6 originele trouwideeën voor 2016

Originele trouwideeën

Een bruiloft is bijna altijd een groot feest. En dat feest wordt nog leuker als je het een beetje origineel aanpakt! We geven je 5 originele ideetjes om een geweldig trouwfeest te organiseren.originele trouwideeën

Kies voor een thema wat bij jullie past en organiseer het feest rondom het thema. Dat kan op heel veel verschillende manieren.

Wij hebben alvast 5 originele trouwideeën met bijbehorend beeldmateriaal verzameld voor je.

Een landelijk huwelijk

originele trouw - landelijk huwelijk

TafelsDecoratiePlaats aan tafelVoor buiten

Landelijk, boerenleven, biologisch…Het is al jaren populair en zal waarschijnlijk nooit uit de gratie raken. Een landelijk thema is dan ook perfect om als uitgangspunt voor een huwelijk te nemen en is relatief eenvoudig in te passen.
Natuurlijk zorg je voor een landelijke locatie, denk aan open ruimtes op een mooi landgoed. Onder de overdekte ruimtes plaats je de tafels, gasten kunnen zitten op een hooibaal! Natuurlijk wel bekleed met mooie stof om het luxer (en comfortabeler) te doen ogen. Laat de gasten zaadjes planten in bakken als huwelijkskado en laat ze door nummers op boomstronkjes weten aan welke tafel ze mogen plaatsnemen.

Een vintage tuinfeest

originele trouw - vintage tuinfeest

Tafels TafelplanCeremoniePhotobooth Buitendecoratie

Bij originele trouwideeën hoort zeker een tuinfeest, natuurlijk al heerlijk Engels. Wanneer je dat combineert met vintage heb je het perfecte thema voor een huwelijk!
Kies voor een mooi aangelegde tuin met veel ‘aankleding’: bomen, struiken etc. Zorg dat het meubilair en de decoraties in dezelfde en neutrale kleuren worden gehouden, combineer bijvoorbeeld kersenhout met gebroken wit en oudroze. Maak handgeschreven bordjes om je gasten de weg te wijzen, hang een fotolijst aan een tak voor een echte ‘photobooth’ en vertel je gasten door middel van een wijnrek waar ze plaats mogen nemen.

‘De wijnroute’

originele trouw - de wijnroute

Een alternatief trouwboekTafeldecoratieUitnodigingenWie-zit-waarTaartCeremonie

Gek op wijn? Van de originele trouwideeën past deze waarschijnlijk heel goed bij jullie!
Organiseer je bruiloft rondom het thema wijn. Natuurlijk schenk je bij het diner goede en op het eten afgestemde wijnen, maar er kan zoveel meer. Laat je gasten niet in het gastenboek schrijven, maar geef ze een stift om op een wijnfles of wijnvat een wens te kunnen schrijven. De uitnodigingen en naambordjes kunnen op wijnkurken, en natuurlijk organiseer je het huwelijk op een wijngaard. Begin maar vast met kurken sparen!

Een trouwfeest ‘rond de wereld’

originele trouw - reis rond de wereld

UitnodigingenTrouwboekTafelplanTafelversieringVersiering voor buiten

Bij originele trouwideeën hoort natuurlijk ook iets internationaals. Zijn jullie gek op reizen en hebben jullie elkaar misschien wel onderweg leren kennen?
Het thema ‘rond de wereld’ is precies voor jullie geschikt! Kleed de locatie aan met reislustige items zoals hutkoffers, oude paspoorten en landkaarten. Natuurlijk maak je ook een wegzwijzer met borden naar bestemmingen waar jullie eerder geweest zijn. Je gasten nodig je uit met een kaart in de vorm van een instapkaart of een paspoort, zodat zij ook meteen into het thema zijn. Het gastenboek is geen boek maar een wereldbol waar de gasten een wens op kunnen schrijven. De tafels krijgen namen van landen of bestemmingen en door middel van kleine koffertjes laat je de gasten weten naar welke bestemming zij mogen reizen, oftewel aan welke tafel zij mogen plaatsnemen.

Een extra zoete trouw

originele trouw - zoet

BedankingenWie-zit-waarVersieringTafelsTafeldecoratie

‘Sweet tables’ zijn de laatste jaren erg populair op feesten en een extra zoet huwelijk mag dan ook niet ontbreken bij onze originele trouwideeën.
Dit smakelijke thema zal bij je gasten zeer in de smaak vallen! Kies voor een ‘zoete’ aankleding met snoepkleurtjes als lichtblauw, roze, groen, rood en paars. Natuurlijk zet je overal bakken met vrolijk gekleurde snoepjes en lollies neer. In plaats van een bruidstaart kun je overwegen ter plekke suikerspinnen te draaien. Laat je gasten weten waar ze mogen plaatsnemen door middel van kaartjes aan lollies of andere snoepjes. En als bedankje…krijgen je gasten een bedrukt zakje, dat ze zelf mogen volscheppen met hun favoriete zoetigheid.

Cinema!

origineel thema trouwfeestFoto’s: Intemporel PinterestPinterest Pinterest Pinterest 

Voor heel wat koppels is hun liefdesverhaal of eerste ontmoeting te linken aan een film of serie. Het is dan ook heel verleidelijk om het thema cinema te gebruiken als leidraad doorheen jouw speciale dag. Originaliteit verzekerd, maar het vergt ook wel een dosis creativiteit. Uitnodigingen, het tafelplan, het buffet,… met de nodige inzet vorm je alles om tot een prachtig geheel.
De uitnodigingen kan je maken in de vorm van verouderde bioscooptickets. De tafels kan je elk hun eigen filmnaam geven en een origineel tafelplan kan je maken met al je favoriete filmnamen. Als herinnering aan een fantastische dag kan je ten slotte met een photobooth leuke foto’s met filmelementen maken om ze daarna af te drukken in zwart-wit. Originaliteit ten top!

Het perfecte thema

Voor welke van deze originele trouwideeën je ook kiest, wees er zeker van dat het thema goed bij jullie past. Stem de locatie, de uitnodigingen en de decoraties goed op het thema af en je zal merken dat de rest zich vanzelf wijst. Verheug je je al op alle enthousiaste reacties van je gasten?

 

trouwideeën CTA

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

1 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *