Een cadeautje persoonlijk maken: hoe pak je het aan?

Persoonlijke cadeautjes doen altijd het meeste deugd, nietwaar? Oké, maar hoe maak je een persoonlijk geschenk zonder de cliché toer op te gaan? We geven je graag wat tips & tricks die je zullen stimuleren om een persoonlijk en origineel cadeautje te maken!

cadeau persoonlijk maken

Een fotogeschenk

Personaliseer een alledaags voorwerp met een foto en ontdek hoe leuk het is om te kunnen zeggen “Ik heb dit zelf gemaakt”, zelfs wanneer je absoluut geen knutselaar bent! Maar opgepast, want het is verslavend… Eens je de smaak te pakken hebt, begin je ongetwijfeld fotogeschenken voor alle mogelijke gelegenheden te maken. 🙂

Welke foto’s gebruik je best?

 • Met foto’s van de kleinkinderen scoor je altijd bij de grootouders: druk ze af op een mok, een kalender, een poster, een fotoboek… De opties zijn eindeloos.
 • Heb je onlangs mooie natuurfoto’s gemaakt? Maak er dan een uniek decoratiestuk mee: een kussen, wanddecoratie, een bewaardoos
 • Als je zelf niet meteen een goede foto hebt staan, zoek dan eenvoudigweg een mooie afbeelding op het internet, keuze genoeg!
 • Delen je vrienden sowieso hun vakantiefoto’s op facebook? Verras hen dan en maak een vakantiefotoboek in hun plaats. Mocht je niet zoveel tijd hebben, kan je ook gaan voor onze prints in a box.

prints-in-a-box

Quote, knipoog, humor…: voeg een woordje toe

Het is altijd leuk om een handig of decoratief voorwerp met tekst te personaliseren en de ontvanger op die manier te tonen dat je hem door en door kent.

Hier alvast enkele ideetjes:

 • Gebruik een quote of een motto die typerend is voor de ontvanger en print hem op een fotocanvas, een sweater, een deurmat, een totebag of een muismat.
 • Data en namen scoren altijd:
  -Huwelijk of huwelijksverjaardag? Doe iets leuk met de datum: “05-05-2009 – tot altijd”
  -Cadeau voor je ouders? Een trui met de namen van hun kinderen op scoort altijd: “Fiere mama van Lize en Jana”
  -Voor een verjaardag of geboorte kan je de geboortedatum gebruiken: “De allermooiste, sinds 2012”
 • Koosnaampjes en subtiele grapjes
  Haal de persoon voor de geest aan wie je een cadeautje wil geven. Wat zijn diens typerende trekjes? Schattige imperfecties? Heeft hij/zij een grappige bijnaam of bepaalde stopwoordjes? Of een voorliefde voor een bepaald persoon, auteur, land? Zoek rond al deze elementen een toepasselijke quote die grappig of ontroerend is… en voeg hem toe aan om het even welk cadeau!
  Sweater smartphoto
 • Maak je eigen tekeningen
  Onze smartphoto geschenkjes kunnen gepersonaliseerd worden met .jpg of .png bestanden. Heb je enige grafische kennis? Maak dan je eigen design en laat het afdrukken op een kwaliteitsvoorwerp met smartphoto. Je kan ook een bestaande afbeelding van iemand anders gebruiken, maar ga dan eerst na of je hiervoor de rechten hebt.

Zorg voor een persoonlijke verpakking

product design innovation GIF

Heb je al een cadeautje dat nog niet zo persoonlijk is, en wil je er toch graag een unieke twist aan geven? Lees dan onderstaande tips om eender wat te personaliseren:

last minute kerstcadeau shopping smartphoto

Geïnspireerd? Deel je creaties of je eigen tips in de commentaren hieronder of op sociale media met de #mysmartphoto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *