Kerstcadeautjes inpakken? Zo doe je het origineel!

Kerstcadeautjes inpakken? Dat kan je als de beste na het lezen van onze meest geniale ideeën om je kerstcadeautjes in te pakken!

kerstcadeautjes inpakken

Driewerf hoera! Je bent er na lang zwoegen in geslaagd dit jaar. Je bent er zeker van: je hebt voor iedereen het perfecte – en om toch niet té bescheiden te blijven –  het meest geniale kerstcadeautje gevonden.

Nu wil je dat fantastische kerstpakje natuurlijk ook in een minstens even oogverblindende verpakking presenteren. Op zoek naar inspiratie? Hier zijn alvast onze favoriete ideeën om je kerstcadeautjes in te pakken.

Inpakidee #1. Confetti

Met dit inpakidee hoef je helemaal niet te wachten tot carnaval om de confetti boven te halen! Je kan confetti namelijk makkelijk gebruiken om je kerstpakjes te pimpen! Hoe doe je dat? Je kleeft gewoon wat dubbelzijdige plakband op het pakje en dipt de kleverige stukken op je pakje vervolgens in een hoopje confetti die je over de tafel hebt uitgestrooid. Je kan verschillende vormen uitproberen met de kleefband!

kerstcadeautjes-inpakken-confetti

Foto via Good Housekeeping

Inpakidee #2. Boekenwurm

Je zonder twijfel geniale kerstcadeautje wordt pas echt fantastisch als je ook de verpakking wat kunt afstemmen op de gelukkige die het pakje zal ontvangen. Is je opa een echte boekenwurm? Dan kan je met dit inpakidee wel verder. Neem een oud boek dat je nooit meer zal lezen, scheur er enkele pagina’s uit en wikkel die rond het kerstcadeautje. Doe er wat ruw raffia lint omheen en jouw kerstcadeautje is ingepakt!

kerstcadeautjes-inpakken-boeken

Foto via Liz Marie Blog

Inpakidee #3. Kattenpakjes

We geven het toe: bij smartphoto ligt er ook een pakje onder de kerstboom voor onze huiskat. Een voerbakje of een naamplaatje als cadeautje? We zijn er nog niet over uit! Maar hoe we dat kerstcadeautje leuk zullen inpakken? Dit is alvast onze favoriet:

kerstcadeautjes-inpakken-kat

Foto via Just Imagine

Inpakidee #4. De reiskoffer

Vertrekt je zus in januari voor drie maanden naar Spanje? Dan is dit reiskoffertje een leuk idee om het kerstcadeautje van je zus in te pakken! Benodigdheden? Een schoendoos, lichtbruin inpakpapier en donkerbruin knutselpapier.

kerstcadeautjes-inpakken-koffer-1
kerstcadeautjesinpakken-koffer-2

Foto’s via Makezine

Inpakidee #5. Het krijtbord

Less is more bij dit inpakidee! Ga gewoon voor sober zwart cadeaupapier en geef zelf die extra touch aan je kerstpakje met een witte stift. Een leuke wens, enkele glinsterende sterretjes of heel praktisch: de naam van de gelukkige die het pakje krijgt? Je kan je fantasie de vrije loop laten gaan!

kerstcadeautjes-inpakken-krijtbord

Foto via Liz Marie Blog

Inpakidee #6. Letterstempels

Bij smartphoto houden we van alles wat prachtig mooi én tegelijkertijd praktisch is. Zoals dit inpakidee bijvoorbeeld. De letterstempels maken van dit bruine inpakpapiertje een waar kunstwerkje. Niet alleen heel stijvol, maar ook heel handig om te onthouden welk kerstcadeautje nu alweer voor wie was. Een hippe strik eromheen en je kerstpakje is ingepakt!

kerstcadeautjes-inpakken-stempels

Foto via Stampington

Inpakidee #7. Gestrikt

Tijd voor een op en top mannelijk inpakidee voor kerst! Versier je cadeauzakje met een papieren das of strik en werk het geheel af met enkele knopen! Je zal zien: nadat je deze kleine ingrepen op je simpele cadeauzakje hebt uitgevoerd, ziet je kerstcadeautje er uit als een echt mannenhemd!

kerstcadeautjes-inpakken-gestrikt

Foto via DIY n Crafts

Of waarom niet meteen een echte das of strik? Dat zijn twee cadeautjes in één!

kerstcadeautjes-inpakken-das-1

Foto via The Gifted Blog

Inpakidee #8. Washi, what did you expect?

Washi tape is het laatste jaar niet meer weg te denken uit de DIY-wereld. Een inpakidee met washi tape kon dan ook niet ontbreken in onze lijst. Vouw een strookje washi tape van ongeveer zeven centimeter over het touwtje heen en knip een driehoekje uit het strookje van de washi tape. Dit aan de onderste zijde van het strookje. Doe dit tot je een volledige vlaggenlijn hebt!

kerstcadeautjes-inpakken-washi-tape

Foto via Pinterest

Inpakidee #9. Stoffenfestijn

Is je broer net met het laatste stukje cadeaupapier aan de haal gegaan? Geen paniek. Kerstcadeautjes inpakken hoeft niet altijd met cadeaupapier. Integendeel: ook stofjes kunnen heel leuk zijn als verpakking voor je kerstpakje! Haal daarom snel een oude sweater, T-shirt of enkele oude sokken van onder het stof! Wikkel die om je pakje heen en niemand zal ooit al zo’n zacht kerstcadeautje gezien/gevoeld hebben!

kerstcadeautjes-inpakken-stof-1

Foto via Desiree Casoni

Inpakidee #10. Maak je eigen stempel

Ook met simpel wit cadeaupapier kun je van je kerstcadeautje een echt pareltje maken! Dep je bubbeltjesfolie in een kleurrijk verfje en druk die vervolgens goed aan op het witte cadeaupapier. Doe dit voor de zes oppervlaktes van de box! Ooit gedacht dat je van bubbeltjesfolie zo’n leuke stempel kon maken?

kerstcadeautjes-inpakken-bubbeltjesfolie

Foto via Desiree Casoni

Inpakidee #11. Hartjesmotief

Dit is een leuk inpakidee voor het kerstcadeautje dat je aan je lief(-je)/man/lieverd/schat(-tebout) wil geven. Hoe doe je het precies? Pak je cadeautje eerst in met glinsterend rood cadeaupapiertje. Neem vervolgens een even grote lap lichtbruin inpakpapier en snij met een cuttermes enkele halve hartjes uit. Let op: snij de uitgesneden helften niet uit het inpakpapier maar zet ze rechtop. Omwikkel het lichtbruine papier vervolgens ook rond het kerstcadeautje. Je zal zien: de onderste papierlaag zorgt ervoor dat het hartje nu mooi rood kleurt. Leuk toch?

kerstcadeautjes-inpakken-hartjes

Foto via Desiree Casoni

Inpakidee #12. Classy zegel

Op zoek naar een stijlvolle verpakking om het kerstcadeautje van je oom in te pakken? Dan is dit inpakidee met zegel waarschijnlijk iets voor jou! Smelt wat kaarsvet, leg die op het kerstpakje en druk zachtjes met een stempel op het kaarsvet.  Zo ziet je kerstcadeautje er niet alleen heel stijlvol uit, maar is je pakje ineens ook goed verzegeld! Je neemt beter het zekere voor het onzekere. 😉

kerstcadeautjes-inpakken-kaarsstempel

Foto via Etsy

Inpakidee #13. Voor lekkerbekken

Dit is het perfecte inpakidee voor echte zoetekauwen. Een simpel wit cadeaupapiertje wordt zo al snel een elegant kerstcadeautje. Dit met enkel een ruw raffia lint en een snoepje erdoorheen. Simpel én lekker tegelijkertijd!

kerstcadeautjes-inpakken-lekkerbekken

Foto via Skoots and Cuddles

Inpakidee #14. Ik wil een rendierdoosje

We hebben ook enkele leuke inpakideeën voor jullie kleine deugnieten. Zoals dit leuke rendierdoosje bijvoorbeeld! Te ingewikkeld? Nee hoor! Met een schoenendoos, een rol glinsterend bruin cadeaupapier, wat roze en bruin knutselpapier, een stift en twee takjes knutsel je dit rendierdoosje zo in elkaar. Met enkele poster buddies hang je de twee takjes/het gewei zo aan het hoofdje vast!

kerstcadeautjes-inpakken-rendier

Foto via Bog Ide

Inpakidee #15. Alle kleuren van de regenboog

Of wat dacht je van dit supercreatieve inpakidee voor kindjes? Wat er dan ook in het kerstpakje zit, met deze wasco’s kunnen de kleine koters zich alvast eventjes bezighouden! Benodigdheden? Een simpel wit cadeaupapiertje, enkele wasco’s en een stukje washi tape. Wil je graag nog een korte boodschap op je kerstcadeautje meegeven? Gebruik dan enkele letterstempels!

kerstcadeautjes-inpakken-wascos

Foto via DIY n Crafts

Inpakidee #16. Autogekte

Dit is het perfecte inpakidee voor het kerstcadeautje van je autogekke neefje! Neem hiervoor een schoenendoos, maak een autoweg uit zwart knutselpapier en werk het geheel af met een flitsend speelgoedautootje op de bovenkant.  Tip: kleef het autootje niet vast met secondelijm, maar gebruik wat poster buddies. Zo kan je neefje meteen aan de slag met zijn nieuwe bolide.

kerstcadeautjes-inpakken-autos

Foto via Lines Across

Inpakidee #17. Olifantensnuit

En toen kwam een olifant met een hele lange snuit en die blies de blogpost over leuke ideeën omje kerstcadeautjes in te pakken uit. Daarbovenop bezorgt die olifant ons ook nog het 17de én laatste inpakidee van deze post! Heb je een klein beetje tekentalent? Dan is dit inpakidee zeker iets voor jou! Kleef eerst een roze ballon met oogjes op het pakje. Teken daarna de rest van het lichaam van de olifant eromheen. Creatief en grappig tegelijk!

kerstcadeautjes-inpakken-olifant

Foto via Noted List

Kerstcadeautjes inpakken? Het is voor jou een fluitje van een cent na het lezen van deze leuke ideeën! Heb je zelf nog enkele leuke inpakideeën voor kerstcadeautjes? Laat ze ons gerust eens weten via de commentaren, onze Facebook of Twitter met de hashtag #mysmartphoto. We zijn benieuwd!

Kristof, 32 jaar. Doet vanalles met tekstjes en beeldjes. Houdt van fietsen, lopen, tennis en genieten van de natuur. Blogposts achter de schermen van smartphoto maar ook over welke fantastische dingen je kan doen met je eigen foto's en teksten!

1 comment

  • Je idee om een cadeautje met zegel in te pakken spreekt me aan! Vorig jaar had ik bijna geen tijd om alle kerstcadeaus leuk in te pakken, maar dit jaar wil ik iets echt speciaals maken. Misschien laat ik zelfs speciale doosjes voor cadeaus bedrukken.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *