Kerstkaarten knutselen op 4 originele manieren

Kerstkaarten zelf knutselen

Breng dit jaar je beste wensen over aan je geliefden door je kerstkaarten zelf te maken of knutselen op een heerlijk originele manier. Niemand anders zal dezelfde kaartjes versturen als die van jou!

Vind je het ook wat onpersoonlijk om je wenskaarten voor eindejaar aan te schaffen in een gewone supermarkt? Zou je graag hebben dat je kaartjes dit jaar net iets meer effect hebben bij je familie en vrienden? We bedachten voor jou 4 originele manieren om je beste wensen over te maken!
Het enige wat je nodig hebt is een klein beetje van je kostbare tijd en een gezonde goesting om je kaartjes zelf of wie weet samen met je kinderen te realiseren.

We hebben de 4 ideeën voor originele wenskaarten ingedeeld van minst tijd in beslag nemend tot de ideetjes die iets meer inspanning vragen. Klaar? Hier gaan we!

1. Fotokaart accolade

kerstkaarten zelf maken

De beste manier om komaf te maken met die onpersoonlijke kaartjes en om bij je familie en vrienden een oprechte lieve wens over te maken, kan je door dit jaar te kiezen voor een gepersonaliseerde kerstkaart. Hiervoor vertrek je van een voorafgemaakt design en je voegt er eenvoudig één of enkele mooie winterse familiefoto’s aan toe. De meer creatievelingen onder ons kunnen ook zelf een eigen ontwerp opladen om dit te laten drukken op de kaartjes.

Profiteer van elk klein moment tijdens de kerstvoorbereidingen om een foto te maken van jullie samen. Vereeuwig een beeld van jullie samen in de eerste sneeuw, bij de kerstversiering of jullie eerste warme chocomelk van deze winter.

Kies jullie favoriete foto’s en bestel bijvoorbeeld een fotokaart accolade bij smartphoto. Verrassingseffect gegarandeerd!

2. Retro fotoprints

kerstkaarten kutselen

Zoek je een eenvoudige én hippe manier om je kerstkaartjes te maken? Gebruik enkele retro fotoprints als wenskaart! Selecteer een aantal mooie familiefoto’s en printen maar! Eénmaal je deze hebt ontvangen kun je jouw wensen neerschrijven op het witte gedeelte van de prints. Wees creatief! Wedden dat deze zelf gemaakte kerstkaart de meest originele zal zijn tussen alle andere wenskaartjes?

3. Grappige én lieve wenskaart tegelijk

leuke kerstkaarten knutselen

Nieuw update 2019!

Ben jij de sfeerbrenger in je familie of vriendengroep? Of je vindt de standaard wenskaarten er maar wat braafjes uitzien? Dan is volgend ideetje zeker iets voor jou! Een grappige maar tegelijk ook lieve kerstkaart waarvan je het 2019 sjabloon hier kan downloaden om te laten printen op jouw kaartjes!

kerstkaarten knutselen 2019

 

Hoe te doen? Download de afbeelding hierboven en ga op smartphoto.be op zoek naar je gewenste model kerstkaart. In het voorbeeld hierboven kozen we voor een liggende gevouwen kaart en als design de enkele foto op de voorzijde. Laad je gedownloade afbeelding daarna op in de smartphoto editor en maak uw originele kerstkaart zo helemaal af in slechts enkele klikken. Enkele dagen later kan je jouw kaartjes reeds verwachten in je brievenbus. 🙂

4. Kerstkaarten knutselen – De kerstkaart die je helemaal zelf maakt

Wens je graag van je kerstkaart een echt knutselwerkje maken dat je helemaal van bij het begin zelf − of met hulp van de kinderen − kan maken? Deze wenskaart voor 2019 is iets voor jou!

kerstkaartjes knutselen

Wat heb je nodig?

  • Wat papier
  • Karton
  • Lijm
  • Schaar

Begin met het downloaden van ons “2019” voorbeeld. Eventueel kan je dit ook zelf tekenen als je bijvoorbeeld een wat meer fantasierijke vorm wil creëren.

Knip de 2019 vorm uit aan de hand van de aangeduide lijntjes. Plaats het op het papier en knip het uit. Knip vervolgens uit het karton een rechthoek van 26 cm lengte en minstens 12 cm breedte. Volgende stap in het wenskaarten of kerstkaarten knutselen is het met lijm aanbrengen van de ‘2019’ op het karton.

kerstkaarten knutselen 2019

Ziezo! Er rest je enkel nog je mooiste wensen neer te schrijven op de achterkant van je zelf ineen geknutselde wenskaart.

Nu jouw kerst- of wenskaarten klaar zijn kan je met een gerust gevoel de kerstperiode tegemoet!
Zoek je nog wat meer leuke diy ideetjes voor kerst? Je vindt ze hier!

Ben je benieuwd naar onze nieuwste designs wenskaarten en kerstkaarten? ontdek ze hier!

Heb je zelf nog leuke ideetjes voor een toffe kerstkaart die je zelf kan knutselen? Deel ze zeker met ons in de commentaren of via onze sociale media via hashtag #mysmartphoto.

zelf kerstkaarten maken

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *