Babyborrel organiseren: de ultieme checklist

Niets zo leuk als de perfecte babyborrel organiseren, toch? Geen stress voor jou, dankzij deze niet-te-missen checklist:

Babyborrel organiseren_BLOG

 

Het is weer zover! Er is een baby op de wereld gekomen en daar moet op gedronken worden! Hoe kan dat beter dan op een goeie, ouderwetse babyborrel? Je staat klaar om alles te organiseren, maar dat doe je natuurlijk liefst zonder al te veel stress.

Gebruik daarom deze ultieme checklistHiermee weet je zeker dat je niets vergeten bent en kun je een perfecte babyborrel organiseren.

 

Twee maanden op voorhand

1.Wanneer zal het gebeuren?

Prik de datum zo’n zes tot acht weken na de bevalling. In deze periode kun je uitrusten en voorkom je dat de meesten al langs zijn geweest. Het weekend is meestal een goede optie. Controleer zeker ook of de belangrijkste gasten beschikbaar zijn.

2.Hoeveel mag er worden uitgegeven?

Bepaal op voorhand wat het budget is en hou je hieraan. Met een beetje creativiteit kom je ook met een beperkt budget een heel eind. Laat je fantasie de vrije loop.

3.Wie komt er?

Maak een lijst van de mensen die je wilt uitnodigen. Denk hierbij aan vrienden, familie, buren, enzovoort. Zodra je eenmaal weet hoeveel mensen er zullen komen, kun je de locatie van de babyborrel vastleggen.

4.Waar zal het gebeuren?

Een babyborrel organiseren gaat natuurlijk niet zonder locatie. Voor een klein gezelschap is de woonkamer of tuin een goede optie. Voor zowel de jonge moeder als de pasgeborene is dat meestal het gemakkelijkst. Wanneer je een zaal huurt, moet je op tijd boeken en voor een slaap- en speelhoekje zorgen voor de allerkleinste bezoekers.

 Foto via Flixel

Zes weken op voorhand

1.Een thema of niet?

Je kunt gewoon de mensen uitnodigen of voor een leuk thema kiezen. Kies vooral voor een thema waarbij je je comfortabel voelt.

2.Verstuur de uitnodigingen

Verstuur de uitnodiging naar alle genodigden. Schrijf daarop:

  • De naam van het kind en de ouders
  • Het geslacht en de geboortedatum
  • De locatie, eventueel met een routebeschrijving
  • De datum en het tijdstip van het feest
  • Enkele cadeautips of een verwijzing naar de geboortelijst

3.Wat komt er op tafel?

Over het algemeen worden er hapjes en taart of dessert gegeven tijdens een babyborrel. Hou hierbij rekening met het eventuele thema. Je kunt zelf koken of een cateraar inschakelen.

4.Tijd voor inkopen

Het is tijd om naar de winkel te gaan. Haal alvast de decoratie en de kleine aandenkens in huis. Je kunt die ook online bestellen. Deze voorwerpen kun je nu in elk geval alvast van je lijst schrappen.

Een maand op voorhand

1.Vraag om hulp

Een maand op voorhand is het handig al wat helpende handen te reserveren. Zeker wanneer je geen cateraar gebruikt, is het handig om een paar vrienden of familieleden te hebben die je op de dag zelf kunnen helpen. Vraag of ze dat voor je willen doen.

2.Vergeet de taart niet

Een babyborrel organiseren zonder taart kan natuurlijk niet. Bel een maand op voorhand naar de bakker om je wensen door te geven en de bestelling te plaatsen. Het kan ook zijn dat je iemand kent die graag een taart wil bakken.

3.Wat gaat er gebeuren?

Een babyborrel wordt extra feestelijk als er leuke activiteiten te doen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spelletjes. Haal nu alvast alle voorwerpen, zoals pen en papier, in huis zodat je dat kunt afstrepen. Je kunt ook leuke prijzen maken en die uitdelen.

 

Een week op voorhand

 1.Wie komt er echt?

Een onderdeel van een babyborrel organiseren is het checken van de gasten. Maak een lijst van wie er gereageerd heeft op de uitnodiging en ga achter diegene aan die dat nog niet hebben gedaan. Op die manier kun je een goede inschatting maken van het aantal gasten.

2.Maak een aandenken

Aan het einde van een babyborrel is het altijd erg leuk om een aandenken mee te geven. Dit kan bijvoorbeeld een goodiebag zijn met allemaal leuke, kleine dingetjes erin. Gebruik bijvoorbeeld de naam van de baby om een leuk aandenken te maken.

3.Zorg voor de cadeaus

Wanneer de babyborrel niet thuis plaatsvindt, moeten de cadeaus vervoerd worden. Zorg daarom voor tassen, zakken en/of dozen om ze in te verplaatsen. Neem ook wat oude kranten mee voor de breekbare objecten.

4.Wie maakt de foto’s?

Foto’s zijn ideaal om dit bijzondere feest vast te leggen. Stel de beste fotograaf van je vrienden aan als officiële fotograaf of vraag iedereen eigen foto’s met een smartphone te maken.

babyborrel-organiseren-camera

Foto via Jonathan Ivy Photo

5.Tijd om schoon te maken

Vindt de babyborrel thuis plaats? Dan is het tijd om te poetsen! Geef de woning een grondige schoonmaakbeurt zodat het er blinkend uitziet tijdens het feest. Zeker met rondkruipende kinderen is een schoon interieur een goed idee.

6.Aan de slag in de keuken

Zodra je de nodige inkopen voor het eten hebt gedaan, is het tijd om te gaan koken en/of te bakken. Doe dat alleen met de gerechten die ingevroren kunnen worden of voor een langere tijd vers blijven.

 

De dag voor het feest

 1.Werk de laatste plekjes bij

Het grondige schoonmaken is al gebeurd, dus nu moet je alleen nog maar de laatste plekjes bijwerken. Zorg dat alles tiptop in orde is voor de volgende dag.

 

De dag zelf

 1.Nee echt, vergeet die taart niet

Op de dag zelf moet de taart natuurlijk worden opgehaald. Haal ook de andere dingen op die je eventueel besteld had. Als je een babyborrel organiseert is het op de dag zelf belangrijk om alert te zijn.

babyborrel-organiseren-taart

Foto via Tumbler

2.Wie helpt de ouders?

Voor de jonge moeder is een babyborrel best wel druk en heeft ze iemand nodig die haar helpt. De cadeaus moeten bijvoorbeeld ontvangen worden en ze moet onthouden wie wat gegeven heeft. Stel een vriend of familielid aan om haar hierbij te helpen.

 

 

Een babyborrel organiseren doe je niet zomaar. Met deze checklist weet je zeker dat je goed zit. Heb je zelf nog goede of leuke aanvullingen? Laat het ons dan zeker weten via de commentaren, Facebook of Twitter met de hashtag #mysmartphoto. We zijn benieuwd!


Ontdek nu het nieuwe geboorte assortiment op smartphoto.be/geboorte

De mooiste geboortekaartjes, doopsuiker en baby geschenken

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *