standaard’ ballen, lampjes en slingers. Doe het dit jaar eens anders en ga de kerstversiering zelf maken! Veel werk? Valt heel erg mee. Mooi? Ja! En vooral ontzettend origineel, authentiek én een echte persoonlijke blikvanger waar je zelf, met je kinderen of zelfs met de hele familie aan hebt gewerkt. Als dat geen mooie kerstgedachte is!

kerstversiering zelf maken

Decoratie voor in de kerstboom

Kerstballen of kerstversieringen met een foto kosten weinig moeite, maar bereiken een groots effect! Kies voor foto’s van je eigen gezin of maak versieringen voor iedereen die met kerstmis op bezoek gaat komen: leuk als je mensen hun eigen kerstbal of kerstversiering met foto zó uit de boom kado kan geven! Een ander leuk idee is om kerstballen te maken van eierdozen. Dit kost bijna niets aan materialen en het leuke is dat je in de kerstbal een mooie spreuk of kerstboodschap kan verstoppen.

Kerstbal met een verrassing zelf makenFoto via nofliknifelje

 Ook leuk om als versiering bij het kerstdiner op tafel te leggen en mensen het tijdens het dessert open te laten maken: verrassing! Heel stijlvol wanneer je kerstversiering zelf maken wil zijn transparante kerstballen. Vul ze met wat je maar wil: stukjes watten (sneeuwvlokken), glitters, mooie stof en kies er mooie voorwerpen bij. Handig om elk jaar weer aan te passen op je kerstversieringen van dat jaar: zo gaan ze extra lang mee.

Transparante kerstballen zelf makenFoto via Christmaholic

 Liever wat meer robuuste kerstballen? Gebruik dan oude kerstballen om er wol omheen te wikkelen en er zo mooie stoere kerstversiering van te maken.

kerstbal met wol zelf makenFoto via nofliknifelje

 Lint voor rond de kerstboom

Iets anders dan de geijkte zilveren of gouden slinger om de boom? Bij kerstversiering zelf maken hoort natuurlijk ook het maken van een slinger of lint voor rondom de kerstboom. Een hele leuke variant om met kinderen te maken is een slinger van strikjespasta waarbij je eerst de pasta verft/spuit en versiert met glitters, en daarna stuk voor stuk vastknoopt aan mooi touw of lint. Eenvoudig maar met een groots effect!

slinger van strikjespasta zelf makenFoto via Tinyprints

 Liever iets meer diepgang met kerst? Maak dan een slinger met wensen of mooie teksten. Denk bijvoorbeeld aan mooie fragmenten uit songteksten of aan passende Bijbelteksten. Wil je het helemaal bijzonder maken? Stuur je familieleden de weken voor kerst wat papiertjes op, met de vraag of ze daar hun mooiste (kerst)spreuken op willen schrijven en terug willen sturen. Vervolgens kun jij hiervan een unieke familieslinger maken!

Kerstslinger met wensen zelf makenFoto via Princessamoda

Maak van de kerstversiering een boom!

Tegenwoordig heb je in principe niet eens meer een echte dennenboom nodig om een kerstboom in huis te halen. Na de kerstversiering zelf maken kun je ook van de kerstversiering een kerstboom maken! Denk bijvoorbeeld eens aan een kerstboom van houtstammetjes of van krijt.

Kerstboom in hout zelf makenFoto via Pinterest

Kerstboom in krijt zelf makenFoto via Pinterest

 Helemaal trendy is het als je een kerstboom maakt van masking tape, wat tegenwoordig in alle denkbare kleuren en designs te krijgen is. Makkelijk en past overal, zelfs in een hoek.

Kerstboom van masking tape zelf makenFoto via Pinterest

 Een heel leuk alternatief is om de kerstboom van wenskaarten te maken. De ideale manier om je kerstkaarten op een leuke manier op te hangen. Zeker als het mooie fotokaarten zijn een echte sfeervolle blikvanger in huis.

Kerstboom met wenskaarten zelf makenFoto via Homelife

Kerstversiering zelf maken: simpel en leuk

Zoals je ziet is het zelf maken van kerstversiering een ontzettend leuke bezigheid. Met goedkope materialen of zelfs dingen die je al in huis hebt maak je de mooiste dingen. Ideaal voor de koude novemberdagen: wanneer het regent kruip je gewoon gezellig met de kinderen rondom de tafel. Warme chocolademelk erbij en knutselen maar! Zo kom je zeker te weten al helemaal in de kerststemming en kan iedereen straks trots zijn op het prachtig versierde huis en op de mooie zelfgemaakte kadootjes die je aan familie en vrienden kan geven.

Ga jij dit jaar voor een klassieke kerstboom met versiering, of probeer je eens iets nieuws uit? Laat het ons weten weten via de commentaren of Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest  met de hashtag #mysmartphoto.

banner_blog_cta-nov-nl

Kristof, 30 jaar, gepassioneerd loper, fietser en blogger voor smartphoto. Met mijn schrijfsels inspireer ik hoe je jouw foto's kan gebruiken voor de meest originele en creatieve doeleinden.

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *