Doe meer met je fotoprints: 7 creatieve ideetjes om uit te proberen

Om jouw mooiste herinneringen niet te laten verdwijnen tussen alle foto’s op je smartphone, bestaat er niets beter dan ze te laten afdrukken op leuke fotoprints! Maar daar hoeven we jou waarschijnlijk niet meer van te overtuigen 😉

7 creatieve ideeën voor je fotoprints

Maar wat doe je nadien met al die fotoprints? Ze in een bewaardoos opbergen, ze ophangen in huis of er iets unieks mee knutselen? Wij kiezen alvast voor de laatste opties, want deze kiekjes zijn véél te mooi om gewoon in een lade te laten verdwijnen.

Hoe dan? We inspireren je graag met 7 creatieve ideeën om uit te proberen met je vakantie fotoprints! 

#Idee 1: Fotoprints… op de koelkast!

7 creatieve ideeën voor je fotoprints

Jawel, dit is een absolute klassieker! Je zou bijna denken dat een koelkast hier speciaal voor gemaakt is. 😉 Hieronder vind je alvast enkele opties om jouw koelkast anno 2021 op een hippe manier te decoreren met je fotoprints:  

  • Maak enkele fotomagneten met een kleine tekst of quote op die perfect past bij de fotoprint die je ermee wilt ophangen. Denk maar aan “Beste moment van 2020”, “Lievelingsplek”, “Carpe diem” enz. Ze geven een extra toets aan je foto’s en brengen je meteen in de sfeer van het moment! 
7 creatieve ideeën voor je fotoprints
  • Is je koelkast te klein om er allerlei fotoprints en magneten op te hangen? Smartphoto to the rescue: je kan je fotoprints ook afprinten op onze flexibele fotomagneten.Twee vliegen in één klap! 
7 creatieve ideeën voor je fotoprints

Of doe zoals @interiorbycalmunger uit Denemarken en plak je leukste prints vast met washitape aan je koelkast! Heel gemakkelijk én hip, waar wacht je nog op?

7 creatieve ideeën voor je fotoprints

#Idee 2: Fotoplankje DIY

Ben jij eerder een DIY persoon? Met dit leuke fotoplankje kan je jouw fotoprints op een originele manier ophangen in elke kamer van je woning. Je kan de fotoprints bv. elke maand afwisselen, afhankelijk van het seizoen of de mood die je in huis wil creëren. Zin in iets anders? Je kan er ook altijd een post-it met lieve boodschap, postkaartjes, tekeningen van de kindjes of zelfs gedroogde bloemetjes aanhangen! 

Photo: decorsmaison.club

Geen plankje ter beschikking? Met een simpel touwtje kan het ook!

@mamavanmare

#Idee 3: Speelse fotokubussen

Hoe schattig zijn deze fotokubussen? Print je foto’s op fotopapier, maar kies foto’s uit die je in een vierkant formaat kan uitsnijden, naargelang de grootte van je kubus. Een superleuk geschenkje voor de grootouders!

Hoe begin je eraan?

  • Benodigdheden: houten kubussen die goed afgeschuurd zijn (die kan je vinden in doe-het-zelf zaken), vernislijm, schaar, fotoprints op fotopapier
  • Knip de foto’s uit in het formaat van je kubuszijde
  • Kleef de foto met de lijm op een kubuszijde en duw goed aan, om luchtbelletjes te vermijden

Als je meerdere kubusjes maakt, kan je ze op een leuke manier stapelen en op de kast etaleren. Wedden dat je nog nooit foto’s op zo’n originele manier gepresenteerd zag? 

7 creatieve ideeën voor je fotoprints
Photo: therigneys.wordpress.com

#Idee 4: Herinneringen die blijven hangen

7 creatieve ideeën voor je fotoprints

Dit decoratie ideetje voor je fotoprints is old but gold… In elk gezellig huis vind je fotoprints aan de muur, en terecht!. Je kan dit eenvoudig doen met washitape in alle kleurtjes, om er een hippe touch aan te geven. Wees origineel met je composities, zoals dit voorbeeldje van Kathy (@kath_mom), geweldig origineel!

7 creatieve ideeën voor je fotoprints
Photo by @kath_mom

Mag het wat meer design uitstralen voor jou? Denk dan na over een leuke en al dan niet symmetrische compositie om jouw fotoprints op te hangen in een kamer naar keuze.

7 creatieve ideeën voor je fotoprints

#Idee 5: Frame it met fotokaders

7 creatieve ideeën voor je fotoprints

Je bent het waarschijnlijk gewoon om je fotoprints altijd af te drukken op het standaardformaat, op een vierkant of op een retro fotoprint. Maar waarom zou je je allermooiste foto’s niet eens wat groter laten afdrukken? Kader ze in in een mooie fotokader en hang ze op als blikvanger in je woonkamer!

Tip: Kies voor verschillende kaders in alle formaten en kleuren voor een leuk effect waar je nooit op uitgekeken geraakt!

#Idee 6: Laat je foto’s spreken

Haal de creatieveling in jezelf naar boven en probeer een echt verhaal te vertellen met je mooie fotoprints. 

Je hebt hiervoor grote kartonnen letters nodig, die je gemakkelijk zelf kan maken uit een groot karton. Verder heb je vernislijm en uiteraard, je fotoprints nodig. Je verkrijgt het mooiste resultaat als je foto’s min of meer in dezelfde kleurtinten zijn!  

Geprikkeld om eraan te beginnen? In deze video kan je alle stappen gemakkelijk volgen! 

7 creatieve ideeën voor je fotoprints
Photo: itsalwaysautumn.com

#Idee 7: Decoratief rekje

De volgende trend spotten we heel vaak op Instagram, Pinterest, én bij onze klanten: fotoprints ophangen aan hip metalen rekje! Dit voorbeeldje van @wisj_sofie heeft ons alvast overtuigd: 

7 creatieve ideeën voor je fotoprints
Photo by @wisj_sofie

Ook hier geven onze retroprints een leuk vintage effect, maar je kan er evengoed postkaartjes of tekeningen van de kinderen aanhangen. Wissel af en toe van fotoprints naargelang het seizoen, hang er iemands verjaardagskaartjes aan, je mooiste vakantiefoto’s om na te genieten van die reis, enz. Weinig werk, maar een prachtig resultaat: ideaal voor drukbezette mama’s!

Ben je geïnspireerd?

We zijn heel benieuwd naar jouw ideetjes en tips voor vakantiefoto’s. Deel ze met ons in de reacties of deel je mooiste creaties via Facebook, Instagram, Pinterest of TikTok met #mysmartphoto! We zijn alvast heel benieuwd ♥

Lees ook:

Fien, 25 jaar, foodlover, met een passie voor talen en digital marketeer voor smartphoto. Mijn doel? Jouw dag opleuken met allerlei weetjes & ideetjes om jouw belangrijke momenten nog specialer te maken!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *