6 ideetjes om de grootouders te verrassen

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en moeten onze (groot)ouders een tijdje missen nu. En we kunnen hen wel sms’en, mailen of Facetimen (mits enig geduld 🙈), het is toch niet hetzelfde als een echte babbel of stevige knuffel in ‘real life’…

En toch zijn er manieren om hen écht te verrassen deze dagen, op een originele manier. Zin om hen te tonen dat jij en je kroost hen écht missen en om hun dag op te fleuren met een leuk gebaar? Ontdek dan onze 6 ideetjes om je (groot)ouders te verrassen op een persoonlijke manier!

# Idee 1: Verras hen met… fotoprints

Zo eenvoudig, maar zo leuk… want álle grootouders worden enthousiast van foto’s van hun kleinkinderen (en achterkleinkinderen). Ze hebben er ongetwijfeld al heel wat op de kast staan, maar ze zullen een gat in de lucht springen als je hen een nieuwe lading toestuurt. Je kan een fotoshoot organiseren met het gezin thuis (laat de kinderen maar eens zot doen, dat zal nu geen probleem zijn) en deze foto’s nadien allemaal rechtstreeks opsturen naar de grootouders.

–> Tip: Als je kiest voor retroprints, kan je ze eerst naar jezelf opsturen en er nog lieve woordjes opschrijven, onderaan de foto. Dit maakt het extra persoonlijk!
Je kan ook altijd kiezen voor een doosje vol geluk met onze Prints in a box: 52 retrofoto’s die je in onze online creator al kan personaliseren met je eigen tekst én leuke achtergronden!

# Idee 2: Verras hen met… een fotoboek

Dit ideetje vraagt net iets meer tijd, maar het resultaat geeft o zo veel voldoening! Je kan heel wat mooie familie herinneringen verzamelen en bundelen in een mooi fotoboek. Als je dit opstuurt naar je (groot)ouders, is het voor hen een leuke activiteit om samen het boek te doorbladeren en te lachen om al die mooie momenten! Zo verspreid je heel wat happy vibes, en die kunnen we nu allemaal gebruiken. Wedden dat ze elke dag in het fotoboek zullen kijken de komende weken? 🙈

# Idee 3: Verras hen met… een verrassingspakket

‘Belletje trek’ wordt als kattenkwaad gezien, maar niet in dit geval… 😉 Hoe leuk is het om een volledig verrassingspakket te maken voor je grootouders en dit voor hun deur te zetten? Bel aan, zorg dat je vliegensvlug weg bent of verstop je ergens achter een muurtje zodat je hun reactie kan zien als ze het pakket voor de deur vinden! Van een verrassing gesproken. 😍

Ideetjes om in je pretpakket te steken:

# Idee 4: Verras hen met… een spelletje

Een bezigheid die de laatste weken weer serieus opgewaardeerd wordt: gezelschapsspelletjes spelen! Hoe gezellig is dat eigenlijk, nu we allemaal binnenzitten? Het is geen geheim dat de meeste grootouders hun zondagen al kaartend doorbrengen, dus dat zullen ze nu ook blijven doen. Je kan je dus al inbeelden hoe blij ze zouden zijn met een gepersonaliseerd kaartspel, met een foto van hun kleinkind(eren) op! 

Psst… je krijgt nu uitzonderlijk 25% korting op onze speelkaarten met gepersonaliseerde achterzijde. Je vindt alle info hier: www.smartphoto.be/nl/ik-denk-aan-jou

Je kan trouwens ook heel wat andere kaartspellen personaliseren: Uno, Kwartet, Vier op een rij, Domino… of een memospel maken met foto’s van alle kleinkinderen… Amusement verzekerd!

# Idee 5: Verras hen met… een krijtboodschap

Hebben jouw grootouders een raam of balkon dat uitkijkt op de straatkant? Dan is het een superleuke activiteit om je kinderen een grote krijtboodschap te laten tekenen en/of schrijven, die de grootouders kunnen bewonderen vanuit hun raam! Een simpele “Wij missen jullie” met wat bloemetjes en hartjes rond, meer moet dat niet zijn. Het zal hen sowieso ontroeren, en zo vangen ze nog eens een glimp op van hun grootste (kleine) schatjes!

# Idee 6: Verras hen met… knutselwerkjes

Een klassieker, maar je maakt grootouders écht blij met mooie tekeningen en knutselwerkjes van de kleinkinderen. Zeker als ze oma en opa proberen na te tekenen. 😅 Je kan ze allemaal verzamelen in een grote envelop en in de bus steken, of misschien elke dag eentje gaan binnensteken? Zo hebben ze iets om naar uit te kijken!

Mag het wat meer zijn? Je kan de tekeningen ook allemaal inscannen en bundelen in een fotoboek, of er een leuk cadeautje mee personaliseren, zoals een bloempotje of koekjestrommel! Stuur het geschenkje rechtstreeks op naar je grootouders, of zet het pakje voor de deur als verrassing. 


Ziezo. Genoeg inspiratie om je ouders of grootouders een extra portie liefde op te sturen in deze bizarre tijden.

Nog meer inspiratie nodig voor cadeautjes voor je dierbaren? Ontdek hier onze favoriete “ik-denk-aan-jou-cadeaus” en stuur een extra portie liefde op naar je familie en vrienden!

Deel zeker en vast het resultaat met ons via Facebook, Instagram of Pinterest met #mysmartphoto! We zijn er zeker van dat jullie niets liever doen dan je (groot)ouders te verrassen met een persoonlijk gebaar! ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *