How to say I love you: 6 romantische ideeën voor Valentijnsdag

Romantische ideeën voor Valentijn

Het is weer bijna tijd voor Valentijn, de meest romantische tijd van het jaar waarin geheime liefdes even zichtbaar worden en bestaande koppels extra veel liefde aan elkaar geven. Het is niet gemakkelijk om elk jaar weer met leuke Valentijn ideeën te komen. Hoe kun je dit jaar je wederhelft op een eenvoudige en toch originele manier zeggen dat je van hem of haar houdt? Lees verder en ontdek de leukste en meest romantische ideeën voor Valentijn waarmee je je liefde voor de ander echt even in het zonnetje kunt zetten. 

Valentijn romantische ideetjes

♥ Spelen met woorden

Met woorden kun je zoveel grappige en tegelijkertijd romantische berichten sturen, dat je hier zeker gebruik van kunt maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van volgende Valentijnsdagtip: “Ik ben helemaal ‘bananas’ van jou” geschreven op een paar bananen. Zet er lieve hartjes omheen om het geheel compleet te maken. Je kunt ook op een trap in huis de woorden “Je brengt het beste in me naar boven” zetten. Als extra verassing zet je bovenaan de trap een klein cadeautje voor de ander neer. Of kies een voorwerp uit dat jullie vaak gebruiken en maak er een leuke woordspeling van. Je kunt het zo gek niet bedenken of de Valentijnsinspiratie zal binnenstromen !

romantische valentijn ideeënBron: Docteur bonne bouffe

♥ Zoals in de film

Ken je de film ‘Love Actually’? Hier zit een scene in waarin een verliefde man aan zijn geheime liefde laat weten dat hij van haar houdt met behulp van originele naamborden. Deze mogelijkheid mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst van romantische Valentijn ideeën. Het is heel simpel om te maken. Bedenk eerst welke boodschap je graag aan je wederhelft wilt over brengen. Maak vervolgens een opzet waarin je de woorden over een aantal naamborden verdeelt. Versier ze op een passende manier en zet ze in de juiste volgorde. Nu is het simpelweg een kwestie van een goed moment kiezen, een muziekje erbij en al je moed bijeen schrapen. You can do it! 💪

romantische ideeën valentijn

Bron:  Giphy

♥ Een zelfgemaakt kaartje

Wat is er leuker dan een zelfgemaakt kaartje om de ander te laten weten dat hij alles voor je betekent? Maak bijvoorbeeld een kaartje met uitstekende hartjes erop die samen twee luchtballonnen voorstellen of maak een omtrek van je hand met daarop leuke berichten langs de zogenaamde levenslijnen. De ideeën voor Valentijnskaartjes zijn eindeloos en je hebt er gelijk een idee mee voor volgend jaar.

Ben je net iets minder handig maar hou je wel van gepersonaliseerde kaartjes en cadeaus, bekijk dan zeker even de valentijnscadeaus van smartphoto.

romantische ideeën valentijnBron: Madame R

♥ Een bokaal vol liefde

Voor deze Valentijnsdag tip heb je een glazen bokaal, pen, gekleurd papier en een schaar nodig. Maak van het papier allemaal kleine vierkantjes in allerlei verschillende kleuren. Zet hierop lieve woordjes, zoals wat de ander zo speciaal maakt of wat je hem of haar toewenst. Je kunt zelfs de verschillende kleuren gebruiken om per kleur een bepaalde inhoud of thema aan te houden. Je wederhelft heeft nu een bokaal vol liefde waaruit hij of zij elke dag een nieuw lief berichtje kan halen. Deze  briefjes zijn super leuk om te maken en nog veel leuker om te geven!

romantische ideeën valentijnBron: Pinterest

♥ Verborgen enveloppen

De romantische film ‘P.S. I love you’ is nog zo’n verhaal waar je geweldige ideeën voor Valentijn uit kan halen. Hoe? Maak ten eerste een aantal, bv. 10, enveloppen klaar waarin je steeds een brief stopt met een liefdevolle boodschap erop. Het leukste is om deze als een rode draad op elkaar aan te laten sluiten. Verstop deze enveloppen vervolgens op plaatsen waar jullie samen mooie herinneringen aan hebben. Bijvoorbeeld dat restaurant waarin de ander een huwelijksaanzoek deed of die kroeg waarin jullie elkaar hebben ontmoet. Maak hier een kleine speurtocht van en beleef samen een dag vol romantiek en plezier.

romantische ideeën valentijnBron : Giphy

♥ Een Valentijnscoupon voor het hele jaar

Leuke Valentijn ideeën zijn vooral geslaagd als je ze zelf hebt gemaakt. Wat dacht je daarom van een DIY liefdesboekje te maken met daarin twaalf verschillende coupons om samen te doen? Zo kun je elke maand genieten van elkaars aanwezigheid en hier echt de tijd voor nemen. Het hele jaar door zal je zo de effecten van Valentijn blijven voelen. En vooral, hiermee geef je echt een waardevol cadeau… het tonen dat je tijd wil spenderen met je geliefde. Daar draait het toch om, niet?

==> Ontdek hier hoe je zelf je liefdesboekje maakt! 

liefdesboekje diy valentijn

Met deze romantische Valentijn ideeën moet je een heel eind kunnen komen om op je eigen originele manier aan de ander te laten weten dat je van hem of haar houdt.

Wellicht heb je zelf nog mooie Valentijnsdag ideeën die er niet bij staan? Deel ze vooral, zodat we elkaar kunnen helpen dit jaar de liefde tot volle bloei te laten.
Spread the love! ♥♥♥

Deel je liefde met ons in de commentaren of via FacebookPinterest of Instagram met de #mysmartphoto.

originele cadeaus voor valentijn smartphoto

Lees ook:

 

Kristof, 30 jaar, gepassioneerd loper, fietser en blogger voor smartphoto. Met mijn schrijfsels inspireer ik hoe je jouw foto's kan gebruiken voor de meest originele en creatieve doeleinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *