De ultieme gids: Zo geef je een spetterend nieuwjaarsfeest! 🍾

Geef je binnenkort een nieuwjaarsfeestje? Tijd om alle glitter, feesthoedjes en feestdecoratie vanonder het stof te halen. Met deze nieuwjaars-gids wordt jouw nieuwjaarsfeest een knaller van formaat!

Tips voor een spetterend nieuwjaarsfeest

Decoratie:

Glitter ballonnen

Dit leuke idee maakt je huis in een mum van tijd party proof. Het enige wat je nodig hebt zijn ballonnen, lijm en glitter. Superleuk om te maken!

Foto via Buzzfeed

Champagneflessen

Je hebt vast en zeker nog wat flessen over van het kerstfeest afgelopen week. Gooi ze niet weg, maar gebruik ze als decoratie voor het nieuwjaarsfeest. Het principe van dit DIY-project? Bedek de flessen volledig met glitter! Leuk voor op de tafel of als decoratie op het feest

Foto via Pinterest

Fotoslinger

Je hoeft je kerstlichtjes nog niet op te bergen. Hang de slinger aan de muur en versier hem met retro foto’s van het afgelopen jaar. Een originele manier om terug te kijken op de gebeurtenissen van het afgelopen jaar én je hebt leuke versiering.

retro prints nieuwjaar

Vlaggetjes

Iets minder creatief aangelegd? Dan zijn deze feestvlaggetjes nog steeds een geweldig idee! Je kan ze helemaal personaliseren met je foto’s, tekeningen of tekst naar voorkeur en helemaal laten aansluiten bij het nieuwjaarsthema. 

Spelletjes:

Maak je eigen party-popper

Dit is een leuk en simpel  DIY-project om te maken met de kinderen. Wat zullen ze het tof vinden om glitters in de lucht te schieten op Nieuwjaar! Het enige wat je nodig hebt zijn een aantal WC-rolletjes, decoratiemateriaal voor de popper en opvulling voor de popper. Dit kan glitter, confetti of iets dergelijks zijn.

Foto via Pinterest

Richt een photobooth in

Een photobooth is een speciaal ingericht plaatsje op het feest waar gasten leuke foto’s kunnen nemen. Zorg voor een leuke achtergrond en zogenaamde ‘photo props.’ Dit zorgt voor een extra twist op de foto’s. Zo’n ‘photo props’ kun je makkelijk zelf maken. Knip wat leuke figuurtjes uit en lijm ze vast op satéprikkers.

Elk uur een nieuw spelletje

Spelletjes zijn altijd leuk, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Dit kan een muzikaal pak zijn, doen-durven-waarheid, een piñata stuk slaan, een leuke quiz…

Vragenuurtje

Een ander leuk spelletje om gedurende de avond te spelen is het vragenuurtje. Maak een box met allemaal vragen. De vraag die je trekt, moet je beantwoorden. Deze vragen slaan allemaal op het afgelopen jaar. Dit is een leuke manier om de conversatie op gang te krijgen en te reflecteren op het bijna voorbije jaar. Enkele voorbeelden:

 • Favoriete liedje dit jaar
 • Leukste feestje dit jaar
 • Het mooiste plekje dat je bezocht dit jaar
 • De belangrijkste les die je geleerd hebt dit jaar
 • Favoriet moment van dit jaar
 • Mooiste film van het jaar
 • Mooiste herinnering van dit jaar
 • De meest spannende mijlpaal die je bereikte dit jaar
 • Het moment waarbij je de slappe lach had
 • Het meest gênante moment dit jaar
 • Wat heeft het meest indruk op je achtergelaten

Heb jij nog leuke party-ideetjes? Laat het ons dan weten in de reacties hieronder of op Facebook, Instagram of Pinterest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *