4 manieren om je fotokalender persoonlijker te maken

Fotokalender

Een kalender in huis is altijd handig. Even kijken welke afspraken er voor vandaag staan, wat de datum van vandaag is of wanneer jullie vrienden nu ook alweer komen eten. Omdat zo’n kalender meestal op een in het oog springende plek in huis hangt, is het fijn als hij er ook een beetje leuk uit ziet. Een fotokalender is ideaal: je ontwerpt hem zelf, kies voor foto’s van familie, vrienden of juist van mooie landschappen! Dat is al leuk en creatief. Maar je kan nog veel meer doen met een fotokalender.

Wij zetten enkele leuke ideeën om je kalender echt te doen opvallen voor je op een rijtje.

fotokalender maken

Gebruik tekst

Buiten een originele titel op het voorblad kan je ook tekst toevoegen op de foto’s zelf. Dit kan bijvoorbeeld via pixlr of andere online tools. Heb je een smartphone waarvan je de foto’s wil gebruiken voor een fotokalender, dan zijn er voor zowel Android als Apple diverse apps beschikbaar waarmee je tekst aan foto’s kan toevoegen.
In alle gevallen heb je ruime keuze uit lettertypes, kleuren, groottes etc. Op deze manier voeg je eenvoudig quotes, uitspraken, gezegdes of andere tekst toe aan bepaalde foto’s.

fotokalender met tekstMaak van de cover iets speciaals

De cover van je kalender is het eerste wat je gaat zien. Of degene aan wie je de kalender cadeau gaat geven natuurlijk! Maak die voorkant dus memorabel. Natuurlijk kies je voor de mooiste foto’s. Denk aan een familiefoto, losse foto’s van al je huisdieren of aan een prachtig landschap of bijzondere lucht.

Je kan ook een collage maken van alle twaalf maanden en die op de cover plaatsen: een soort totaaloverzicht van het jaar.
Ook op de cover is het leuk tekst te gebruiken en zo de foto’s een extra persoonlijke touch te geven. Denk aan een bijzonder stukje songtekst, een quote van een bekend persoon of gewoon een paar krachtige en betekenisvolle woorden.

fotokalender cover

Verander van onderwerp

Bij het maken van een fotokalender ligt het misschien voor de hand om helemaal in hetzelfde thema te blijven werken. Dus bij elke maand foto’s van je kinderen of van een vergezicht.
Maar niemand zegt dat dat per sé moet! Wees creatief en veranderd per maand ook van thema. Kies gewoon de foto’s die jij het allermooist vindt en/of passen bij de betreffende maand.
Denk aan foto’s van hobby’s, huisdieren, familieleden, landschappen, portretfoto’s… 

fotokalender Verander van onderwerp

Gebruik een passend design

Je kalender valt of staat natuurlijk met het gebruik van een passend design. Bij Smartphoto kun je kiezen uit tientallen verschillende designs. Zo weet je zeker dat er ook het perfecte design voor jouw kalender tussen zit. Bekijk ze rustig, hou in je achterhoofd welke foto’s je wil gaan gebruiken en kies diegene die het best past bij hoe jij wil dat de kalender er uiteindelijk zal uitzien.

designs kalenders

 

Begin het jaar goed met een mooie kalender

Natuurlijk wil je ook in 2016 weer een mooie kalender in huis hebben. Maak het dit jaar allemaal wat persoonlijker en meer bijzonder, en kies voor een fotokalender, die je nog specialer maakt met de tips hierboven! Niet alleen leuk voor je eigen huis, maar ook heel erg bijzonder om cadeau te geven aan bijvoorbeeld je ouders of aan goede vrienden. Zeker als je via via nog aan wat mooie foto’s van henzelf kan komen, is zo’n kalender echt een prachtig cadeau om als verrassing onder de kerstboom te leggen!

Ben jij van plan dit jaar zelf een kalender te maken?  Laat het ons weten weten via de commentaren of Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest  met de hashtag #mysmartphoto!

 

cta-kalender-NL

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

4 comments

  • Hey Steven, dat is zeker mogelijk. Dat kan met elk type verjaardagskalender op onze site (maar bv. niet met de wandkalender). Iedere maand (op ieder blad) heb je velden waarop je bewerkingen kan doen en zo verjaardagen ingeven.
   Laat weten mocht je nog vragen hebben.
   Mvg, Kristof van smartphoto

   Reply
 • Ik heb net mijn wandkalender A3 formaat klaar.
  Ik heb er evenementen kunnen ingeven, waaronder de verjaardagen van belangrijke personen. Vermits ik geen sjablonen kan toepassen (wat ik eigenlijk heel erg vind) wilde ik, naargelang voor mijn belangrijk is) het lettertype en de letterkleur wijzigen.
  Wanneer ik op “help” druk wordt dit toch aangegeven als mogelijk bij kalenders….alleen, ik vind niet hoe! Kan u mij hiermee verder helpen aub, of eventueel een soort van smiley kunnen ingeven (al is het door lettercombinatie’s in te tikken.
  Dank om hierop te antwoorden.
  Lieve

  Reply
  • Dag Lieve,
   Sorry dat we je vraagje hier niet meteen opmerkten.
   Is dit je ondertussen reeds gelukt? Met vragen over je product kan je het best even rechtstreeks onze klantendienst contacteren via contact.nl@smartphoto.be. Zij helpen je dan zo snel mogelijk verder.
   Groetjes, Kristof

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *