Kerstcadeautjes inpakken? Zo doe je het origineel!

Kerstcadeautjes inpakken? Dat kan je als de beste na het lezen van onze meest geniale ideeën om je kerstcadeautjes in te pakken!

idée emballage cadeau original

Driewerf hoera! Je bent er na lang zwoegen in geslaagd dit jaar. Je bent er zeker van: je hebt voor iedereen het perfecte – en om toch niet té bescheiden te blijven –  het meest geniale kerstcadeautje gevonden.

Nu wil je dat fantastische kerstpakje natuurlijk ook in een minstens even oogverblindende verpakking presenteren. Op zoek naar inspiratie? Hier zijn alvast onze favoriete ideeën om je kerstcadeautjes in te pakken.

Inpakidee #1. Stoffenfestijn

Is je broer net met het laatste stukje cadeaupapier aan de haal gegaan? Geen paniek. Kerstcadeautjes inpakken hoeft niet altijd met cadeaupapier. Integendeel: ook stofjes kunnen heel leuk zijn als verpakking voor je kerstpakje! Haal daarom snel een oude sweater, T-shirt of enkele oude sokken van onder het stof! Wikkel die om je pakje heen en niemand zal ooit al zo’n zacht kerstcadeautje gezien/gevoeld hebben!

idée emballage cadeau original

Inpakidee #2: een beetje natuur

Soms is er niet veel nodig om een cadeauverpakking heel origineel te maken. Kraftpapier, een paar elementen uit de natuur die je tijdens je winterwandeling hebt verzameld, en een simpel henneptouwtje waren genoeg om dit pakketje te maken. Het feit dat de dennenappels en de kleine takken in verschillende bochten in de verpakking moeten worden gelegd, geeft dit geschenk een extra toets waardoor het zich zal onderscheiden van de rest.

idée emballage cadeau original

Heb je geen zin om de koude te trotseren? Je vindt thuis waarschijnlijk wel wat sparrentakken (tenzij je nog geen kerstboom hebt gezet?) en kaneelstokjes of steranijs. Wit papier, keukentouw, en klaar!

idée emballage cadeau original

Inpakidee #3: Verrassingsbeertje

Deze gepersonaliseerde kerst cadeauverpakking is een gemakkelijke DIY-activiteit met weinig materiaal. Kleef bijvoorbeeld op een gewone cadeauverpakking 1 rondje wit papier, 2 rondjes rood vilt (of teken ze met stift), 2 oren en 2 pootjes in hetzelfde papier. Werk de details af met zwart vilt (of stift) en word verliefd op deze cadeaubeer!

idée emballage cadeau original

Inpakidee #4: Koninklijk zegel

Om de plechtigheid van het moment van de uitwisseling van geschenken tijdens de feestdagen te onderstrepen, geeft een zegel in was een royaal effect. Kies initialen of een kleine tekening om op de nog warme was aan te brengen om je pakje in detail te personaliseren.

idée emballage cadeau original

Inpakidee #5: Zoet geschenk

idée emballage cadeau original

Een van de meest aansprekende ideeën om een speciale zoete wikkel te maken, is een zuurstok in de strik te steken. Een dunne strik, bij voorkeur van stof, is de beste manier om het snoepje vast te zetten: anders riskeer je dat de snoepstok loskomt en iemand anders ermee gaat lopen!

idée emballage cadeau original

Inpakidee #6: Met een kleine attentie

idée emballage cadeau original figurine en bois

Wil je een kleine attentie bij je cadeau geven? In hobbywinkels kan je kleine houten figuurtjes vinden tegen lage prijzen. Je kan elk pakket personaliseren met een persoonlijk detail. Laat je vrienden raden voor wie elk cadeau is, aan de hand van het beeldje dat eraan hangt!

Op smartphoto.be kun je ook houten decoraties maken met je eigen foto of tekst.

Kerstcadeautjes inpakken? Het is voor jou een fluitje van een cent na het lezen van deze leuke ideeën! Heb je zelf nog enkele leuke inpakideeën voor kerstcadeautjes? Laat ze ons gerust eens weten via de commentaren, onze FacebookTwitter, Pinterest, Instagram of TikTok met de hashtag #mysmartphoto. We zijn benieuwd!

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

1 comments

  • Je idee om een cadeautje met zegel in te pakken spreekt me aan! Vorig jaar had ik bijna geen tijd om alle kerstcadeaus leuk in te pakken, maar dit jaar wil ik iets echt speciaals maken. Misschien laat ik zelfs speciale doosjes voor cadeaus bedrukken.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *