Valentijnsmenu: 2 originele menu’s voor Valentijnsdag

Originele valentijnsmenu 

Wil je graag je geliefde op Valentijnsdag verrassen met een romantisch Valentijnsmenu bij kaarslicht?
Speciaal voor Valentijnsdag stelden wij 2 soorten originele én overheerlijke Valentijnsmenu’s samen om met zijn tweetjes uitgebreid van te genieten. Deze Valentijnsgerechten zijn hét recept voor een fantastische avond. En hop, start alvast de voorbereidingen!

valentijnsgerechten

Deze valentijnsgerechten zijn gebaseerd op vlees en vis, maar natuurlijk kan je er ook voor kiezen om ze met elkaar te mengen. Op die manier worden je smaakpapillen goed uitgedaagd.
Laat je verrassen door deze smaakvolle Valentijnsmenu’s!

♥ Valentijnsmenu 1 ♥

Een Valentijnsmenu om U tegen te zeggen? Hieronder alvast enkele ideeën. We beginnen uiteraard met de amuses!

Hapjes

Mousse van avocado en tartaar van langoustines

Eerst is het tijd voor wat amuses als voorgerecht. Wat dacht je van een langoustine tartaartje? Voor dit voorgerecht moet je goed weten hoe je verse kreeft moet bereiden en tot mousse kunt maken. De smaak van de Noorse kreeft is lekker sterk en de amuse dient ideaal als voorgerecht. Om je vingers bij af te likken!

Hapjes voor Valentijn
Foto & recept: Mercotte

Voorgerecht

Toastjes ganzenlever met mango

Daarna is het tijd voor het hoofdgerecht van je Valentijnsmenu. Begin met toast met foie gras en mango, een excellente combinatie van smaken. Mango gecombineerd met foie gras zorgt voor een ware smaakexplosie in de mond. Snijd je toastjes in hartjesvorm om het nog romantischer te maken ♥.

Voorgerecht Valentijn
Foto & recept: Njam

Hoofdgerecht

Gebakken eend met gegratineerde zoete aardappel

Na de toastjes gaan we door met gegratineerde eend, een unieke maaltijd met veel smaak. Het gerecht is erg eenvoudig te bereiden en vooral iets wat je normaal niet zo snel op tafel zet. Deze maaltijd is door de gekonfijte eend licht verteerbaar waardoor je nog plek hebt voor een lekker dessert. Dit hoofdgerecht past goed na de foie gras, omdat de smaken naadloos aan elkaar aansluiten.

Hoofdgerecht Valentijn
Foto & recept: Cuisine A-Z

Dessert

Verzameling van 3 kleine desserts

Kies als Valentijnstoetje voor een van de volgende drie gerechten. Of je kiest ze natuurlijk gewoon allemaal! Je geliefde is ongetwijfeld verlekkerd op tiramisu met speculaas in een glaasje. De combinatie van smaken nemen je even mee naar een Zuiders land.

Dessert Valentijn
Foto & recept: Atelier des chefs

Ook de zelfgemaakte Valentijnskoekjes zullen ongetwijfeld aanslaan!

Dessert Valentijn
Foto & recept: Solo

Toch liever wat meer fruitigs? Kies dan voor de frambozen en lychee sensatie! Het lekkerst is om deze drie desserts met elkaar te combineren, zodat je van alle zoetigheden iets kunt proeven.

Dessert Valentijn
Foto & recept: Turbigo-gourmandises

♥ Valentijnsmenu 2 ♥

Het tweede menu van de valentijnsmenu’s is grotendeels geschikt voor vegetariërs, buiten het hoofdgerecht. Je kan er natuurlijk voor kiezen om sommige gangen te verwisselen met een van de gangen van het eerste menu voor Valentijn. Je kiest gewoonweg welke gerechten je lekkerder vindt!

Amuses

Geitenkaasenvelopjes

Een echte aanrader als amuse is het uiterst lekkere tweede voorgerechtje: geitenkaasenvelopjes met rozemarijn en honing. De combinatie van kaas en honing streelt je tong. Gewoon uitproberen!

Hapjes Valentijn
Foto & recept: Marmiton

Voorgerecht

Avocado zalmsalade

Daarna is het tijd voor een kleine salade met zalm en avocado, een gezond voorgerechtje dat altijd scoort. De smaken van zowel de vis als de avocado passen goed bij elkaar en zullen alleen maar meer eetlust opwekken voor het hoofdgerecht.

voorgerecht valentijn
Foto & recept: Elle

Hoofdgerecht

Tournedos van zeeduivel met Serranoham 

Het hoofdgerecht van dit Valentijnsmenu is de tournedos van zeeduivel met serranoham, een origineel valentijnsgerecht dat misschien moeilijk klinkt, maar eigenlijk heel gemakkelijk te bereiden is. Je hebt alleen een grote koekenpan nodig en voor je het weet heb je een fantastisch smaakvol gerechtje, waarmee je kan pronken!

hoofdgerecht valentijn
Recept: Solo kitchen

Dessert

Red velvet cake

Als toetje bij dit menu hoort de zogeheten Red Velvet cake, een fluweelrode cake met slagroom en chocolade. Dien dit dessert op in grote wijnglazen, zo ziet het er enorm fancy uit. Succes gegarandeerd wanneer je het toetje nog afmaakt met een klein detail: een bonbon of chocolaatje bovenop het dessert.

dessert valentijn
Foto & recept: Delightful emade

Je hebt nu alles voorhanden om er een geslaagde Valentijn van te maken met een heerlijke Valentijnsmenu en de liefde van je leven. Meer heb je niet nodig, toch?
Zorg er overigens wel nog voor dat je vooraf op de hoogte bent van zijn of haar eventuele allergieën aan één van de Valentijnsingrediënten. Zo voorkom je een ongelukkige afloop van de avond. 😉

Maak de avond compleet met een klein geschenk

Tenslotte hoort bij Valentijn uiteraard ook een klein geschenk.
Maak de avond helemaal compleet met een lief cadeautje waar je wederhelft helemaal zal van wegsmelten.
We geven je graag een aantal gepersonaliseerde geschenkideetjes voor Valentijn.

Ga jij ook koken met Valentijn? Wat zijn jouw meest romantische Valentijnsgerechten? Laat ons jouw ideetjes weten in de commentaren of deel ze met ons op via Facebook, Instagram, TikTok of Pinterest met de #mysmartphoto.

originele cadeaus voor valentijn smartphoto

Lees ook:

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *