Pasen op je bord! Ontdek de leukste tafeldecoratie!

Tafeldecoratie Pasen

Vieren jullie Pasen ook steeds met de hele familie? De kinderen gaan op zoektocht naar chocolade eitjes en wat later schuift de hele familie gezellig samen aan aan tafel. Uiteraard wordt de paasmaaltijd nog veel gezelliger als de tafel ook in stijl is gedekt. Hierbij enkele ideetjes om je tafel prachtig te versieren in paasthema.

tafeldecoratie Pasen

We inspireren je graag met 6 ideetjes voor je tafeldecoratie. Ben je ook op zoek naar decoratie-ideetjes voor je hele huis? Of misschien zoek je naar leuke activiteiten om samen te doen met de kinderen in de paasvakantie? Bekijk dan zeker ook onze volgende blogposts:

Tafeldecoratie Pasen: 6 ideetjes

1. Het kleine konijn in het bord

Vooral kinderen zullen deze tafelversiering voor Pasen prachtig vinden. Op allerlei manieren kun je konijntjes en hazen maken en deze gebruiken als decoratie op de borden en/of op de tafel.

Gebruik hiervoor materialen uit de natuur zoals hout, wilgen, stro en gras. Met Pasen vieren we tenslotte dat de natuur weer herleeft en dat mag gezien worden aan de tafelversiering!

Een aantal leuke ideeën:

  • Snij uit hout de vorm van een konijnenkop met twee lange oren en leg deze op het bord. In het midden leg je een lekker gekookt eitje.
  • Maak met de figuurzaag een aantal konijntjes van hout en schrijf hier een leuke tekst op. Of je schrijft op ieder diertje de naam van een van de gasten. Je kunt deze beestjes dan leuk ophangen aan een aantal takken en boven de tafel bevestigen. Een leuke tafelversiering met pasen!
  • Knip uit verschillende soorten en kleuren papier een aantal konijnenkoppen en maak hier een fleurige slinger van.
  • Maak eieren van papier. Gebruik hiervoor pasteltinten en versier de tafel met deze gezellige eieren.

tafel versieren PasenFoto: Deavita

2. Paasservetten

Servetten zijn altijd leuk om de tafel te versieren met Pasen. Er zijn natuurlijk paasservetten te koop in de winkel, maar het is veel leuker om ze zelf te maken.

Neem gewoon een simpele toiletrol en vouw daar een leuke gekleurde servet omheen. In het midden van de servet rol je een aantal laagjes touw als kop van het konijn. Je plakt hierop oogjes en een mondje. Van papier kun je tenslotte nog heel leuk oortjes knippen en er boven op plakken. Ziet er echt enorm schattig uit als tafeldecoratie met pasen.

Tafelversiering PasenFoto: View from the fridge

3. Een verborgen paaskuiken

Met deze decoratie verras je de kinderen echt. Iets opzoeken en verstoppen blijft geweldig voor kinderen!

Je hebt voor alle kuikentjes die je wilt maken een knijper nodig. Aan de voorkant van de knijper plak je een schattig papieren kuikentje. Dit kun je heel eenvoudig zelf van papier maken. Over het kuiken komt een wit ei en in het midden teken je een zigzagrand, zodat je ziet dat het eitje bijna openbarst. Zorg ervoor dat als je de knijper opendoet, dat het kuikentje tevoorschijn komt. Succes verzekerd.

Tafeldecoratie PasenFoto: Pinterest

4. Servetten vouwen in paasthema

Het lijkt misschien heel moeilijk, maar het is prima te doen; een paashaas vouwen van een servet.

Neem hiervoor een redelijk dik servet. Je kunt verschillende kleuren gebruiken en het is wel aan te raden om de servetten van te voren even goed glad te strijken. Als je de beschrijving precies volgt, krijg je een schattig haasje.

decoratie tafel PasenFoto: Deavita

5. Eitjes bloemschikking

Pasen zonder eieren kan toch eigenlijk niet. Gebruik daarom ook eieren bij de decoratie van de tafel.

De prille lente is de ideale tijd om gebruik te maken van bloemen. De combinatie van eieren en bloemen hoort helemaal bij Pasen.
Je kunt deze decoratie naar eigen invulling maken. Er is van alles mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld een paar stukken hout nemen en daarop een mooie schikking maken van eieren en bloemetjes of kleine plantjes. Het is ook leuk om eierdopjes te gebruiken en die te vullen met schattige voorjaarsbloemetjes.

tafeldecoratie pasenFoto: mama’s kram

6. Cadeaukaartjes

Geef elke gast aan tafel een pakketje gevuld met kleine eitjes. Maak dit cadeautje nog persoonlijker door er een kaartje aan te hangen. Schrijf op dit label bijvoorbeeld een leuke tekst in de trant van “vrolijk pasen”. Deze kaartjes kun je heel eenvoudig bestellen bij smartphoto.

 


FireShot Screen Capture #005 - 'Creator' - www_smartphoto_be_nl_producten_kaartjes_cadeaukaartjes_creator_def=aa302277-0588-4d9e-9466-03cc1cd3bec0&quantity=10&p=gifttag&cpc=gifttag&cppn=gifttag_whiteonephoFoto: smartphoto

Maak gebruik van deze leuke ideeën als je de tafel gaat versieren met pasen. Omdat je veel dingetjes zelf kunt maken, hoeft het absoluut niet veel geld te kosten. Ook is het leuk om de kinderen te betrekken bij een aantal voorbereidingen. Zo kun je samen uitkijken naar de komende paasmaaltijd.

Hoe wil jij je tafel decoreren met Pasen?
Laat het ons weten in de commentaren of via onze Facebook– of Twitterpagina!

paasdecoratie zelf maken

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *