Wat mag er niet ontbreken op jouw geboortekaartje

Na negen maanden is het eindelijk zover: je zet een klein wonder op de wereld. Dit wil je uiteraard met al je vrienden en familie delen. Een geboortekaartje is daarvoor het perfecte medium. Maar wat moet er nu precies allemaal op zo een kaartje staan? Bekijk onze onderstaande checklist om te weten welke onderdelen er zeker niet mogen ontbreken op jouw geboortekaartje.

Geboortekaartjes smartphoto

✔ De naam van je kindje

Uiteraard vermeld je best de naam van je kindje op zijn of haar kaartje 😉. Dit op de voorzijde van het geboortekaartje. Leg je de nadruk op zijn/haar naam in een tof lettertype of plaats je er liever een coole afbeelding bij? Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden om de voorkant van een geboortekaartje in te kleden. Bekijk hier enkele van onze designs.

Geboortekaartjes smartphoto met nadruk op typografie en afbeelding

✔ Geslacht

Heeft je kind een uniseksnaam maar wil je toch het geslacht duidelijk maken? Dit kan je op een heel originele manier aanpakken. Verwerk het in een tof tekstje zoals: “Er is een nieuwe jongen op de wereld” of “Het is een meisje!”. Of toon het geslacht aan door gebruik te maken van een typerend kleurenpallet. Zoals roze bij meisjes en blauw bij jongens. Of tegenwoordig kan het ook gewoon andersom 😉.

"It's a girl" geboortekaartje smartphoto

✔ Geboortedatum en -tijd, lengte en gewicht

Vergeet zeker niet op de geboortedatum van je kind te plaatsen op het kaartje. Vaak wordt de datum op de voorzijde geplaatst. Ook het geboortetijdstip, de lengte en het gewicht van jouw baby zijn leuke weetjes om te vermelden. 

Achterzijde geboortekaartje smartphoto met oa tekst "Heel welkom na een seintje"

✔ Mama, papa, zusjes en broertjes

Mama(‘s), papa(‘s), broer(tjes) en zus(jes), alle leden van het gezin hebben hun eigen plaatsje op het geboortekaartje van hun nieuw gezinslid. Bijvoorbeeld: “Zoontje of dochtertje van …”. 

✔ Meter en peter

Indien de meter en peter van het kindje al gekozen zijn, mag je hun naam zeker toevoegen op het geboortekaartje. 

✔ Contactgegevens en adres

Door je contactgegevens en adres toe te voegen, zorg je ervoor dat iedereen die het kaartje ontvangt jou persoonlijk kan feliciteren. De contactgegevens op het kaartje bestaan uit jouw telefoonnummer, adres en eventueel een e-mailadres. 📫

Achterkant geboortekaartje met contactgegevens

✔ Bezoekmomenten

Jouw familie en vrienden staan na het ontvangen van het geboortekaartje te popelen om jouw baby te bezoeken. Als het mogelijk is om een bezoekje te brengen natuurlijk 😉. Om te zorgen dat je voldoende rust krijgt, vermeld je best wanneer je bezoek kan ontvangen. Vraag ook om een seintje vooraf te geven. Zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

“Een vriendelijk verzoekje,
bel even voor een bezoekje.”

✔ Cadeautips, bijvoorbeeld geboortelijst

Cadeautips plaatsen op je geboortekaartje is volledig vrijblijvend. Je kan bijvoorbeeld een link plaatsen naar een geboortelijst.🎁 Of de details van je pamperrekening noteren op het kaartje. Verwerk het in een tof zinnetje zoals: “Voor zijn/haar eerste spaarcentjes …”.

“Niets kan ons geluk verstoren
er is een wondertje geboren.
Zo lief, zo mooi en bovendien
heel erg schattig om te zien.
We zeggen daarom allebei
deze baby lijkt op mij.”

✔ Eventueel een leuk tekstje

Het geboortekaartje kan je afsluiten met een mooi en inspirerend tekstje of zinnetje. Hoe je dit doet is natuurlijk jouw eigen keuze. De tekst kan bestaan uit één krachtige zin zoals “Welkom op de wereld kleine jongen/meisje” of een meeslepend gedichtje.✍

Voeg iets persoonlijk toe aan je kaartje om het zo uniek mogelijk te maken! 

Vergeet ook niet een gratis testkaartje te bestellen om jezelf te verzekeren dat het geboortekaartje er helemaal uitziet zoals jij het in gedachten hebt. 

Foto baby

Heb jij nog leuke ideetjes over geboortekaartje? Hoe zag jouw kaartje eruit? Laat het ons weten via de commentaren of via Facebook, Instagram of Pinterest met de hashtag #mysmartphoto.

Neem ook zeker een kijkje naar de rest van ons geboorte assortiment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *