8 niet te missen party hacks voor een geslaagd feest!

Het leven is één groot feest. Niets zo leuk als feestjes organiseren, maar er komt soms wel wat denkwerk aan te pas! Daarom geven we je hier acht niet te missen party hacks om van elk feestje een succes te maken.

party-hack_blog

Zo kan je de obstakels die op je feestpad liggen makkelijk ontspringen! Party hacks voor zowel vóór, tijdens en na je feest. De tips helpen je niet alleen om heel wat tijd te winnen, maar ze zijn ook vriendelijk voor je portemonnee, razend creatief en vooral heel erg handig!

Party hack #1. Close it with style

De uitnodigingen voor je feest zijn klaar. Nu nog snel in enveloppen steken vooraleer je ze naar de brievenbus kan brengen. Maar hoe maak je nu efficiënt en vooral comfortabel  je enveloppen dicht? Met deze party hack: gebruik een schuimborsteltje, maak het vochtig met water, ga met het borsteltje over de randen van de enveloppe en doe de enveloppe dicht. Zo heb je tenminste nog wat speeksel over na die 101 enveloppen. Om het dan helemaal in stijl af te sluiten kun je de enveloppe mooi verzegelen met een persoonlijke afsluitsticker. Zo charmeer je je gasten al van bij de uitnodigingen.

party-hack-1-close-it-with-style

Party hack #2. Beperk de afwas

Maak het jezelf gemakkelijk en probeer met deze party hack de afwas na je feestje tot een minimum te beperken. Chipjes? Daarvoor hoef je niet langer kommetjes uit te halen, maar die kun je gewoon serveren in de chipszak zelf. Vouw de bovenste randen van de zak naar binnen en vouw vervolgens de onderste hoeken naar het midden van de zak. Vergeet wel niet om tijdens het vouwen de chips wat naar omhoog te duwen.

party-hack-2-beperk-de-afwas

Party hack #3. Self-service

Gastheer- of vrouw zijn is … een hele avond om drank en hapjes hollen en net wanneer je iedereen een gin-tonic hebt gegeven, staan de eersten alweer met een leeg glas voor hun neus. Dit is simpel op te lossen met deze party hack. Voorzie een self-servicebar en laat je gasten zelf hun cocktails en hapjes maken. Creatief en makkelijk tegelijk! Zo kan je zelf ook wat van je feest genieten! PS: geef ook nog wat richtlijnen aan je gasten mee hoe ze de drankjes en hapjes precies kunnen samenstellen. Dan ben je volledig op je gemak.

party-hack-3-self-service

Party hack #4. Naamkaartjes: leuk én handig!

Plaats ook voor elk bordje een naamkaartje. Zo zijn je gasten steeds honderd procent zeker waar ze mogen plaatsnemen aan tafel. En met nog een extra foto van de gasten op hun naamkaartjes kunnen ze zeker al niet meer missen!

party-hack-4-naamkaartjes

Party hack #5. Stick it

Op zoek naar decoratie om je feest nog snel, makkelijk, maar stijlvol te decoreren? Stick it! Je kunt decoratiestickers makkelijk gebruiken om je kaarsenhouders, bokalen of bekers te versieren, maar je kunt ook twee decoratiestickers aan je rietje kleven om ze extra te doen stralen.

party-hack-5-stick-it

Party hack #6. Een glaasje voor iedereen

Ontdek je net voor je feest begint dat je eigenlijk maar net voldoende glazen hebt voor al je gasten? Gebruik enkele houten wasspelden en neem een alcoholstift om de namen van je gasten erop neer te schrijven. Naamkaartjes: check. Zo weet iedereen op het feest steeds waar zijn/haar glas staat en hoef je niet telkens nieuwe glazen bij te halen. Inderdaad, we zijn nogal fan van huis-tuin- en keukenmateriaal en wassen echt niet graag af. 😉

party-hack-6-glaasje-voor-iedereen

Party hack #7. Dip & Chips

Staat je tafel al behoorlijk vol met allerhande hapjes en drankjes? Dan is dit een leuke én handige party hack om wat plaats te besparen. Plaats een wijnglas in het midden van je chipskom als dipkommetje. Lekker origineel én handig!

party-hack-7-dip-chips

Party hack #8. Versla de kater

Na een avondje vol plezier en vertier is de volgende ochtend daar toch altijd weer vroeger dan je wou. Het feestje mag dan wel voorbij zijn, of je nu zelf de gastvrouw/heer was of niet, de volgende ochtend draag je toch altijd nog wat sporen mee van een avondje feesten. De beste manier om de dag erna toch wat van je dag te maken? Trek je stoute loopschoenen aan en ga enkele kilometers lopen. Bij de start voelt het alsof je zal sterven, maar daarna voel je je als herboren. Echt waar!

party-hack-8-versla-de-kater

Kun je of heb je zelf nog enkele niet te missen party hacks voor ons in petto? Laat het ons gerust weten via de commentaren, Facebook, TikTok, Instagram of Twitter met de hashtag #mysmartphoto. We zijn benieuwd!

Lees ook:

Op zoek naar meer tips? Ontdek hier enkele handige links.

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

2 comments

  • Je idee om een selfservice bar te voorzien spreekt me aan! Mijn man is in de zomer jarig, en ik wil een feest in de partytent voor hem organiseren. Ik zal ervoor zorgen dat iedereen van het feest geniet, en maak een selfservice bar!

    Reply
  • Je advies om voor elk bordje een naamkaartje te plaatsen spreekt me aan. Mijn zus is in juli jarig, en mijn moeder en ik willen een groot feest voor haar organiseren met veel gasten, hapjes en drankjes. Misschien huren we er zelfs een partytent voor! IK zorg ervoor dat er zo’n kaartje voor elk bordje staat zodat iedereen weet waar precies hij moet zitten.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *