Verjaardag te laat: teksten als goedmakers

Heb je een verjaardag gemist? Compenseer het met een mooie tekst.

Verjaardag te laat: teksten als goedmakers
Verjaardag te laat: teksten als goedmakers

Er is er één jarig hoera hoera! Een van de hoogtepunten van het jaar voor de jarige!
Natuurlijk heb jij daaraan geda…

Oeps.

Verjaardagen zijn de ideale gelegenheid om elkaar na een lange tijd nog eens terug te zien, samen een fijn feestje te vieren, elkaar te verwennen en samen te komen met mensen die je dierbaar zijn. En net die verjaardag ben jij vergeten.

Niet erg! Dat overkomt iedereen wel eens. Het is niet fijn, maar het is nooit te laat om het weer helemaal goed te maken.

1. Wat doe je als je iemands verjaardag vergeten bent

Het hangt er natuurlijk helemaal van af wie z’n verjaardag je vergeten bent. Personen die erg belangrijk voor elkaar zijn, zullen elkaar meestal wel uitnodigen voor een echte party. Mensen met wie je minder close bent, stuur je misschien een sms’je of een verjaardagskaart. Is een verjaardag te laat van een vage kennis? Geen probleem. Maar wanneer het over je moeder of je allerbeste vriendin gaat, is het probleem al wat groter…

Daarnaast is het ook belangrijk om te bedenken hoezeer de vergeten jarige verjaardagen waardeert. Is het iemand die altijd present is op jouw verjaardag, wekenlang zijn verjaardagsfeest voorbereidt en zelf nooit een verjaardag vergeet of overkomt het hem of haar zelf ook regelmatig? In het eerst geval sta je er niet zo goed voor.

2. Wat te doen wanneer je je een verjaardag te laat herinnert?

Het zou ontzettend vervelend zijn als je door deze situatie een dierbaar persoon pijn zou doen of wanneer een vriendschap deukjes oploopt door deze misser. Schat daarom in hoe erg de vergeten persoon het zal vinden dat je zijn/haar verjaardag bent vergeten en pas je late actie daaraan aan.

3. Klein probleem

Als je het idee hebt dat de jarige het niet zo erg zal vinden dat jij de verjaardag vergeten bent, los het dan op door een leuk of grappig kaartje te sturen met daarop ‘verjaardag te laat’.

Er zijn tal van andere kaarten beschikbaar met passende berichten, wat maar aantoont dat het vergeten van een verjaardag soms gebeurt! Als je niet alleen wilt goedmaken, maar ook een blijvende indruk wilt achterlaten, personaliseer dan je kaart met prachtige foto’s, waardoor jullie samen terugkijken op de mooiste momenten. Je kan natuurlijk ook voor de zoetekauwen onder ons een boodschap via een chocolade telegram sturen. Dat is niet alleen heerlijk, maar ook origineel. Wat zou iemand nog meer kunnen wensen? De jarige zal zich na het ontvangen ervan nauwelijks meer herinneren dat je zijn of haar verjaardag was vergeten.

Leuke teksten zijn bijvoorbeeld:

 • Ik wou de laatste persoon zijn om je een gelukkige verjaardag te wensen zodat je me nooit meer vergeet!
 • Goed nieuws! Je bent niet de enige die ouder aan het worden is.
  Mijn geheugen is ook niet meer wat het ooit was precies…
 • Ik ben je verjaardag niet vergeten, ik wou gewoon dat hij wat langer duurde!
 • Je ziet er nog zo jong uit dat ik vergeten was dat je weer een jaartje ouder bent.
 • Ik vind het fijner om je ‘verjaarmaand’ te vieren dan je verjaardag. Het is toch nog je verjaarmaand, niet?
 • Deze verjaardagswens komt niet te laat; ik zorg er alleen voor dat ik vroeg ben, zodat ik hem volgend jaar niet mis.
 • Je bent zo’n goede vriend(in) met veel prachtige geschenken. Gelukkig voor mij is vergeving er één daarvan! 
Voor een extra leuke touch, print jouw verjaardag te laat boodschap op een chocolade vorm
Voor een extra leuke touch, print jouw verjaardag te laat boodschap op een chocolade vorm

4. Groot probleem: zorg voor een speciale verrassing

Maak je je zorgen dat het vergeten van een verjaardag iemand echt tekort heeft gedaan? Of denk je dat de vergeten persoon je dit misschien kwalijk zal nemen? Laat je creativiteit dan de vrije loop en bedenk iets bijzonders!
Best moeilijk, hè? Hieronder geven we je alvast een klein duwtje in de rug. Probeer iets te bedenken dat echt bij de jarige past. Misschien heeft hij of zij nog een droom die in vervulling moet gaan.

Maar vooral, ga samen iets doen. Als inspiratie zijn hier een paar voorbeelden:

 • Picknick onder de sterrenhemel: Neem een deken, wat lekkers en eventueel een telescoop mee naar een rustige plek buiten de stad. Geniet van een ontspannen avond samen onder de sterrenhemel.
 • Kookavontuur: Kies een exotisch gerecht uit dat jullie nog nooit hebben geprobeerd en ga samen de keuken in. Het plezier van het samen koken en het proeven van iets nieuws zal zeker een onvergetelijke ervaring zijn.
 • Dag vol cultuur: Bezoek een museum, galerie of tentoonstelling die de interesses van de jarige weerspiegelt. Samen kunst en cultuur ontdekken kan inspirerend en verrijkend zijn.
 • Escape room: Test jullie probleemoplossende vaardigheden en teamwork in een escape room. Werk samen om puzzels op te lossen en te ontsnappen binnen de tijdslimiet.
 • Alpaca wandeling: Maak een wandeling met alpaca’s door de natuur en geniet van het gezelschap van deze zachtaardige dieren terwijl jullie samen de omgeving verkennen.
 • Luchtballonvaart: Geniet samen van een adembenemend uitzicht vanuit de lucht. Het is een unieke manier om de verjaardag te vieren en herinneringen te maken die hoog boven de grond zweven.

Je zult zien, op deze manier komt het helemaal goed met de vergeten verjaardag!

Heb je zelf soms nog tips of leuke ideeën voor een vergeten jarige? Laat het ons dan zeker weten via onze commentaren, Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #mysmartphoto. We zijn benieuwd!

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *