Verjaardag te laat: teksten als goedmakers

Verjaardag vergeten? Maak het goed met behulp van een fijne tekst. Laat je inspireren door deze voorbeelden:

verjaardag-te-laat_blog

 

Er is er één jarig hoera hoera! Een van de hoogtepunten van het jaar voor de jarige!
Natuurlijk heb jij daaraan geda…

Oeps.

Verjaardagen zijn de ideale gelegenheid om elkaar na een lange tijd nog eens terug te zien, samen een fijn feestje te vieren, elkaar te verwennen en samen te komen met mensen die je dierbaar zijn. En net die verjaardag ben jij vergeten.

Niet erg! Dat overkomt iedereen wel eens. Het is niet fijn, maar het is nooit te laat om het weer helemaal goed te maken.

 

verjaardag-te-laat-formulating-reasons

Foto via Hollifield

1. Wat doe je als je iemands verjaardag vergeten bent

Het hangt er natuurlijk helemaal van af wie z’n verjaardag je vergeten bent. Personen die erg belangrijk voor elkaar zijn, zullen elkaar meestal wel uitnodigen voor een echte party. Mensen met wie je minder close bent, stuur je misschien een sms’je of een verjaardagskaart. Is een verjaardag te laat van een vage kennis? Geen probleem. Maar wanneer het over je moeder of je allerbeste vriendin gaat, is het probleem al wat groter…

Daarnaast is het ook belangrijk om te bedenken hoezeer de vergeten jarige verjaardagen waardeert. Is het iemand die altijd present is op jouw verjaardag, wekenlang zijn verjaardagsfeest voorbereidt en zelf nooit een verjaardag vergeet of overkomt het hem of haar zelf ook regelmatig? In het eerst geval sta je er niet zo goed voor.

 

2. Wat te doen wanneer je je een verjaardag te laat herinnert?

Het zou ontzettend vervelend zijn als je door deze situatie een dierbaar persoon pijn zou doen of wanneer een vriendschap deukjes oploopt door deze misser. Schat daarom in hoe erg de vergeten persoon het zal vinden dat je zijn/haar verjaardag bent vergeten en pas je late actie daaraan aan.

 

verjaardag-te-laat-what-you-wanted

Foto via some ecards

3. Klein probleem

Als je het idee hebt dat de jarige het niet zo erg zal vinden dat jij de verjaardag vergeten bent, los het dan op door een leuk of grappig kaartje te sturen met daarop ‘verjaardag te laat’.

Voor de rest zijn er nog allerlei kaarten te koop met toepasselijke teksten. Zo zie je maar dat je niet de enige bent die af en toe eens een verjaardag vergeet!

Leuke teksten zijn bijvoorbeeld:

 • Ik wou de laatste persoon zijn om je een gelukkige verjaardag te wensen zodat je me nooit meer vergeet!
 • Goed nieuws! Je bent niet de enige die ouder aan het worden is.
  Mijn geheugen is ook niet meer wat het ooit was precies…
 • Ik ben je verjaardag niet vergeten, ik wou gewoon dat hij wat langer duurde!
 • Je ziet er nog zo jong uit dat ik vergeten was dat je weer een jaartje ouder bent.
 • Ik denk zoveel aan jou dat ik geen tijd meer heb om op de kalender te kijken.
 • Ik vind het fijner om je ‘verjaarmaand’ te vieren dan je verjaardag. Het is toch nog je verjaarmaand, niet?

 

verjaardag-te-laat-eerst-volgend-jaar

Foto via some ecards

4. Groot probleem: zorg voor een speciale verrassing

Ben je bang dat je door het vergeten van een verjaardag echt iemand grondig te kort hebt gedaan of denk je dat de vergeten persoon je dit misschien kwalijk zal nemen? Laat je creatieve brein dan maar in werking treden en verzin iets speciaals! 
Best moeilijk, hè? Hieronder geven we je alvast een klein duwtje in de rug. Probeer iets te bedenken dat echt bij de jarige past. Misschien heeft hij of zij een droom die nog nooit is uitgekomen.

Maar vooral, ga samen iets doen. Als inspiratie zijn hier een paar voorbeelden:

 • Ga gezellig samen uit eten in een sfeervol restaurantje.
 • Ga naar de favoriete winkelstad van de jarige en verras je de persoon met een speciaal cadeau.
 • De jarige had het al jaren over het maken van een parachutesprong, maar er kwam nooit iets van. Regel het en zorg er zo voor dat deze droom uitkomt.

Je zult zien, op deze manier komt het helemaal goed met de vergeten verjaardag!

 

Heb je zelf soms nog tips of leuke ideeën voor een vergeten jarige? Laat het ons dan zeker weten via onze commentaren, Facebook of Twitter met de hashtag #mysmartphoto. We zijn benieuwd!

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.