Trouwdecoratie: 8 Creatieve manieren om je gasten naar de juiste tafel te begeleiden

Trouwdecoratie

Bij het voorbereiden van jullie bruiloft komt natuurlijk ontzettend veel voorbereiding kijken. Leuk, maar soms ook lastig: wat zijn de goede keuzes, wat past bij jullie als bruidspaar?

blogHeaderSIFGNlBe

Daarom zetten wij wat inspiratie voor jullie op een rijtje omtrent een specifiek onderwerp: het moment waarop de gasten worden uitgenodigd om aan tafel te gaan.

Indien je op zoek bent naar een andere manier dan iemand die de namen per persoon afroept, ben je hier aan het juiste adres!
Wees origineel en laat je inspireren door onderstaande ideeën.

 

1) Laat je gasten het zelf uitzoeken

Een leuke manier om je gasten met elkaar in contact te brengen!
Jullie bedenken van tevoren wel de tafelschikking, maar laten het aan de gasten zelf over de juiste plek te vinden. Maak er bijvoorbeeld een mooie ‘routekaart’ van met lijnen van de namen naar de tafelnummers.
Of geef elke tafel een eigen kleur, schrijf de namen van de gasten op gekleurde vlaggetjes en hang deze aan waslijnen. Het ziet er als trouwdecoratie geweldig uit en gasten hoeven zich niet meer te vervelen bij het aan tafel gaan.

trouwdecoratie-routekaartFoto vie Adouryourplace
trouwdecoratie-waslijnFoto via RyanRayPhoto

2) Gebruik speelkaarten

Ongelukkig in het spel, gelukkig in de liefde? Dat gaat voor jullie vast en zeker op. Maak gebruik van speelkaarten om je gasten te laten weten waar ze mogen plaatsnemen voor het diner.
Maak een harten-tafel, een klaver-tafel et cetera en de koning en koningin mogen natuurlijk aan het hoofd van de tafel zitten.
Nog leuker: leg op elke tafel een compleet pakje kaarten. Leuk als trouwdecoratie en zo vermaken je gasten zich zeker, ook wanneer het eten nog even op zich laat wachten. 😉

trouwdecoratie-speelkaartenFoto via Weimathon

 

3) Gebruik oude negatiefrolletjes

Wie kent ze niet, de oude negatiefrolletjes uit de analoge fototoestellen? Ongetwijfeld kun je deze nog wel ergens voor een klein prijsje op de kop tikken en in dat geval zijn ze prima te gebruiken om je gasten te vertellen waar ze moeten zitten.
Maak gebruik van de kleuren van het rolletje of misschien wel van het ISO-nummer om aan te geven welke gast bij welke tafel aan mag schuiven.

trouwdecoratie-filmrolletjeFoto via StyleMePretty

4) Gebruik Buttons

Buttons zijn de laatste jaren weer helemaal hip en happening. En ook heel geschikt om je gasten naar de juiste tafel te begeleiden!

Maak voor elke gast een button met zijn of haar naam en gebruik de achtergrondkleur of de kleur van de letters om aan te geven bij welke tafel de betreffende gast hoor.
Extra leuk: gebruik zowel de achtergrond- als de letterkleur en laat je gasten halverwege het diner van tafels wisselen (amuse en voorgerecht aan de rode tafel, hoofdgerecht en dessert aan de gele tafel).

Het zelf maken van buttons voor je trouwfeest is heel eenvoudig!

trouwdecoratie-button

trouwdecoratie-buttonsFoto via MarthaStewardWeddings

5) Een aankondiging per tafel:

Maak een mooi bord en geef hier per tafel aan welke gasten er plaats mogen nemen. Je kunt dit bord maken in de stijl van jullie trouwkaarten, of denk aan een schoolbord of een ander leuk ontwerp. Ook meteen leuk als trouwdecoratie!

trouwdecoratie-aankondigingFoto via Pinterest 

trouwdecoratie-aankondigingenFoto via Pinterest 


6) Een compas om de juiste tafel te zoeken

Voor de avontuurlijke bruidsparen onder ons! Geef elke gast een eigen kompas en zet met stift een streepje welke richting hun tafel op is (noordwest, zuidoost, etc).
Hier scoor je zeker mee!

trouwdecoratie-kompasFoto via StyleMePretty

7) De natuurlijke aanpak

Zijn jullie meer van de natuur? Gebruik natuurlijke materialen om je gasten naar de goede tafels te begeleiden.

Denk aan kaartjes met bloemen of maak de namen vast aan kleine papieren parasolletjes. Kies iets wat past bij het thema van jullie bruiloft en de tafelschikking dient meteen ook als trouwdecoratie.

trouwdecoratie-natuurFoto via QcCareerschool

8) Gebruik de hemellichamen

Voortbordurend op de natuurlijk aanpak: maak gebruik van de hemellichamen! Geef elke tafel de naam van een ster of planeet en gebruik op de kaartjes voor je gasten een sterrenhemel om te vertellen waar ze mogen zitten.

trouwdecoratie-hemellichamen

 

Aan tafel!

Met deze tips wordt het aan tafel gaan geen saaie aangelegenheid, maar een gezellig en leuk moment waarbij je je gasten kan verbazen door jouw creativiteit! Dat is dan weer een puntje wat je mag afstrepen op je to-do lijst voor de bruiloft.

1311875755_bride_bouquet_throwing_fail

Heb je zelf trouwplannen? Laat het ons weten weten via de commentaren of Facebook, TwitterInstagram of Pinterest  met de hashtag #mysmartphoto!

trouwdecoratie en huwelijkscadeaus smartphoto

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

1 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *