Een housewarming organiseren? Niet zonder onze ultieme checklist!

Net gaan samenwonen? Dan is het hoog tijd om een spetterende housewarming te organiseren! Maar niet zonder onze checklist natuurlijk!

housewarming-organiseren_blog

 

Housewarming organiseren – Stap #1. Prik een datum

De perfecte datum om je housewarming te organiseren? Eerlijk? Die bestaat waarschijnlijk niet. Wacht zeker met je housewarming tot het moment dat jullie wat gesetteld zijn. We zeggen er ook wel onmiddellijk bij dat je daarom ook best niet wacht tot je volledige huis tot in de puntjes op orde staat.

Dan is de kans namelijk groot dat je housewarming nooit zal plaatsvinden. 😉 Dus werk misschien toch nog even die laatste verhuisdozen weg, neem je kalender erbij en denk dan eens na over de geschikte datum voor je housewarming. 😉

 

housewarming-organiseren-stap-1-prik-een-datum

 

Housewarming organiseren – Stap #2. Wie komt?

Dan komt nu het dilemma der housewarmings. Wie komt er en wie niet? Geef je één grote housewarming of spreid je de gasten en organiseer je liever enkele kleine housewarmings? Beslist? Begin dan al je vrienden, collega’s, buren en familieleden te overlopen. Wie overleeft de selectie voor jouw housewarming en wie niet? Succes!

Housewarming organiseren – Stap #3. Nodig de gasten uit

En? Heb je de knoop doorgehakt? Dan is het tijd om de gelukkigen uit te nodigen voor je housewarming. Dat kan via een Facebookevenement, maar bij smartphoto houden we nog altijd van de traditionele manier: met een uitnodiging in de brievenbus!

 

housewarming-organiseren-stap-3-nodig-de-gasten-uit_beaublue

Maak je liever je uitnodigingen zelf? Dat kan natuurlijk ook. Wikkel je uitnodigingen in bubbeltjesfolie, steek ze in een kartonnen envelop en omwikkel het pakketje met tape. Helemaal in het thema van jouw verhuisavonturen!

housewarming-organiseren-stap-3-nodig-de-gasten-uit_zelfgemaakt

Foto via Saecca

Housewarming organiseren – Stap #4. Help je gasten op weg

Een nieuw huis betekent ook een nieuw adres! Voeg daarom een plannetje van het nieuwe huisje toe aan de uitnodigingen. Zo help je je gasten probleemloos op weg naar je housewarming.

housewarming-organiseren-stap-4-help-je-gasten-op-weg_plannetje

Foto via Living at Home

Om echt heel zeker te zijn dat ze niet zullen verdwalen op weg naar je nieuwe huisje hang je best ook nog enkele wegwijzers op. Wegwijzers zijn niet alleen superhandig, maar ze zijn ook supertof om je gasten onderweg al in de juiste partysfeer te brengen. Psst: hang ook in je huis enkele wegwijzers op naar de toiletten, de bar en de dansvloer. Je gasten weten namelijk nog niet waar alles zich bevindt in je nieuwe huisje.

housewarming-organiseren-stap-4-help-je-gasten-op-weg_wegwijzers

Zijn je gasten al in de correcte straat aanbeland? Hang dan toch nog enkele kleurrijke ballonnen aan je deur op. Als er nu toch nog één van je vrienden niet tot bij jouw housewarming geraakt mag je op je twee oren slapen. Het ligt nu echt niet meer aan jou. 😉

housewarming-organiseren-stap-4-help-je-gasten-op-weg_ballonnen

Foto via Kara’s Party Ideas

 

Housewarming organiseren – Stap #5. Versier je huisje

Je nieuwe huisje moet op je housewarming niet enkel opgewarmd worden door je vrienden, het is ook de ideale gelegenheid om je huisje eens in de bloemetjes te zetten.

Gezellige en huiselijke quotes zijn een echte aanrader in je huis. Quotes als “Home Sweet Home” of “Home is wherever I’m with you” kun je bijvoorbeeld makkelijk op een trendy lightbox kwijt.

housewarming-organiseren-stap-5-versier-je-huisje_lightbox

Foto via Instagram

Of wat dacht je van een kleurrijke banner met een inspirerend tekstje of een toffe foto op? Supertof! Hang nog wat extra lampionnen en slingers op in je living en je housewarming is áf!

housewarming-organiseren-stap-5-versier-je-huisje_banner

 

 

Housewarming organiseren – Stap #6. Voorzie voldoende materiaal

Heb je besloten om één grote housewarming met al je vrienden te organiseren? Haal dan best enkele stoelen bij. Komen er zeker zo’n zestig gasten naar je feest? Dan zouden we niet op zoek gaan naar zestig glazen en borden. Ons advies? Ga voor kartonnen bekertjes en bordjes om de hapjes en drankjes in te serveren.

housewarming-organiseren-stap-6-voorzie-voldoende-materiaal

 

Housewarming organiseren – Stap #7. Social media

Je gasten zullen sowieso foto’s willen posten van jouw zonder twijfel spetterende housewarming. Maak het hen extra makkelijk en hang de WIFI-gegevens in het groot op aan de muur. Zo hoef je die niet de hele avond te herhalen. 😉

housewarming-organiseren-stap-7-social-media

Foto via Etsy

Housewarming organiseren – Stap #8.  smartphoto to the rescue

Heb je even een dipje tijdens het organiseren van je housewarming? Kom even uit die stapel verhuisdozen vandaan, relax en check eens onze blog. Wie weet vind je wel net de inspiratie die je nodig had om er opnieuw tegenaan te gaan.

Housewarming organiseren – Stap #9.  Rondleiding

Een housewarming waar je beste vrienden en leukste familieleden nog eens gezellig kunnen samenzijn is sowieso al tof. Maar waar je gasten het meeste naar uitkijken? Jouw nieuwe huis natuurlijk. Gun je gasten dan ook een uitgebreide rondleiding doorheen het hele huis.

Housewarming organiseren – Stap #10.  Herinneringen

Het organiseren van je housewarming is een onvergetelijk gebeuren in je leven. Het is dan ook leuk om enkele tastbare herinneringen aan dat moment over te houden. Nodig al je gasten daarom uit om hun vingerafdruk op een tekening van je huisje na te laten. Een artistieke en tastbare herinnering aan je housewarming!

housewarming-organiseren-stap-10-herinneringen

Foto via Homedit

Housewarming organiseren – Stap #11. Check de gasten

Heeft nog niet iedereen laten weten of ze naar je ongetwijfeld fantastische housewarming zullen komen? Bel je gasten dan gerust even op om te vragen of ze aanwezig zullen zijn of niet. Zo kun je rustig verdergaan met de organisatie van je housewarming en de juiste hoeveelheden aan hapjes en drankjes beginnen inslaan.

Housewarming organiseren – Stap #12. Eten

Heb je gekozen om enkele kleine housewarmings te organiseren in plaats van één supergrote? Dan is een housewarming met een etentje aan tafel wel een optie. Zie jij een etentje voor je gasten wel zitten? Versier je tafel dan met deze leuke placemats. Zo hoef je helemaal niet te stressen als je maaltijd mislukt. Je gasten zijn namelijk getuige van de eerste kookkunsten in je nieuwe huisje. 😉

housewarming-organiseren-stap-12-eten_placemats

Is je housewarming toch wat groter uitgevallen dan verwacht? Ga dan voor een buffettafeltje vol kleine hapjes of snacks die je gasten zelf kunnen bereiden. Plaats voor elke kommetje een buffetkaartje en schrijf daarop welk hapje in het kommetje zit. Superhandig!

housewarming-organiseren-stap-12-eten_buffet_a

Foto’s via AH & Cardstore

Housewarming organiseren – Stap #13. Drankjes

Op je housewarming moet je ook zelf ten volle kunnen genieten. Zet daarom alle drankjes op een cocktailtafeltje of nodig alle gasten uit om zonder enige schaamte je koelkast te plunderen. Selfservice hoort nu eenmaal bij een housewarming!

housewarming-organiseren-stap-13-drankjes_self-service

Foto via Ideas Evite

Leg eventueel enkele stickers neer waarop de gasten hun naam kunnen schrijven. Die kunnen ze dan op hun drinkbeker kleven zodat ze niet telkens een nieuwe hoeven te nemen.

housewarming-organiseren-stap-13-drankjes_naamstickers

Foto via My Recipes

Housewarming organiseren – Stap #14. Bedankjes

Loopt je housewarming bijna op zijn einde? Laat je gasten dan niet vertrekken zonder een origineel geschenkje. Zo bedank je hen voor hun aanwezigheid en hebben ze ook een blijvende herinnering aan je housewarming!

housewarming-organiseren-stap-14-bedankjes

Zie je het met deze checklist bij de hand volledig zitten om je housewarming te organiseren? Of heb je zelf nog enkele onmisbare tips voor ons in petto? Laat het ons zeker weten via onze commentaren, Facebook of Twitter met de hashtag #mysmartphoto. We zijn benieuwd!

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *