Trends trouwthema’s 2016: je vindt ze hier alle 6!

De mooiste dag van je leven komt eraan. Maar hoe ga je die dag nu inkleden?
Met een themafeest maak je jouw trouwdag namelijk net dat tikkeltje specialer dan die van je vriendinnen.

trends-trouwthemas_blog

Heb jij even geluk zeg! De zes trends van 2016 over trouwthema’s zijn bekend en wij zetten ze hier even op een rijtje voor jou. En we verzekeren je: van nummer vijf zul je zeker zin krijgen in een feestje!

Trend 1. The Personal Touch

De eerste populaire trouwthematrend die we opmerken hoef je dan ook niet ver te zoeken. De boodschap is gewoon: geef je trouwfeest een persoonlijke toets. Met dit thema kan je nooit over-the-top gaan. Hoe meer persoonlijke elementjes er op je trouwfeest terugkomen, hoe meer plezier jij, je geliefde en je gasten zullen hebben.

 

populaire-trouwthemas-personal-touch

Foto via Inspired by This

Hoe ga je het best te werk?
Hang een vlaggenlijn op met foto’s op van jou en je geliefde. Als je even in je archief duikt, vind je zeker nog enkele oude foto’s terug van het prille begin van jullie relatie. Je kan die dan als eerste op de vlaggenlijn hangen met een mini wasknijpertje en de slinger aanvullen met steeds recentere foto’s. Zo kunnen al je gasten zien wat voor een evolutie jullie samen meegemaakt hebben.

Je kan ook nog op andere manieren persoonlijke elementen naar je feest halen. Kies als locatie bijvoorbeeld een plek waar jullie samen een leuke herinnering aan hebben. Je kan deze fijne anekdote dan tijdens het trouwfeest aan je gasten vertellen. Heeft je toekomstige man je ten huwelijk gevraagd in jullie favoriete restaurantje? Dan kan je misschien je receptie en trouwfeest in dat restaurant houden.

 

Trend 2. Kleur je dag

Een strak zwart-wit trouwfeest is zó 2015. Als gast kom je een trouwdag sowieso al niet door zonder verblind te worden. In de eerste plaats door de schoonheid van de bruid uiteraard, maar in de tweede plaats ook door haar spierwitte kleed, de spierwitte tafels en de spierwitte feestmuren of de spierwitte feesttent. Kies daarom voor kleur!

Om een kakofonie van kleuren te voorkomen, kan je voor een specifiek kleur kiezen dat echt bij jou past of voor een combinatie van verschillende pasteltinten. Dat zijn dé kleuren van 2016! Breng die tinten op een subtiele manier terug in je decoratie. Wat nog steeds subtiel is maar al iets gewaagder, is om je tafelkleed in een pasteltint te kopen.

Een leuk extraatje om je trouwthema in de verf te zetten, is een dresscode. Laat je gasten naar je trouwfeest komen in de kleuren die jij gekozen hebt als thema!

 

populaire-trouwthemas-kleur

Foto via The Perfect Wedding

Trend 3. Vintage is the new Black

Haal de jaren 20, 30, 40 en 50 naar het jaar 2016 met vintage als trouwthema! Naast een vintage trouwjurk met veel kant en enkele oude broches en sieraden van de oma als accessoires kan je vintage op nog veel andere manieren in je trouwfeest integreren.

Met vintage als trouwthema kan je zelfs je meubilair met het thema matchen. Vier je je feest in een zaal waar je maar moeilijk alle tafels en stoelen kan bedekken met kant? Neem dan gewoon een oude koffer, kist of zetel en zet dat alles in een hoekje neer. Zo heb je de ideale achtergrond voor een originele fotobooth!

Vintage vervoer is de kers op de (trouw)taart! Met een echte oldtimer waan je je heel even echt in de jaren 20 tot 50. Dit levert ongetwijfeld ook prachtige trouwfoto’s op!

 

populaire-trouwthemas-vintage-1a

Foto via Casei

Trend 4. Winter Wonderland

Iederéen viert zijn trouwfeest in de lente of de zomer. Doorbreek het cliché door jouw trouwfeest in de winter te laten plaatsvinden. Je zal verbaasd zijn hoeveel gasten na je trouwfeest ook van een winter wonderland trouwthema zullen dromen!

In de winter draait alles rond gezelligheid. Zorg er daarom voor dat er op het trouwfeest ‘s avonds een houtkacheltje kan branden of hou een winters kampvuur buiten!

Jouw trouwfoto’s kunnen gewoon niet overtroffen worden met een wit laagje sneeuw op de achtergrond! Oké, het sneeuwt dan wel niet elke winter in België, maar treur daar niet om. Dat is dan meteen een goeie reden om nog eens een skireisje te boeken ;-).

Je kan ook je hapjes en drankjes aanpassen aan het winterse trouwthema. Serveer naast of in plaats van cava lekkere warme chocomelk ‘s avonds met eventueel een scheutje rum of Baileys. Een glühwein zou ook wel eens in de smaak kunnen vallen! De hapjes op je trouwfeest zijn het makkelijkste om warm te serveren in de winter. Naast een prachtige winter wonderland trouwtaart kan je ook nog lauwe cupcakes voorschotelen die je op z’n winters versiert.

Laat je gasten van begin tot eind genieten van je trouwthema met uitnodigingen, menukaarten en bedankjes in het winter wonderland trouwthema. Zorg ook voor wat winterse decoratie zoals ballonnen of lampionnen. De kaartjes, cadeautjes en decoratie kan je allemaal in hetzelfde design laten maken zodat alles mooi samen past.

 

populaire-trouwthemas-winter

Foto via Wedding Colors

Trend 5. Festival

De ultieme zomertrouwtrend is het festival. Hét voordeel van dit trouwthema? Het is super budgetvriendelijk. Het enige wat je nodig hebt, is een tuin!

Een lege tuin is nu ook niet echt het trouwfeest van je dromen, maar geen paniek: het duurt echt niet lang om van je tuin een echte festivalweide te maken. Maak kleurrijke uitnodigingen waarin je je gasten vraagt om een tent mee te nemen naar je trouwfeest. Voorzie ook wel genoeg slaapplaats voor de oudere garde in je huis zelf.

Je kan in een deel van je tuin houten planken leggen wat dan een grote dansvloer moet voorstellen. Voor de gasten die niet warmlopen voor dansen kan je ook een plaatsje voorzien voor een gezellig kampvuur. Aangezien de fiësta gegeven wordt in het Belgenland is het aangeraden om ook een grote tent te zetten boven de dansvloer voor als er plots regendruppels zouden vallen.

Decoreer je tuin met Mexicaanse sombrero’s en typische ‘papel picado’ slingers. Laat de kleuren uit die tuindecoratie terugkomen in je tafeldecoratie. Nu nog een heerlijke trouwmaaltijd op de tafel toveren. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je op je eigen trouwfeest de gastvrouw speelt. Kies daarom voor food- & drinktrucks die heerlijk festivaleten en -drinken serveren zoals hamburgers en sangria!

 

populaire-trouwthemas-festival

Foto via Tom Collins Caravanbar

Trend 6. Reizen

Heb je een lievelingsland dat niet België is? En zie je jezelf daar al trouwen? Of hou je gewoon heel erg van reizen?
Dan kan je je trouwfeest in het buitenland te organiseren. Maar daar komt vaak heel veel bij kijken: wie nodig je allemaal uit, hoe gaan je gasten er geraken, waar zullen ze slapen,…
Geen nood, de oplossing is nabij!

Hou je trouwfeest in België maar in het trouwthema reizen. Je kan je locatie helemaal omtoveren in het land dat jij wil of gewoon van elk leuk land enkele toffe elementen aan je locatie toevoegen.

Alles valt of staat met de inkleding. Begin al met de aankondiging van je thema in je uitnodigingen. Verstuur ze in een enveloppe met wereldkaartmotief of laat je uitnodiging eruit  zien als een vliegticket!

Dan volgt de decoratie van je locatie. Ga voor vlagjes met wereldkaartmotief, ballonnen in landkleuren zodat je een ballonnenvlag kan vormen, wegwijzers waarop landen of plaatsnamen staan waar jij en je geliefde al eens eerder vertoefd hebben en hang enkele landkaarten omhoog als poster.

Een leuk ideetje voor een gastenboek in het reisthema zijn messages in a bottle. Maak of koop een rekje waarin verschillende flessen zitten en waarin je gasten een leuk briefje kunnen stoppen.

 

populaire-trouwthemas-buitenland-1

Foto via Pinterest

Heb je zelf nog enkele trends voor trouwthema’s in gedachten? Deel ze gerust even met ons! Dat kan via de commentaren, Facebook of Twitter met de hashtag #mysmartphoto. We zijn benieuwd!

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *