Originele trouwfoto’s maken doe je zo!

Wil je graag enkele originele trouwfoto’s waar je later met een brede glimlach op kan terugkijken? Wij weten hoe! Voor jou lichten we hier graag enkele tipjes van de sluier op.

originele-trouwfotos-maken_blog

 

1.Oud in een nieuw jasje

Ballonnen zijn hét teken van feest. Probleem: iedereen gebruikt ballonnen. Hoe kan je er nu voor zorgen dat ze jouw trouwfoto onvergetelijk maken?

Laat die traditionele ballonnenbogen achterwege en kies voor vele en/of grote ballonnen. Koop wat helium om ervoor te zorgen dat de ballonnen rechtop gaan staan. Zo zijn ze de perfecte decoratie voor je trouwfoto, maar je kan ze ook gebruiken om je trouwfoto een grappige tint te geven: doe alsof jij en je partner wegvliegen. Pret verzekerd tijdens de fotoshoot en dat zal ook afstralen op het eindresultaat.

 

1-originele-trouwfotos-ballonnen

Foto via Arnhems Meisje

2. De trend van het jaar: de photobooth!

Helemaal in dit jaar is de photobooth. Voor de grappigste en origineelste trouwfoto’s is dit de beste optie. Het is bovendien een leuke extra activiteit op je trouwfeest.

De voorbereiding: zoek een geschikte fotohoek op je trouwlocatie. Eenmaal je die gevonden hebt, kan je beginnen met de achtergrond te maken voor je foto. Je kan daarin zo creatief zijn als je maar wil.

Als je een themafeest houdt, kan je heel eenvoudig je thema in de achtergrond verwerken. Laat een leuke poster maken waarin je thema terugkomt. Als je niet wilt dat de achtergrond te veel aandacht trekt, hou het dan simpel. Ga voor kleurrijke slingers, tassels, ballonnen en een vlaggenlijn of hang gewoon een tuinposter met de namen op van het bruidspaar.

Nu de achtergrond klaar is, hoeven er enkel nog maar attributen gezocht te worden voor de personen zelf. Je kan daarvoor leuke bordjes met teksten op kopen en eens in de verkleedkoffer duiken op zoek naar leuke hoeden en sjaals.

2-originele-trouwfotos-photobooth

Foto via Arnhems Meisje

3. Voor sfeer en gezelligheid krijg je hiervoor een tien

Een trouwfeest loopt al vaak een beetje uit. Het is daarom ook belangrijk om ’s avonds voor genoeg sfeer te zorgen zodat iedereen kan blijven doorgaan tot in de late uurtjes. Lampionnen zijn de perfecte manier om sfeer te brengen. Haal je fototoestel boven als iedereen aan het dansen is onder de vele lampionnen en laat natuurlijk ook foto’s maken van jou en je geliefde. Zo krijg je de meest sfeervolle, romantische en originele trouwfoto’s ooit.

3-originele-trouwfotos-sfeer-en-gezelligheid

Foto via Pinterest

4. Spelen met beeld

Een unieke trouwfoto kan je maken met gezichtsbedrog. Door een foto in een foto te nemen, zullen je gasten minstens tweemaal naar je foto kijken en is het er ongetwijfeld eentje om in te kaderen.

Een kader is meteen ook het attribuut dat je daarvoor kan gebruiken. Zet een kader vast op de grond of laat enkele mensen de kader vasthouden dicht bij de camera. Ga zelf met je geliefde verder staan en zorg ervoor dat jullie verschijnen in de kader op de camera. Zo krijg je dan op de foto de indruk dat er een foto is genomen van een ingekaderde foto.

Van traditioneel naar modern: je kan in plaats van een kader je eigen gsm gebruiken. Doe alsof je met je geliefde een selfie neemt en maak met een fototoestel een foto van jouw gsm terwijl je dat doet.

Is dit iets té modern voor je? Dan kan je ook een spiegel gebruiken. Neem foto’s van jullie spiegelbeeld, maar zorg er wel voor dat de fotograaf niet in beeld komt. 🙂

4-originele-trouwfotos-spelen-met-beeld

Foto via LunahZon Photography

5. Let it shine!

Til de romantiek naar een hoger niveau met vuurwerkstokjes. Er bestaan speciale vuurwerkstokjes voor een huwelijk dat net iets langer zal blijven branden dan andere en die ook minder roken. Kies je vuurwerkstokjes zeer zorgvuldig zodat je er zeker van bent dat je je er niet aan kan verbranden en je ook geen enkele wet rond vuurwerk verbreekt. Dan is het enkel nog aan de fotograaf om samen met jullie de poses van de foto’s te bepalen.

5-originele-trouwfotos-let-it-shine

Foto via Popsugar

6. Focus op de ringen

Ook je trouwringen kan je op een originele manier in de verf zetten. Figuurlijk weliswaar. 😉 Iedereen mag wel eens van dichtbij zien wat voor geweldige trouwringen jullie nu eigenlijk uitgezocht hebben. De ringen gewoon fotograferen terwijl je ze aanhebt, is zo gewoontjes. Een originelere optie is om jullie handen in het zand te drukken en jullie trouwring dan aan de juiste vinger in de handafdruk te plaatsen. Een reden te meer om nog eens een dagje naar zee te gaan ook!

6-originele-trouwfotos-focus-op-de-ringen

Foto via Welke

7. Allemaal kleurtjes

Hou je van kleur en wil je dat graag terugbrengen in je trouwfoto’s? Dan hebben we hier de ultieme oplossing: de rookbom! Kies het kleur uit waar je het meeste van houdt. Voor de rest moet je aan niks meer denken en de rookbom gewoon zijn werk laten doen op het moment dat de foto’s genomen worden. Zo maak je prachtige foto’s waarover je later in geuren en kleuren zal kunnen vertellen.

7-originele-trouwfotos-allemaal-kleurtjes

Foto via True Love Photography

Heb je zelf nog enkele tips om originele trouwfoto’s te maken? Deel ze gerust even met ons! Dat kan via onze commentaren, Facebook of Twitter met de hashtag #mysmartphoto. We zijn benieuwd!

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *