Een écht originele verjaardagskroon? Die knutsel je zelf!

Zelf een prachtige kroon knutselen voor een verjaardag. Ontdek hier hoe je snel en makkelijk zelf enkele fantastische kronen kan maken!

knutselen-verjaardag_blog

 

Wil jij de jarige een bijzondere dag geven? Dat kan!

Verras hem of haar met een zelfgemaakte originele verjaardagskroon of knutsel er gezellig samen aan zodat hij of zij de show steelt en samen met de andere kinderen een onvergetelijke dag tegemoet gaat!


Ontdek hier vijf écht originele ideeën om de leukste verjaardagskroon ooit te knutselen voor je verjaardag!

 

1. Een schitterende diadeem

Het kan ook een leuke verjaardagsactiviteit zijn om deze verjaardagskroon te maken samen met alle gasten.

Neem voor iedereen een haarband en plak daar eigen versieringen op. Op die manier maak je een echte diadeem. Dit is vooral leuk voor de meisjes.

Je kunt bijvoorbeeld met letters werken en iedereen zijn eigen naam op hun diadeem laten plakken of een leuke tekst maken die pas compleet wordt zodra iedereen met zijn diadeem op in de goede volgorde gaat staan. Zo maak je ook nog eens de leukste verjaardagsfoto’s.

Wat je ook nog kan doen, is vormen maken en die in allerlei kleuren op de diadeem plakken of lekker veel glitters gebruiken voor een spetterend effect.

 

1-knutselen-verjaardag-diadeem

 

1-knutselen-verjaardag-diadeem1

Foto’s via Adventures in Fashion

2. Plezier met pompons

“Een ouderwetse kroon, zo saai!”, zou je kunnen denken. Maar van die basis kan je wel een echt juweeltje maken.

Kies een papier uit dat bij de jarige past. Je kunt allerlei patroontjes, letters, kleuren en plaatjes uitkiezen hiervoor. Knip de kroon in de juiste vorm en pak verschillende soorten washi tape erbij. Maak hiermee een speelse rand aan de onderkant voor een extra effect.

Nu komt het leukste: de pompons! Prik op de bovenkant van de kroon kleine stoffen bolletjes die er echt iets heel bijzonders van maken.

 

2-knutselen-verjardag-papier1

 

 

2-knutselen-verjaardag-papier2

Foto via The House That Lars Built

3. De gouden kroon

Wie heeft er nu nog nooit gedroomd over een gouden kroontje? Het kroontje is dé manier om ervoor te zorgen dat de jarige zich als een echte koning of koningin voelt.

Gelukkig kunnen we die zelf maken, zodat het ook nog betaalbaar blijft. Maak allemaal papieren vierkantjes in de kleur goud en vouw ze dubbel zodat je allemaal driehoekjes over houdt. Plak ze vervolgens in de punten in elkaar met een beetje lijm en doe dit in twee lagen voor een extra mooi resultaat. Plak daarna de uiteinden aan elkaar vast en je bent helemaal klaar.

De volledige stap-voor-stap handleiding vind je hier. Prinsen en prinsessen maak plaats, de koning(in) komt eraan!

 

3-verjaardag-knutselen-gouden-kroon1

 

 

3-verjaardag-knutselen-gouden-kroon2

Foto’s via Etsy

4. Spelen met vilt

Het knutselmateriaal bij uitstek: vilt.

Dit is vooral leuk voor kinderen, omdat het zo zacht aanvoelt en ze zich er niet aan kunnen bezeren. Deze mooie kroontjes kun je in veel verschillende kleuren maken, dus wees creatief en laat de kleuren stralen.

Knip uit één of twee viltlappen in de vorm van de kroon uit en naai de uiteinden in elkaar. Je kunt twee verschillende kleuren gebruiken om een andere binnen- en buitenkant te maken. De kroon op het werk: versier de kroon met leuke vormpjes en/of letters.

 

4-verjaardag-knutselen-vilten-kroon1

4-verjaardag-knutselen-vilten-kroon2

Foto’s via Hellobee

5. Sterk als staal

Wil je eerder een krachtige uitstraling verkrijgen? Dan is staal het knutselmateriaal dat je zoekt.

Buig een staaldraad om en maak er een grote ring van. Gebruik best meteen de juiste afmetingen, zodat het kroontje de jarige goed past. Daarna pak je kleinere staaldraden en buig je ze tot V-vormen die je omgekeerd op de ring kunt bevestigen. Versier de aanknopingspunten met wat zilverspray en je hebt een stoere en schitterende verjaardagskroon.

Je kan het volledige stappenplan met foto’s hier terugvinden. Tip: met een dunne draad voelt het kroontje zacht aan.

 

5-verjaardag-knutselen-staaldraad1

 

 

5-verjaardag-knutselen-staaldraad2

Foto’s via  Fallen Moon

De mogelijkheden voor de perfecte kroon zijn eindeloos. Het is gewoon zo leuk om te knutselen voor de jarige en er echt iets bijzonders van te maken. Ben je binnenkort zelf jarig? Onthou dan zeker één ding: welke kroon je ook zal dragen, vergeet zeker niet te stralen!

knutselen-verjaardag-kroontje

Heb jij ergens nog een leuk idee gezien voor een originele verjaardagskroon of zelf een bedacht? Laat het ons dan zeker weten via de commentaren, onze Facebook of Twitter of met de hashtag #mysmartphoto. We zijn benieuwd!

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *