3 goede redenen om een persoonlijk geschenk te geven

Iedereen krijgt en geeft graag cadeautjes, daar zijn we het over eens. Maar het is des te leuker om hier een persoonlijk geschenk van te maken! Je zal er misschien wat extra moeite voor moeten doen, maar dat is het echt waard. Waarom dan precies kiezen voor een persoonlijke toets? Dat kom je hieronder te weten!

persoonlijk geschenk geven


#1 Je toont dat je de ontvanger graag hebt

Aan een persoonlijk geschenk hangt steeds een emotionele waarde vast, en dat maakt het een pak specialer dan een standaard cadeau. Je toont dat je de smaak en de persoonlijkheid van de ontvanger goed kan inschatten en hier moeite voor wil doen. Je zal ongetwijfeld een sterke indruk nalaten en hem of haar misschien zelfs ontroeren. Als iemand je een persoonlijk cadeautje geeft dat perfect bij jou past, dan voel je jezelf heel bijzonder en apprecieer je dat enorm.

Het is bovendien niet de prijs die je cadeau waarde geeft, maar wel de moeite die je erin steekt om iets te zoeken dat past bij de ontvanger. Een handig cadeautje dat elke dag van pas komt, kan veel meer waarde hebben dan een duur of onpersoonlijk geschenk. Je ontvanger zal je cadeau ook nooit vergeten als hij/zij het dagelijks kan gebruiken. Het zal de persoon in kwestie dus zijn hele leven bijblijven 😉.

Via giphy.com

#2 Je staat stil bij iemands leven

Persoonlijke geschenken gaan vaak gepaard met een belangrijke gebeurtenis in iemands leven. Hiermee toon je de ontvanger dat je aan hem denkt, met hem meeleeft en ook graag stilstaat bij zijn of haar hoogtepunten.

Deze gebeurtenis kan een huwelijk, verjaardag of geboorte zijn, maar het hoeft niet altijd zo officieel te zijn. Je kan iemand net zo goed verrassen als hij zijn rijbewijs haalde, eindelijk slaagde voor het zoveelste herexamen of een nieuw lief heeft. Bovendien kan je zelfs zonder enige aanleiding een cadeautje geven aan wie je dierbaar is, om te tonen hoe speciaal hij/zij voor jou is. Want wie wordt er nu niet blij van een onverwacht geschenk?

persoonlijk geschenk - gif

Via giphy.com

#3 Het geeft je meer voldoening

Geven is beter dan nemen… cliché maar waar! Een cadeau geven geeft vooral voldoening als het oprecht is, recht uit het hart komt en je het geeft zonder iets terug te verwachten.

Als je de tijd neemt om erover na te denken, opzoekingswerk te doen en er persoonlijk mee bezig te zijn, maak je echt het verschil. Je zal merken dat je een geluksgevoel ervaart als de persoon je cadeau openmaakt en enthousiast reageert.

Een persoonlijk geschenk vraagt dus misschien wat meer tijd, maar de smile op het gezicht van de ontvanger maakt alles meteen goed, nietwaar?

persoonlijk geschenk geven

 

Geïnspireerd? Deel je creaties of tips met ons in de commentaren hieronder, of via sociale media met de #mysmartphoto: Facebook, Pinterest, Instagram en Twitter.

Lees ook:

Maak zelf de leukste persoonlijke geschenkjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *