Zelf een kookboek maken met je favoriete recepten

Kookboek maken

Vandaag ontvangen we een gast op onze blog! Mélanie van cook-with-love.net.
Mélanie is niet enkel gepassioneerd door koken, maar ook erg creatief. Ze bedenkt en deelt originele recepten en maakt prachtige foto’s van haar gerechten. Ze wou haar eigen recepten graag in een boek bundelen en zo een echt kookboek maken.
Heb jij daar al eens aan gedacht? In een fotoboek kan je al je zelf uitgevonden recepten verzamelen. De ideale manier om aan iedereen te laten zien hoe goed je wel bent in de keuken 😉

Het is ook een ideaal geschenk om cadeau te geven voor Kerstmis. Zo kan je bijvoorbeeld alle familierecepten bundelen. Heeft je moeder thuis een schuif vol losse recepten? Verras haar met een prachtig gepersonaliseerd kookboek met daarin al haar favoriete gerechten!

kookboek maken

Voor je begint een kookboek te maken kies je eerst een formaat en afwerking voor je fotoboek. Mélanie koos voor een large staand fotoboek met een spiraalbinding.
We laten haar graag zelf aan het woord:

Kookboek maken:
‘Ik heb voor smartphoto gekozen om mijn persoonlijk kookboek te maken. Om mijn foto’s er op hun best te laten uitzien, heb ik voor een staand formaat gekozen. Verder koos ik voor een spiraalbinding. Zo kan mijn kookboek volledig platliggen op het aanrecht tijdens het koken. Nadien heb ik al mijn foto’s geselecteerd en opgeladen. Dit ging erg snel! Nadien kan je kiezen op de website om je boek automatisch te laten vullen (maar je kan ook alles nog zelf aanpassen achteraf) of manueel de foto’s toevoegen. Omdat ik er echt iets persoonlijks van wou maken heb ik alles zelf toegevoegd aan de pagina’s. Op elke dubbele pagina heb ik een foto en het recept geplaatst. Achteraf heb ik nog enkele pagina’s toegevoegd aan mijn boek. Zo konden alle recepten erin en was het een mooi en volledig geheel. Op het einde kan je via het overzicht nog eens controleren op typefoutjes alvorens te bestellen. Het neemt wel wat tijd in beslag om alles te maken zoals je het zelf wil, maar de smartphoto-editor is heel makkelijk te gebruiken en het resultaat ziet er prachtig uit!

Mélanie’s kookboek is een mooi overzicht van hoe je een fotoboek van op onze website kan maken. Eenvoudig en helemaal te personaliseren zoals jij het zelf wil!

kookboek maken 6Cookwithlove5

Hier zie je het resultaat: een prachtig gepersonaliseerd kookboek!

kookboek maken 2

kookboek maken 4

kookboek maken 5

Een kookboek maken met jouw recepten. Verras je naasten met je eigen meesterwerk!

Heb je zelf ook al eens een dergelijk boek gemaakt? Aarzel niet je bevindingen te delen via de commentaren of via onze FacebookpaginaTwitter of Pinterest.

fotoboek_CTA

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *