Muurdecoratie zelf maken? Dat doe je eenvoudig zo!

Muurdecoratie zelf maken

Heb je een lege muur in huis die wel een beetje opgevrolijkt kan worden? Heb je het gevoel dat er nog iets mist in je interieur? Overweeg dan eens om de lege plek te vullen door je muurdecoratie zelf te maken. Laat je inspireren door onderstaande ideeën om je wanddecoratie helemaal zelf te maken!

muurdecoratie zelf maken

Voor een DIY muurdecoratie heb je niet veel geld nodig: een beetje geduld en creativiteit zijn voldoende. Hieronder geven we je 6 voorbeelden waarmee je zelf snel en goedkoop aan de slag kan.

1. Wanddecoratie en opbergruimte in één

Heb je ook zo een hekel aan losslingerende kleinigheden zoals boeken, pennen, kleine souvenirs,…? Dan is dit goedkope idee, waarbij je gebruik maakt van gerecycleerd materiaal, het antwoord op je probleem.

Ga op zoek naar wat oude kaders (fotolijsten) en een oude houten doos of een paar losse stukken hout. Begin met het opknappen van de lijst en geef ze een nieuw laagje verf. Om het kader te kunnen gebruiken als opbergmogelijkheid monteer je er een kleine houten doos achter of je maakt een doos door wat losse stukken hout op maat te zagen en aan elkaar te lijmen of te spijkeren.

Nu heb je niet alleen een mooie DIY muurdecoratie, maar de doos biedt volop plaats aan het opbergen van allerlei kleinigheden.

wanddecoratie zelf makenFoto: Pinterest

2. Een gepersonaliseerde vintage wand

Niets is leuker dan de mooiste momenten in het leven telkens opnieuw te beleven. Geef alle gekozen foto’s een prominente plek aan de wand en maak in een handomdraai een unieke vintage wand.

Selecteer de gewenste foto’s en laat deze door smartphoto afdrukken in handig Vintage formaat of in retro stijl. Vervolgens heb je twee opties: neem wat schilderstape en markeer de plaatsen aan de wand waar de foto’s geplakt moeten worden (gebruik voor het plakken dubbelzijdige tape) of plak alle foto’s op een groot stuk karton (een soort poster).

Hiermee creëer je een compleet gepersonaliseerde muurdecoratie.

diy muurdecoratieFoto: A Beautiful Mess

 

3. Goedkope DIY muurdecoratie met washi tape

Het is niet altijd nodig om veel geld uit te geven of heel creatief te zijn om een kamer een compleet nieuwe look te geven. Een paar rollen washi tape, een beetje tijd en geduld zijn voldoende om met dit idee de muur binnen een paar uur om te toveren tot een echte eyecatcher.

Zorg dat de muur compleet vrij is (verplaats de meubels) en maak vervolgens de wand goed schoon. Begin nu met het aanbrengen van de washi tape op de muur. Afhankelijk van het gekozen motief kan de tape verticaal of horizontaal worden aangebracht. Het voordeel hiervan is dat je niet alleen weinig materialen nodig hebt, terwijl je een groots effect creëert, maar je huis en omgeving ook schoon blijven.

Direct na het aanbrengen van de tape kun je de meubels weer terugplaatsen en genieten van je nieuwe kamer.

diy wanddecoratie

muudecoratie diyFoto’s: Everything Emily Blog

 

4. Kies voor gerecycled hout als blikvanger

De nieuwe recyclagetrend kan perfect worden geïntegreerd in de inrichting van je huis. In veel winkels kun je tegenwoordig houten borden kopen (veelal gemaakt van pallethout) waarop leuke teksten zijn geplaatst. Met een beetje handigheid kun je deze muurdecoratie zelf maken.

Zoek wat planken hout, bevestig deze aan elkaar en schilder hierop een slogan, een bepaald woord of een aantal woorden.

Om het geheel nog aantrekkelijker te maken kun je het volgende maken: neem twee stukken hout die je schuurt en vervolgens lakt of vernist. Bevestig hierop een buisklem of een kapbeugel van RVS (deze moet breed genoeg zijn om er een leeg glazen potje in te kunnen zetten). Bevestig de klem, plaats hierin het glaasje en doe er een paar mooie bloemen in. Hang de plankjes met vazen naast het zelfgemaakte wandbord om het geheel te complimenteren.

muur zelf decorerenFoto: Shanty

 

5. Integreer de interieurtrends voor 2016 (geometrische vormen)

Wil je muurdecoratie zelf maken? Dan is het zeker een goed idee om rekening te houden met de nieuwe interieurtrends voor 2016.  Vooral het gebruik van geometrische vormen wordt in 2016 heel erg trendy. Hou je van kleuren en geometrische vormen? Ga dan naar de winkel, koop een paar nieuwe trendkleuren en ga aan de slag.

Knip een patroon uit in een (groot) stuk karton en gebruik dit als mal voor het aanbrengen van de geometrische vormen op de muur. Liever iets minder permanent je muur veranderen en toch optimaal gebruik maken van de nieuwe trends? Neem dan in plaats van verf krijt of maak een aantal posters die je inlijst.

wand zelf decoreren muur tekenenFoto’s: A Beautiful Mess

 

6. De kracht van een woord

Woorden hebben de kracht om bij mensen sterke emoties over te brengen. Met deze tip kun je jezelf en al je gasten verrassen met allemaal positieve woorden die een belangrijke plek in je huis krijgen.

Bedenk vooraf welke woorden je graag terug wilt zien. Denk daarbij aan dingen als: succes, liefde, gezin of kies gewoon voor de namen van alle huisgenoten die je op creatieve wijze op de muur terug wilt zien.

Koop vierkante blokjes hout (of beter nog: ga op zoek naar houten tegels), mod podge (glossy), verf (zwart) en schilderstape. Print de gewenste letters uit op gewoon papier. Knip het papier op maat van de houten tegel. Draai het papier om en teken de omtrek van de letters aan de achterkant met potlood over.

Leg nu het papier met de bedrukte kant naar boven op het hout, plak het papier vast in de vier hoeken en ga nu aan de voorkant over de buitenkant van de letter. Als je nu het papiertje weghaalt zie je de contouren van de letter op het stuk hout.

Inkleuren met verf, laten drogen en afwerken met een laag glossy mod podge. In plaats van verf kan ook een markeerstift gebruikt worden. Ophangen naar wens.

wall6-2wand zelf decorerenFoto’s: A Little Market

 

Samengevat, voor een DIY muurdecoratie hoef je echt geen fortuin te bezitten. Een klein beetje creativiteit gecombineerd met bovenstaande tips kan voldoende zijn om een prachtig effect te creëren! 

Heb je zelf nog leuke tips of een idee? Laat het ons dan weten in de commentaren of via Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest.

Inspiratie wanddecoratieLees ook:

  1. Interieurtrends 2016: ideeën voor jouw interieur
  2. Wanddecoratie voor de kinderkamer: 4 leuke en originele ideeën
  3. Muurstickers in de babykamer? 6 toffe voorbeelden!
  4. Een drieluik op canvas in je woonkamer? Laat je inspireren!

 

 

 

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

1 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *