Originele kerstdecoratie zelf maken? 9 creatieve ideeën

Originele kerstdecoratie zelf maken

Wat vind jij het leukst aan kerst? De warmte? De gezelligheid?
Het is heerlijk om met alle decoratie het huis weer gezellig in de kerstsfeer te brengen. Uiteraard is het leuk om af en toe eens wat spulletjes af te wisselen en iets nieuws te gebruiken als decoratie. Goed nieuws hierbij is dat je hiervoor absoluut niet diep in je buidel hoeft te tasten.
De allerleukste originele kerstdecoratie maak je gewoon zelf. 🙂

originele kerstdecoratie zelf maken

Kerstdecoratie zelf maken

Heel vaak is het zo dat je van items die je zelf hebt gemaakt, het meeste geniet. Zo is dat ook met originele kerstdecoratie.

Zelf het een en ander maken, heeft echt zo zijn voordelen. Allereerst is creatief bezig zijn heel ontspannend. Verder kan het heel leuk zijn om met vriendinnen of andere gezinsleden aan tafel lekker wat te knutselen. Tenslotte bespaart het ook nog eens heel wat geld.

In de aanloop naar kerst is het alvast ook leuk om een leuke adventskalender zelf te maken.
Zie hiervoor onze tutorial in de blogpost: De allerleukste adventskalender zelf maken? Zo doe je dat!

Onderstaande kerstdecoratie ideeën geven je zeker nog veel meer inspiratie!

1. Christmas fotocollage

Zoek je favoriete foto’s van het laatste jaar, de laatste jaren of bijvoorbeeld van de vorige kerstdagen bij elkaar en gebruik ze voor een leuke en originele kerstdecoratie.

Je kan de foto’s heel eenvoudig afdrukken bij smartphoto om er daarna thuis een leuke collage mee te maken. Je kunt hierbij denken aan de vorm van een ster of een kerstboom. Helemaal in stijl en tegelijkertijd genieten jullie tijdens de donkere dagen van jullie favoriete kiekjes. Eventueel maak je het geheel extra sfeervol door er een lichtjesslinger omheen te hangen.

kerstdecoratie met foto'sFoto via Pinterest

2. Maak een kerstboom met al je kerstkaartjes!

Ook dit is een hele leuke optie om met weinig geld iets gezelligs in huis te maken. De meeste mensen krijgen nog altijd veel kerstkaartjes van vrienden, familie, kennissen en andere relaties. Waarom zou je deze niet gebruiken als originele kerstdecoratie?

Je maakt de vorm van een kerstboom op een van de wanden in je woonkamer en daaraan bevestig je de kerstkaarten. Wil je zelf ook kerstwensen versturen, bij smartphoto maak je ze snel, mooi en eenvoudig.

kerstdecoratie kaartjesFoto via Pinterest

 

3. Maak de kerstboom zelf!

Gebruik heel eenvoudig gewoon kosteloos materiaal uit de natuur om originele kerstdecoratie te maken. Er is genoeg voorhanden, gratis en voor niets.

Om deze kerst decoratie te maken, ga je eerst gezellig met elkaar naar het bos.Verzamel daar een aantal mooie takken. Zaag of snij deze in verschillende lengtes, zodat je er de vorm van een boom mee kunt maken.

Je begint met een heel klein takje dat je aan de muur bevestigt. Neem daarna steeds een iets langer takje en hang dat eronder. Op deze manier maak je een mooie kerstboom. Tenslotte maak je het geheel af door middel van dennenappeltjes en andere leuke ornamentjes.

kerstboom diyFoto via Designrulz

4. Kerstversiering met je eigen foto

Ontzettend leuk zijn ook deze keramische versieringen. Daarnaast zorgen foto’s altijd al heel snel voor een persoonlijke en warme sfeer in je woning.

Bij smartphoto bestel je de leukste versieringen en laat je eenvoudig je foto’s afdrukken. Origineel is het zeker als je versiering met je eigen foto’s gebruikt. Maak bijvoorbeeld een keramische kerstboomversiering met de foto van je kinderen in en bevestig ze aan een paar mooie takken in een vaas. Ook leuk zijn de kerstballen met eigen foto. Succes verzekerd!

originele kerstdecoratie met foto'sFoto: smartphoto

5. Versieringen in een schaal of bokaal

Heb je niet heel veel tijd om een kerst decoratie te maken, kies dan voor deze eenvoudige versiering. Neem een glazen vaas of schaal en vul deze met dennenappels en kerstballen. Ontzettend leuk om op de salontafel te zetten.

kerstversieringen met fotoFoto via Diyready

6. Schattig! Kerstbal knuffel

Helemaal schattig om te maken is dit knuffelbeertje. Je gebruikt een niet al te kleine kerstbal en hieromheen maak je een lief zacht knuffelbeertje. De kinderen helpen vast en zeker graag mee.

kerstbal knuffelFoto: via Pinterest

7. Kerstballen met je eigen foto

Wil je eens een keer iets heel anders in je kerstboom dan de standaard kerstballen? Kies dan voor deze ballen met daarop een foto! Persoonlijker kun je een boom toch niet maken! De sets bestaan uit twee witte kerstballen en het is leuk om voor twee verschillende foto’s te kiezen. De ballen worden geleverd met een ophanghaakje.

8. Leuke Kerst bestekzakjes

Ook aan tafel wil je het toch gezellig hebben rond de kerstdagen? Jullie gebruiken vast en zeker heel wat bestek en wat is er dan leuker dan dit bestek te decoreren met iets persoonlijks? Gebruik hiervoor deze originele kerst bestek zakjes. Je hebt vast en zeker wel iemand in de familie die het heerlijk vindt om met wol deze schattige zakjes te maken. Kerstdecoratie zelf maken was nooit zo leuk!

kerstbestekFoto: Designrulz

9. Maak je eigen schouw!

Een schouw heeft toch echt altijd wel iets heel gezelligs. Misschien was het altijd al een droom van je, maar is er nooit van gekomen om het daadwerkelijk te realiseren. De ideale oplossing is om er zelf een te maken.

Dit kan heel eenvoudig door een aantal dozen te gebruiken, deze op te stapelen en te beplakken met steentjespapier. Op de schouw maak je het gezellig met waxinelichtjes, kaarsjes en andere mooie decoratie.

maak eigen schouwFoto via Lojas Casa da Arte

Mogelijkheden te over dus met al deze kerstdecoratie ideeën om het helemaal gezellig te maken in huis en te genieten van deze warme familiedagen. Door kerstdecoratie zelf te maken, krijg je een nog persoonlijkere sfeer in je woning.

Een bijkomend voordeel van het zelf maken is dat je van te voren gezellig bezig bent met elkaar. Vaak zijn we het hele jaar best heel druk met van alles en nog wat en dan is het gewoon fijn om de kerstdecoratie voor 2018 zelf te maken en ondertussen aandacht te besteden aan elkaar. Bovendien hoeft het ook helemaal niet duur te zijn!

Welke versiering ga jij maken?
Laat het ons weten in de commentaren of via onze Facebookpagina.
Veel plezier! 🙂

 

Lees ook:

  1. Tutorial: Zelf een leuke adventskalender maken
  2. Kinderactiviteiten kerstperiode
  3. Gepersonaliseerde kerstkaarten – Een blik op de nieuwe designs

Kristof, 31 jaar. Loper, fietser en natuurgenieter. Blogposts over originele en creatieve ideeën met jouw foto's.

6 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *