Communie en lentefeest versiering – 12 ideetjes voor een geweldig feest!

Versiering communiefeest ideetjes

Communiefeestjes zijn tegenwoordig leuker dan ooit! Waarom? Heel simpel. Er zijn vandaag de dag tal van mogelijkheden om je communiefeest zo leuk en uitgebreid mogelijk te maken. Wil je het klein vieren of ga je liever voor groot en uitgebreid? Het kan allemaal! Een van de belangrijkste elementen is de decoratie. We hebben een aantal ideetjes voor de versiering van je communiefeest op een rijtje gezet. Wedden dat jouw feestje het leukst wordt? ðŸ˜‰

Versiering communiefeest idee #1: Begin buiten

Klaar voor een topfeestje? Begin buiten met het versieren van het feest. Het is hartstikke leuk dat je gasten bij aankomst kunnen zien dat ze op het juiste feestje zijn beland. Maak bijvoorbeeld een toffe tekening op de stoep met krijt of schrijf je eigen naam op de oprit!

Enkele felgekleurde pijlen op de grond zijn heel leuk als versiering én een hulp voor de gasten op je communiefeest! Gebruik goudkleurig stoepkrijt voor een op en top feestelijk effect! ✨

versiering communiefeest

Versiering communiefeest idee #2: Welkom!

You never have a second chance to make the first impression. Verwelkom je gasten op een prachtige manier met een gepersonaliseerde welkomposter!  Je kunt jouw poster hetzelfde ontwerp geven als jouw uitnodigingen zodat iedereen weet dat hij op het juiste tijdstip op de juiste plaats is.

Versiering communiefeest idee #3: Vlaggenlijn

Geen leukere manier om je communiefeest te versieren dan met een feestelijke vlaggenlijn die volledig bij de rest van je decoratie past! Je vlaggenlijn uitkiezen doe je niet in 1-2-3. Er bestaan namelijk heel wat leuke soorten vlaggenlijnen! Dat maakt het dan weer moeilijk om te kiezen…

Gepersonaliseerde vlaggenlijn

Hoe leuk zijn enkele vlaggenlijnen die je volledig zelf kunt personaliseren?! Een feestelijke woordje, je naam of je leeftijd? Je maakt je vlaggenlijn volledig zoals je het zelf wil. Een vlaggenlijn kan je traditioneel aan de muur hangen of speels over de tafel heen.

Vlaggenlijn met washi tape

Vlaggenlijnen hoeven niet per se heel groot te zijn om aan je muur of in de lucht op te hangen. Vlaggenlijnen kunnen ook klein, maar heel erg fijn zijn! Zoals deze vlaggenlijn bijvoorbeeld. Je maakt ze makkelijk zelf met een stukje jutekoord en enkele rolletjes washi tape.  Hang de vlaggenlijn vervolgens tussen twee stokjes van zo’n twintig centimeter hoog. Het is de perfecte cake topper voor de taart op je communiefeest!

Versiering communiefeest idee #4: Bedankjes en geschenken

Stel de bedankjes ten toon op een mooie tafel en laat deze bijdragen aan je communie of lentefeest versiering. Snoepzakjes, snoepdoosjes, bellenblazen of misschien wel een leuk gastenboek? Het draagt allemaal bij aan een mooi versierde feestlocatie!

Communie bedankjes

Versiering communiefeest idee #5: Tafelversiering met naam

Een ander tof ideetje voor versiering van je communiefeest is de juiste tafelversiering. Denk aan iets vrolijks met veel kleuren, maar vooral aan decoratie die bij je past. werk je met een thema? Verwerk de letters van de naam van het feestvarken in leuke decoratiestukken helemaal in thema!

Wil je ook graag iets doen met de namen van je gasten? Maak dan voor elke gast een gepersonaliseerd naamkaartje. Zo weet iedereen meteen waar hij of zij kan plaatsnemen.

Versiering communiefeest idee #6: Tafelversiering met ballonnen

Je kunt de tafelversiering ook op een andere manier aanpakken. Wat dacht je van een kleurrijke ballon met gas op iedere zitplek? Maak ze vast aan de stoelen of aan een verzwaard bord met een leuk cadeautje of een lekker hapje. Dat wordt plezant aan tafel! 🎈

–> Ontdek ook hier nog veel meer ideetjes voor tafeldecoratie voor communie en lentefeest.

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! Je kan ook buiten ballonnen ophangen, zo zien de gasten meteen waar het feestje plaatsvindt! 🎈

Versiering communiefeest idee #7: Bestekhouders

Gepersonaliseerde bestekhouders op je feestje, dat klinkt super leuk! Sterker nog: dat ís het ook. Ze zorgen voor een originele toets aan je feesttafel en maken je versiering heel persoonlijk, want je kan er uiteraard je mooiste communiefoto’s op zetten. Ontdek hoe eenvoudig je jouw eigen gepersonaliseerde bestekhouders maakt!

versiering communiefeest
Gepersonaliseerde bestekhouders

Een ander ideetje zijn onze leuke stickers voor servetten, als je het graag wat subtieler wilt.

Versiering communiefeest idee #8: Etiketten voor fles

Als je dan toch bezig bent met het personaliseren van je communiefeest kun je net zo goed het volgende kiezen: zelfgemaakte etiketten op flessen wijn, frisdrank of water. Deze flessen staan niet alleen gezellig op tafel, het is ook nog eens een bijzonder cadeau voor de gasten om mee te nemen naar huis. Zo kunnen ze nog eens extra toosten op jou! ðŸ˜‰

Versiering communiefeest idee #9: Gepersonaliseerde placemats

Liever geen flessen op tafel? Kies dan voor de gepersonaliseerde placemats voor onder de borden op tafel. Wil je onder elk bord dezelfde afbeelding of ga je toch liever voor een foto van of met de persoon die bij dat bord hoort? Ga je voor de set van papieren placemats of kies je liever voor een prachtige plexi placemat? De keuze is volledig aan jou!

Versiering communiefeest idee #10: Omgekeerde ballonnen

Een ander origineel ideetje voor versiering bij je communiefeest is het ophangen van ballonnen aan het plafond. Hang ballonnen in verschillende kleuren op aan kleurrijke touwtje. Dit kan boven de eettafel zijn maar dit kan ook ergens anders in de kamer zijn om het geheel op te leuken.

Versiering communiefeest idee #11. Photobooth

(Almost) last but not least: zorg voor een spetterende photo booth waarin je nieuwe herinneringen kunt maken. Maak een paar leuke maskers, brillen op stokjes en andere gekheid op een stokje waarmee je gasten op de foto kunnen gaan. Tip: gebruik een retro camera om direct te kunnen genieten van het resultaat! 📸

Ballonnenbooth

Ook met enkele simpele ballonnen kan je een leuke photobooth voor op je communiefeest in elkaar knutselen. Blaas enkele gouden ballonnen op met helium en hang ze op aan een stijlvol lint. Blaas ook enkele ballonnen op zonder helium om op de grond neer te leggen. Deze photobooth zorgt niet alleen voor de nodige animatie, maar maakt ook onderdeel uit van de versiering op je communiefeest.

Versiering communiefeest idee #12. Gastenboek

Save the best for last. Het communiefeest is pas echt geslaagd wanneer de gasten zelf een berichtje kunnen achterlaten of de communicant het beste kunnen toewensen. Maak een gepersonaliseerd gastenboek  en leg deze aan de uitgang van de zaal zodat de gasten een persoonlijke boodschap of herinnering kunnen nalaten als ze huiswaarts gaan. Niet alleen leuk voor hen, maar vooral voor de communicant zelf om dit later allemaal opnieuw te lezen en te herbeleven!

Geïnspireerd?
Kriebelt het al om aan de versieringen van jouw communiefeest te beginnen? Of heb je zelf nog enkele originele ideeën om je communiefeest te decoreren? Laat het ons zeker weten via de commentaren, Facebook of Instagram met de hashtag #mysmartphoto. We zijn benieuwd!

versiering communiefeest

Lees ook:

Kristof, 33 jaar. Alles met teksten en beelden. Hobby's: fietsen, lopen, mountainbike, tennis en van de natuur genieten. Blogposts achter de schermen van smartphoto + heel wat inspiratie voor je foto's en belangrijke momenten!

4 comments

  • hallo, ik heb een vraag. bij de afdeling tafeldecoratie zag ik een hele mooie placemat- met paarse bloemetjes zwart omringt en de placemat zelf heeft een wit randje. volgens mij hoort het bij het thema ‘fleur de paris lavendel”. ik heb al overal op internet gezocht naar dit placemat maar negens kunnen vinden. misschien zou u mij kunnen zeggen waar dit te kopen is. alvast bedankt voor de informatie. met vriendelijke groetjes,
    agata

    Reply
  • Ik ga zo’n feest voor mijn zus organiseren en deze tips zijn prachtig!Vooral vind ik het idee met zelfgemaakte etiketten op flessen leuk en origineel. Nu moet ik de foto’s van alle gasten vinden en dan aan de slag! Ik wil een party in de tuin maken daarom denk ik dat het redelijk zal zijn om eettafeltjes met hapjes en drankjes op te zetten om het feest nog gezelliger te maken 🙂

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *