Kaarsen op een verjaardagstaart? 6 niet te missen alternatieven!

Alweer tijd voor een spetterend verjaardagsfeest! Ook deze keer wil jij er natuurlijk een onvergetelijke gebeurtenis van maken. Maar… Wat kan je nu voor origineels bedenken om de feestelijkheden een bijzondere ‘twist’ te geven?

verjaardagstaart-kaarsen-header

 

Misschien eens een themafeest? Of wat eenvoudiger: steek de verjaardagstaart in een nieuw jasje. Ontdek hier zes leuke alternatieven voor traditionele kaarsjes op je verjaardagstaart.

 

1. Sterretjes of sparklers

Met sterretjes en sparklers kun je de verjaardagstaart net dat tikkeltje meer geven. Waarschijnlijk ken je wel de stokjes die gebruikt worden op oudejaarsavond. Goed nieuws! Die stokjes vind je nog in veel meer verschillende vormen.

Zo kun je bijvoorbeeld met cijfers de leeftijd van de jarige laten schijnen. Ook allerlei leuke figuurtjes zoals hartjes, sterretjes of bloemen kunnen de taart een vrolijke draai geven.

Dan volgt enkel nog de finishing touch! Doe alle lichten uit, zet de sterretjes in de keuken aan en loop de woonkamer in met een taart die niemand zal kunnen weerstaan.

 

verjaardagstaart-kaarsen-sparkles-getallen

Foto via My Little Day

verjaardagstaart-kaarsen-sparkles-sterretjes

Foto via Pinterest

2. Ballonnen prikken

De ultieme musthave op een verjaardagsfeestje zijn ongetwijfeld ballonnen. Zoals de meeste mensen hangen we die in allerlei kleuren op in het hele huis, maar ballonnen kunnen ook anders gebruikt worden. Plaats ze bijvoorbeeld bovenop de taart!

Koop hele kleine ballonnetjes en bevestig die met een stokje op de taart. Geef de jarige vervolgens een naaldje en laat maar knallen. Zelfs een simpele verjaardagstaart krijgt op deze manier een fantastisch effect!

 

verjaardagstaart-kaarsen-ballonnen-prikken

Foto via Martha Stewart

3. Extra snoep voor de jarige

Of je nu jong of oud bent, uitkijken naar de vele zoetigheden op verjaardagsfeestjes hoort erbij. De hapjes en drankjes zijn vaak allesbehalve gezond en dat maakt het juist zo leuk om er veel van te nemen. Van die begeerte kan jij als organisator van het feest makkelijk gebruik van maken!

Trakteer de genodigden op extra veel snoep door het op de taart te decoreren. Steek bijvoorbeeld een aantal grote snoepstokken in de taart in alle kleuren van regenboog. Het ziet er niet alleen heel vrolijk uit, maar het is ook nog eens erg lekker!

Je kunt ook snoepkettingen halen en deze als miniversiering aan twee stokjes ophangen. Of maak gebruik van rondje snoepjes en creëer een vrolijk gezichtje op de taart. Snoep is er in zoveel verschillende soorten te vinden, dat je voor elke verjaardag weer iets nieuws kunt verzinnen!

verjaardagstaart-kaarsen-snoepketting

Foto via Bloglovin

4. Eetbaar papier

Eetbaar papier is een ideale uitkomst voor de taartenversierder. Je kan er zoveel mee doen en het is nog lekker om op te eten ook. Snij bijvoorbeeld de leeftijd van de jarige uit en plak hem op een stokje dat je op de verjaardagstaart prikt. Je kunt ook een grappige tekst bedenken en de letters hiervoor uitsnijden. Of fleur de taart op met leuke figuurtjes en andere vormen. Je kunt met verschillende kleuren eetbaar papier werken en het hele tafereel een eigen draai geven. De opties zijn eindeloos. Elke taart is een mogelijkheid tot een nieuwe creatie!

 

verjaardagstaart-kaarsen-eetbaar-papier

Foto’s via Hellobee & A Subtle Revelry

5. Creatief met pijpenragers

Met pijpenragers kun je veel leuke dingen maken. Ook voor de verjaardagstaart. Hét voordeel van pijpenragers: je kunt het gemakkelijk bewerken en drukt het gewoon weer plat als het resultaat je niet zou bevallen om daarna een nieuwe creatie in het leven te roepen.

Je hebt ook geen apart stokje nodig om het in de taart prikken, je kunt er gewoon een lang uiteinde aan vastmaken. Maak bijvoorbeeld met cijfers of leuke figuren de leeftijd van de jarige duidelijk of zet de naam van hem of haar erop.

verjaardagstaart-kaarsen-pijpenragers

Foto via Say Yes

6. Slingers

Slingers op een taart? Het klinkt misschien gek, maar met vlaggetjes en linten kan je je taart even mooi versieren als je kerstboom in de decembermaand.

Je kunt bijvoorbeeld wat wimpels uitknippen of kopen en die dan met stokjes op de taart prikken. Het lijkt dan net alsof de wind meeviert met de jarige.

Je kunt ook kleine driehoekige vlaggetjes maken met letters erop die iets leuks voor de jarige spellen. Bevestig deze vervolgens aan een stukje touw en span deze tussen twee stokken op de taart. Het kost wat meer werk, maar je krijgt er een werkelijk bijzondere versiering voor terug. Maak gebruik van verschillende kleuren en materialen om het nog wat extra’s mee te geven!

kaarsen-voor-verjaardagstaart-slinger

Foto via What’s Up With The Blue Bells

7.Fotokaarsjes

We sluiten deze blogpost graag af met enkele leuke fotokaarsjes! Druk een leuke foto van de jarige af op een toffe retro fotoprint! Organiseren jij en je vriend samen een verjaardagsfeestje? Dan is deze combinatie van twee fotootjes een leuk idee!

 

kaarsen-voor-verjaardagstaart-fotokaarsjes

Foto via Pinterest

Heb jij ergens nog een leuk alternatief gezien voor de kaarsjes op jouw verjaardagstaart? Laat het ons dan zeker weten via de commentaren, Facebook of Twitter met de hashtag #mysmartphoto. We zijn benieuwd!

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *