5 creatieve manieren om je kerstkaartjes te recycleren

Kerst en nieuw zijn voorbij, je moet jammer genoeg de kerstboom alweer opbergen, tijd om die nieuwe voornemens nu echt op te nemen… Maar wat te doen met alle kerstkaartjes die je deze kerstperiode kreeg van je vrienden en familie? Het is toch zonde om ze weg te stoppen in een doos, en ze wegwerpen is ook helemaal niet zo leuk… Wij bedachten speciaal daarom 5 leuke manieren om jouw kerstkaartjes te recycleren het volgende jaar. Al wat je nodig hebt is een schaar, lijm of plakband en wat touw!

Idee 1: onderzetters 🥃

Serveer je drankjes met stijl volgende kerst! Knip je kerstkaartjes in vierkantjes en cirkels en plastificeer of papier-maché ze zodat ze waterafstotend worden. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is de ideale kerstcocktail mixen, en klaar!

💡 Tip: Je kan de kaartjes ook in oude deksels van potten kleven om zo een stevigere onderzetter te bekomen.

Idee 2: Naamkaartjes 🎫

Verknip je oude kaarten tot gloednieuwe en unieke naamkaartjes. Je kan ze enerzijds gebruiken om ieders plaats aan de kersttafel aan te duiden, of om aan te geven welk pakketje voor wie is. Klaar is kees!

Idee 3: vlaggenlijn 🎈

Een leuke winterse vlaggenlijn is de ideale versiering voor iedere kamer. Knip de kaartjes tot een ruit en vouw ze over een stuk koord. Kleef de vlagjes dicht met lijm of dubbelzijdige tape en je vlaggenlijn is klaar!

💡 Tip: je kan je vlaggenlijn ook maken met oud inpakpapier van al je reeds geopende cadeautjes!

Idee 4: bewaarboek 📖

Bewaar je liever je kaartjes als een mooie herinnering? Verzamel ze dan allemaal in een mooi plakboek. Je kan er andere leuke herinneringen van afgelopen kerst aan toevoegen om zo elk oudjaar opnieuw te kunnen beleven. Laat je creatieve geest de vrije loop!

Idee 5: kersthangers 🎇

Je kerstkaartjes zijn de ideale versiering voor je kerstboom. Knip de leuke kerstboodschap uit en kleef die op een houten barbecuestokje om je nieuwe kersthanger een stevige plaats te geven in je boom. Je kan ook een gaatje perforeren en er een koordje door rijgen om je hanger ook echt op te hangen. Geen zin in knippen of plakken? Plaats je kaartje gewoon zo in de boom, gemakkelijk gaat ook!

Heb je nog andere leuke ideeën om je kerstkaartjes te recylceren? Laat ze ons gerust eens weten via de commentaren, onze FacebookTwitterPinterestInstagram of TikTok met de hashtag #mysmartphoto. We zijn benieuwd!

Deze blogposts interesseren je misschien ook:

Ik ben Helena, 25 jaar en online marketeer bij smartphoto. In mijn vrije tijd kuier ik graag langs de mooiste etalages in de stad, verdiep ik me graag in een fantasy boek of sla ik al eens een balletje op het tennisveld. Ik lees, luister, kijk en schrijf graag over alles wat mooi en ✨aesthetically pleasing✨ is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *