6 toffe ideetjes om je paasdecoratie zelf te maken

Paasdecoratie ideetjes

Het is weer bijna tijd voor Pasen! Het feest waarin we eieren verven, deze verstoppen, gezellig met elkaar tafelen en gewoon fijn samenzijn. Het is ook weer tijd om je huis op een leuke manier te versieren met diy paasversieringen en de sfeer er alvast goed in te brengen.

paasdecoratie ideetjes

Maar hoe maak je nu zelf je eigen paasversiering? Om je goed op weg te helpen kun je hier zes superleuke paasdecoratie ideetjes vinden waarmee je met je eigen creaties het huis mooi kunt versieren! Veel plezier! 🙂

1. Een muzikaal konijntje

Paasdecoratie ideetjes moeten natuurlijk iets met konijnen bevatten!

Wat dacht je van een muzikale variant? Kies een muziekstuk uit dat je leuk vindt of dat iets met Pasen te maken heeft en print de bladmuziek ervan uit. Teken hier de omtrek een schattig konijntje op en knip het netjes langs de randen uit. Om deze paasversiering te maken hoef je vervolgens alleen nog maar een gaatje tussen de oortjes te perforeren en je kunt het muzikale konijntje overal ophangen. Gemakkelijk om te maken en super trendy om te zien! 🙂


Foto : Deavita

2. De paasboom zelf maken

Voel je je creatieve krachten al opborrelen? Ga dan voor een zelf gemaakte paasboom van karton!

Snijd een simpele vorm uit met genoeg takken aan de zijkant. Hier kun je namelijk met allerlei leuke kleuren bladeren en vogeltjes eraan vast plakken. Zorg ook voor een grappige uil om het helemaal compleet te maken. En vergeet niet een kleine standaard aan de onderkant van de boom te plaatsen zodat deze niet omvalt. Het is echt super leuk om deze paasdecoratie zelf te maken! 🙂

paasboom decoratie pasenFoto : pinterest

3. Prachtige vintage eitjes

Vintage eitjes zijn helemaal hot en gemakkelijk om als diy paasversiering in te zetten.

Pak de eieren die je normaal gesproken zou verven en leg ze klaar. Knip vervolgens leuk papier uit tijdschriften of kranten en plak deze met lijm om de eieren heen. Gebruik dun touw en wikkel deze licht om de eieren heen. Je kunt er zelfs een sleuteltje aan hangen voor een extra vintage effect. Leg ze tot slot bij elkaar in een rieten mand en je bent klaar. Deze paasdecoratie diy is ideaal voor de echte creatieveling.

paasdecoratie eitjes versierenFoto: Un et un font quatre

4. Een leuke ingang

Wil je dat je gasten voordat ze binnenkomen al in de paasstemming geraken? Hang dan een prachtige bloemenversiering in de vorm van een haas aan de deur.

Met behulp van bloemistendraad en bijpassende bloemen kun je deze paasdecoratie zelf maken en er een eigen twist aan geven. Maak het plaatje compleet met mooie strikjes of andere versieringen.

ideetjes Pasen deurFoto: Les filles Colline

5. Met je eigen foto’s het huis versieren

Vlaggen zijn ideaal geschikt voor ideetjes voor paasdecoraties. Je kunt ze gemakkelijk ophangen en iedereen krijgt meteen een vrolijk gevoel.

Je kunt dit nu met behulp van smartphoto extra speciaal maken door een vlaggenlijn te laten drukken met je eigen foto’s! Zo kun je allerlei leuke, zelfgemaakte plaatjes gemakkelijk overal in huis ophangen. Pasen is nooit meer hetzelfde dankzij jouw eigen leuke creaties! 🙂

paasversiering ideetjes
Foto: 
smartphoto

6. Gezellige potjes

De laatste paasdecoratie diy die je hier kunt vinden als inspiratie gaat over potjes in paasthema. Ze zijn heel gemakkelijk om te maken en geven een superleuk effect!

Zorg ervoor dat je een aantal glazen potjes hebt en maak ze helemaal schoon. Doe vervolgens wat stro of soortgelijk materiaal erin en leg daarbovenop een paar eitjes, alsof het een nestje is dus. Knip dan een paar haasjes uit papier in jouw eigen kleuren en plak die aan de buitenkant op de potjes. Het resultaat is een geweldig leuke versiering die je helemaal zelf in elkaar gezet hebt.

decoratie Pasen ideetjesFoto: Petite déco de Lolo

Een originele paasversiering maken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Sterker nog, het kan zelfs heel erg leuk worden. Gebruik deze ideetjes voor paasdecoraties om zelf nog meer te bedenken en je huis in echte paassferen te krijgen. Jij en je huisgenootjes zullen hier dubbel en dwars van genieten, dat is zeker!

Hoe ga jij je huis in de paasstemming brengen?
Laat het ons weten in de commentaren of via Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest! 🙂

Extra ideetjes:

paasdecoratie zelf maken

Kristof, 30 jaar, gepassioneerd loper, fietser en blogger voor smartphoto. Met mijn schrijfsels inspireer ik hoe je jouw foto's kan gebruiken voor de meest originele en creatieve doeleinden.

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *