De 9 lekkerste ideeën voor het dessertbuffet op jouw babyborrel!

Ontdek hier de 9 lekkerste ideeën voor het dessertbuffet op jouw babyborrel!  Schrik niet: de mogelijkheden zijn oneindig (lekker)!

dessertbuffet-babyborrel_blog

Een dessertbuffet op je babyborrel is meer dan ooit hip en trendy. Op een babyborrel wordt namelijk niet meer uitgebreid getafeld, maar worden de gasten meestal verwend met een receptie en een buffettafel vol lekkere desserts.

De buffettafel is -buiten je kleine spruit gerekend- dan ook dé blikvanger van je babyborrel. Nog geen flauw idee welke lekkere desserts je aan je gasten wil presenteren? Wij hebben de lekkerste dessertbuffetten hier voor je verzameld.

Dessertbuffet babyborrel #1. Een taartjesfestijn

We beginnen met het meest traditionele dessertbuffet voor jouw babyborrel: een dessertbuffet vol taarten!  Er is niets lekkerder dan een dessertbuffet vol kleurrijke taartjes waar je gasten zelf hun stukje(s) kunnen gaan halen!

dessertbuffet-babyborrel-1-een-taartjesfestijn_a

Foto via Mod Wedding

Tip: presenteer de taarten op verschillende hoogtes om wat niveauverschillen in je dessertbuffet te creëren. Dit kan door de taartjes op verschillende taartenstandaards te presenteren, maar ook enkele doodgewone doosjes, krukjes of zelfs enkele bakstenen zijn perfect bruikbaar!  

Koop je alle taartjes bij de bakker of bak je liever zelf enkele lekkere taarten? Het kan allemaal! Plaats een cake topper op de grootste taart en je taartenbuffet is helemaal áf!

dessertbuffet-babyborrel-1-een-taartjesfestijn_b

Foto via Pinterest

Dessertbuffet babyborrel #2. Donutbar

Een donutbar is een echte aanrader voor het dessertbuffet op jouw babyborrel! Donuts kun je namelijk in alle geuren en kleuren verkrijgen. Ze zijn dus niet alleen superlekker en fel gegeerd door echte zoetebekjes, maar ze geven ook meteen kleur aan je feest! Bovendien zijn er ook heel wat leuke manieren om donuts creatief te presenteren op je dessertbuffet.

Heb je bijvoorbeeld een zevental verschillende donutsoorten voorzien? Neem dan een smalle plank, boor zeven kleine gaatjes in de bovenkant van de plank en plaats er stokjes van zo’n dertig centimeter hoogte in. Voor elke donutsoort heb je dus een apart stokje om de donuts omheen  te hangen! Supercool én handig natuurlijk!

dessertbuffet-babyborrel-2-donutbar_a

Foto via How Does She

Dessertbuffet babyborrel #3. Ice, ice, baby

Helemaal gek van ijsjes of ben je gewoonweg op zoek naar een (ijs)cool dessertbuffet voor je babyborrel? Dan is een ijsjesbuffet precies wat jij naar jouw babyborrel wil halen! Wat je precies nodig hebt voor een ijsjesbuffet? Enkele ijsjessmaken natuurlijk, maar ook lekkere toppings kunnen niet ontbreken!

Presenteer de toppings in enkele leuke potjes en laat de gasten zelf hun ijsje samenstellen!

dessertbuffet-babyborrel-3-ice-ice-baby

Foto via Style Me Pretty

Dessertbuffet babyborrel #4. Popcorn

Popcorn niet echt voer voor een dessertbuffet? Wel als jij dat wil, want het is jouw babyborrel! Popcorn is niet alleen superlekker, maar ook erg handig, want je kan alle popcorn al maken vooraleer het feest begint. Verzamel de popcorn in hippe, kraftpapieren zakjes en stal ze uit op de buffettafel. Zo ligt alles binnen handbereik van je gasten!

dessertbuffet-babyborrel-4-popcorn_a

Of wat dacht je van dit idee? Hang enkele kleurrijke zakjes popcorn met een wasknijpertje op aan een stuk lint. De gasten hoeven dan enkel nog het knijpertje te verwijderen en kunnen meteen beginnen smullen!

dessertbuffet-babyborrel-4-popcorn_b

Foto via Adams Browny

Dessertbuffet babyborrel #5. Wafeltjes

Of je nu jong, oud, groot of klein bent, een lekkere verse wafel wordt wel door iedereen geapprecieerd. Er zijn verschillende mogelijkheden om wafeltjes op het dessertbuffet van je babyborrel te presenteren. Zo is het een optie om de dag voor je babyborrel al zelf aan het bakken gaan. Op die manier kan jij op het feest zelf wat genieten en hoeven de gasten enkel nog de toppings te kiezen.

Bak je zelf niet zo graag? Dan kun je natuurlijk ook enkele wafelijzers op het dessertbuffet plaatsen met de kom deeg ernaast. Zo kunnen de gasten zelf aan het bakken gaan. Zo’n wafelbar? Dat is inderdaad lekker eten en een leuke activiteit in één! Als dat niet handig is!

dessertbuffet-babyborrel-5-wafeltjes

Foto via Tonya Staab

Dessertbuffet babyborrel #6. Een gezond dessertje

Een dessertbuffet hoeft natuurlijk niet vol taartjes en allerlei zoetigheden te liggen. Een dessertbuffet met frisse yoghurt en wat vers fruit kan natuurlijk ook perfect! Kijk maar:

dessertbuffet-babyborrel-6-een-gezond-dessertje

Foto via hwtm

Dessertbuffet babyborrel #7. Voor de echte zoetebekken

Om je gasten dan toch aan hun nodige dosis suiker te helpen kun je nog altijd een minibuffet met snoep voorzien. Leg een lepeltje bij elk potje snoep en voorzie voor elke gast ook een leeg zakje. Zo kunnen je gasten een zakje vullen met hun favoriete snoepjes.

dessertbuffet-babyborrel-7-voor-de-echte-zoetebekken_snoepbuffet

Foto via Kara’s Party Ideas

Wat natuurlijk niet mag ontbreken op het snoepbuffet van je babyborrel is doopsuiker! Strooi de doopsuiker niet zomaar op je buffettafel, maar presenteer de snoepjes in een hippe jar met een leuke wrapper eromheen!

dessertbuffet-babyborrel-7-voor-de-echte-zoetebekken_doopsuiker

Dessertbuffet babyborrel #8. Ga voor één kleur!

Heb je niet zozeer een voorkeur voor één specifiek dessertje op je dessertbuffet? Een buffet met allerlei dessertjes in eenzelfde kleur is ook altijd leuk! Zo maak je van je dessertbuffet niet alleen een lekker gebeuren, maar maak je er ook ineens een mooi plaatje van! Ga je voor een dessertbuffet vol roze dessertjes? Trek de kleur roze dan ook door naar alle decoratie op je babyborrel!

dessertbuffet-babyborrel-8-ga-voor-een-kleur

Dessertbuffet babyborrel #9. Fromage, s’il vous plaît

Een lekker dessertje hoeft ook niet per se uit de toonbank van de bakker te komen. Velen zijn bijvoorbeeld ook fan van een stukje kaas als dessert.  Vaak wordt dat dan samen geserveerd met wat vijgen, dadels en nootjes. Wat denk je? Iets voor het dessertbuffet op jouw babyborrel of niet?

En? Heb jij jouw droombuffet hier gevonden? Of heb je zelf nog een superlekker dessertbuffet voor jouw babyborrel in gedachten? Laat het ons gerust weten via onze commentaren, Facebook of Twitter met de hashtag #mysmartphoto. We zijn benieuwd!


Ontdek nu het nieuwe geboorte assortiment op smartphoto.be/geboorte

De mooiste geboortekaartjes, doopsuiker en baby geschenken

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *