Knutselen voor Pasen! 5 leuke paasknutsels voor kinderen

Paasknutsels voor kinderen

De zon laat zich steeds vaker zien, de eerste bloemenknoppen zijn alweer zichtbaar en het blijft langer licht. Dat betekent dat de lente er aan komt! Weilanden vol madeliefjes, kinderen die uren buiten spelen en natuurlijk Pasen. We inspireren je graag met deze 5 leuke paasknutsels voor kinderen! 🤗

De paasdagen staan voor de deur. De kinderen zijn thuis, waardoor het het geschikte moment is om eens goed samen tijd door te brengen. Hoe kan dat beter dan een flinke knutselsessie met zijn allen? We hebben een paar leuke én duurzame paasknutsels voor je kinderen op een rij gezet!

Extra: ben je op zoek naar ideetjes om je huis in de paasstemming te brengen? Lees dan zeker deze blogpost met heel wat paasdecoratie ideetjes om zelf te maken!

1. Een decoratief paasmandje

Een van de leukste paasknutsels is het maken van een decoratief paasmandje van papier. Wat heb je nodig? Een gekleurd blad papier, een schaar, lat, dubbelzijdige plakband, veertjes of andere leuke decoratie.

Knip uit een rechthoekig blad papier een vierkant. Teken 9 gelijke kleinere vierkantjes op het blad met een potlood. Kijk goed naar de foto, en geef enkel 4 lijnen een knip. Vouw dan de zijden tot een mandje en plak ze vast met dubbelzijdige plakband. Knip dan uit het overgebleven blad papier een rechte strook en plak die vast aan de zijkanten van het mandje. Zo, nu heb je een handvat! Nu nog het mandje opfleuren met leuke veertjes en klaar! Knutselen voor Pasen, de kinderen zullen het geweldig vinden! 😍

paasknutsels voor kinderen
Foto: Talu
paasknutsels voor kinderen
Foto: Talu

2. Knutselwerkjes Pasen: maak je eigen tuindecoratie

Wat heb je nodig? Oude blikken, opplakogen, schaar, gekleurde verf en wol- en ijzerdraad.

Verf het blik in een leuk kleurtje, laat het opdrogen terwijl je stukjes ijzerdraad afknipt en buigt als konijnenoren. Plak de oren aan de boven- of achterkant van het blik. De opplakoogjes plak je op de voorkant van het blik, net boven de neus. Die kan je zelf schilderen of een flessendop voor gebruiken. Met het ijzerdraad maak je nog snorharen en je paasknutsel voor kinderen is klaar! Extra: plak een bolletje wol op de achterkant en geef het konijntje blozende wangetjes om het extra schattig te maken!

3. Konijnenmasker

Transformeer je kleintjes tijdens het paasknutselen zelf in een schattig konijn! Maak bijvoorbeeld konijnenoren aan een haarband vast met behulp van wol- en ijzerdraad. Het is ook een goed idee om een konijnensnuit te maken aan een stok of een stuk hout. Maak van wol- en ijzerdraad snorharen en gebruik een roze bolletje wol als neus. Schattiger kan haast niet! 🐰

Extra tip: Maak van deze activiteit zeker enkele leuke foto’s en gebruik ze bijvoorbeeld om te plaatsen op je eigen gepersonaliseerde koekjestrommel, leuk voor later.

4. Slinger met konijnenknijpers

Paasknutselen kan ook geslaagd zijn wanneer je kiest voor het maken van een mooie slinger van konijnenknijpers.

Hier heb je houten wasknijpers voor nodig waar je samen met je kinderen konijntjes op maakt. Knip rondjes uit diverse kleuren papier: kies voor lichte lentekleuren zoals roze, geel en lichtblauw. Op deze rondjes plak je opplakogen, een neusje van zwart papier en een paar snorharen van een andere kleur papier dan het rondje zelf. Het paaskonijn is klaar om op de houten wasknijpers geplakt te worden. Hang deze knijpers aan een gekleurd touw of een ijzerdraad en hang de slinger op een mooie plek in huis.

5. Pasen eiermandje

Samen op jacht naar verstopte paaseieren? Niet zonder een zelfgemaakt eiermandje! 😋🍫

Knutselen voor pasen is natuurlijk extra leuk wanneer je iets maakt waarmee de kinderen ook daadwerkelijk iets kunnen doen. Wat dacht je van dit eiermandje van ovale figuren?

Je kunt kant-en-klare ovalen kopen maar je kunt er ook voor kiezen om de figuren zelf uit te knippen. Je hebt vier lange ovalen van dezelfde grootte nodig en één groot ovaal voor het lichaam van de konijn. Gebruik twee lange ovalen als oren en knip de andere twee ovalen door de helft voor de pootjes. Plak de oren en de ledematen op de plek en teken oogjes op het gezicht van het konijn. Gebruik een andere kleur papier om een neusje te maken. Knutsel van papier een bakje die je aan de achterkant van het konijn kan plakken. Dit wordt het bakje waar de eieren in worden geplaatst. Gebruik een bolletje witte wol voor de staart en je paasknutsel is klaar!

Met deze knutselwerkjes voor Pasen weet je zeker dat je kids zich absoluut niet zullen vervelen. Daarnaast is het ook nog eens een gezellige manier om samen tijd door te brengen, om de lente te verwelkomen en om samen lekker een aantal paaseitjes op te eten. Let the sun shine! 🌞

Extra paasdecoratie ideetjes:

paasknutsels voor kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *