5 creatieve manieren om je foto’s thuis op te hangen

Je foto’s ophangen: 5 creatieve ideetjes

Ben je op zoek naar een originele manier om je woon- of slaapkamer te decoreren met je eigen foto’s?
We sommen voor jou graag 5 inspirerende ideetjes op waarbij je je foto’s aan je muur ophangt en deze gebruikt als trendy decoratie!

decoreren met foto's

Op feestdagen en vakanties nemen we tientallen, soms wel honderdtallen, prachtige foto’s. Het is zonde om deze mooie beelden verloren te laten gaan. Al eens gedacht om ze thuis aan de muur op te hangen en deze te gebruiken als trendy muurdecoratie? Je vakantiefoto’s zijn ideaal om je huis op een moderne manier te decoreren en je tegelijkertijd te verwarmen aan al die mooie herinneringen.

#1 Decoreren met foto’s: gebruik een origineel object

decoreren met foto's

Om het traditionele kader te doorbreken, kun je gebruik maken van een origineel object om je geliefde foto’s aan op te hangen. Wat dacht je van een mooie boomtak, zoals het voorbeeld hierboven?

Neem tijdens je vakantie, terwijl je een mooie boswandeling aan het maken bent, een mooie tak mee en je hebt meteen alles in huis wat je nodig hebt. Ook op het strand zijn genoeg leuke voorwerpen in zachte kleuren te vinden die je hiervoor kunt gebruiken. Door een voorwerp van je vakantie te gebruiken, krijgt de fotodecoratie een bijzonder effect en wordt de herinnering des te mooier!

Het is natuurlijk ook heel goed mogelijk om het wat dichterbij huis te houden en in de buurt een geschikt object te vinden. Gebruik bijvoorbeeld een leuke kapstop om te decoreren met foto’s van je kinderen of vakantie! Want het hoeft niet altijd moeilijk te zijn 🙂

Decoreren met foto's

#2 Gebruik een mooie waslijn: hang je foto’s letterlijk op!

Ongetwijfeld maak je af en toe gebruik van waslijnen. Wat dacht je ervan om in plaats van kledingstukken er je leukste foto’s aan op te hangen?

Gebruik bijvoorbeeld een dikke draad en bevestig de foto’s met miniwasknijpers voor een natuurlijk effect. Voor een bijna onzichtbaar effect kun je heel goed visdraad gebruiken ofwel raffia touw met kleurrijke clips voor een pop uitstraling. Wil je nog wat extra gezelligheid toevoegen? Hang er dan nog een lichtslinger aan en laat je foto’s stralen!

Het voordeel van foto’s ophangen op deze manier, is dat het zeer flexibel is en aan te passen aan elke wens. Afhankelijk van het aantal foto’s, kun je de draad een halve meter tot wel twee meter lang maken! Als het past in je ruimte kan je ook foto’s ophangen aan het plafond, zodat ze een zwevend effect krijgen. Laat de creatieveling in jezelf dus maar los!

#3 Decoreren met foto’s en washi tape

Ken je washi tape? Dat is plakband met allerlei kleurrijke patronen die gemaakt is van traditionele Japanse papieren vezels. Het is erg mooi en bestaat in tientallen verschillende kleuren en motieven. Je kunt het gebruiken om simpelweg de foto’s aan de muur op te hangen met een leuk, kleurrijk tintje.

Experimenteer gerust met de verschillende tinten om het effect te creëren waar jij naar op zoek bent. Het is perfect om een klassiek interieur wat lichter te maken, om een Scandinavisch decor aan te passen en om te gebruiken in de kinderkamer(s).

#4 Foto’s ophangen als pixels

foto's ophangen

Een ander leuk idee is om de foto’s zo op te hangen dat ze als het ware kleine pixels worden en samen een grotere vorm creëren. Zoals dit voorbeeld laat zien, kun je het gebruiken om een groot hart te maken met foto’s van al je dierbaren. Laat ook hier je creatieve geest de vrije loop en experimenteer met allerlei vormen. Je kunt wolken, de zon en zelfs de letters van een naam maken!

Houd je niet zo van vaste vormen? Maak dan zelf een compositie die je mooi vindt.
Tip: gebruik een hoek uit de kamer voor een leuk visueel effect!

#5 DIY : fotohanger

Heb je zin om écht creatief uit de hoek te komen? Ga dan voor dit DIY ideetje en maak een hippe fotohanger van je mooiste fotoprints!

Ontdek in de video hieronder met welke benodigheden je in no time een leuke fotohanger kan maken. Wedden dat dit dé blikvanger van je interieur wordt?

Tip: met vierkante fotoprints krijg je het leukste effect!

Geïnspireerd?
Hopelijk heb je een inspirerend ideetje gevonden waar je zelf mee aan de slag kan.
Print je favoriete foto’s en decoreer je huis zoals jij dat mooi vindt, het resultaat is sowieso uniek!

Heb je de smaak te pakken? Ontdek dan onze 6 DIY ideetjes voor wanddecoratie of onze ideetjes om te decoreren met retro fotoprints!

Hoe zou jij je foto’s ophangen aan de wand?
We ontvangen graag jouw foto’s en ideeën via onze Facebookpagina, Twitter, Instagram of Pinterest.

Doe meer met je fotoprints!

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *