Communiefeest versiering – 12 ideetjes voor een geweldig feest!

Versiering communiefeest ideetjes

Communiefeestjes zijn tegenwoordig leuker dan ooit! Waarom? Heel simpel. Er zijn vandaag de dag zoveel mogelijkheden om je communiefeest zo leuk en uitgebreid mogelijk te maken. Wil je het klein vieren of ga je liever voor groot en uitgebreid? Het kan allemaal! Een van de belangrijkste elementen is de decoratie. We hebben een aantal ideetjes voor versiering van je communiefeest op een rij gezet. Wedden dat jouw partijtje het leukst wordt?

Feestvlaggetjes communie en lentefeest

Versiering communiefeest idee #1. Begin buiten

Klaar voor een topfeestje? Begin buiten met het versieren van het feest. Het is hartstikke leuk dat je gasten bij aankomst kunnen zien dat ze op het juiste feestje zijn beland. Maak bijvoorbeeld een toffe tekening op de stoep met krijt of schrijf juist je eigen naam.

versiering communiefeestBron: Pinterest

Enkele felgekleurde pijlen op de grond zijn heel leuk als versiering én hulp voor de gasten op je communiefeest! Gebruik goudkleurig stoepkrijt voor een op en top feestelijk effect!

versiering-communiefeest_wijs-de-weg

Versiering communiefeest idee #2. Welkom!

You never have a second chance to make the first impression. Verwelkom je gasten op een prachtige manier met een gepersonaliseerde welkomposter!  Je kunt jouw poster hetzelfde ontwerp geven als jouw uitnodigingen zodat iedereen weet dat hij op het juiste tijdstip op de juiste plaats is.

communiefeest welkomposter
Foto: smartphoto

Versiering communiefeest idee #3. Vlaggenlijn

Geen leukere manier om je communiefeest te versieren dan met een feestelijke vlaggenlijn die volledig bij de rest van je decoratie past! Je vlaggenlijn uitkiezen doe je niet in 1-2-3. Er bestaan namelijk heel wat leuke soorten vlaggenlijnen! Dat maakt het dan weer moeilijk om te kiezen ?

Vlaggenlijn meets cupcakes

Bij dit leuke ideetje worden kleurrijke cupcakehouders omgetoverd tot een feestelijke vlaggenlijn. Hoe maak je deze vlaggenlijn? Rijg de cupcakehouders met naald en een lang stuk draad aan elkaar. Doe dit tot de volledige draad mooi volhangt met cupcakehouders en je dus een vlaggenlijn hebt om ú tegen te zeggen.

 

versiering-communiefeest_vlaggenlijn_cupcakes

Foto via Etsy

Gepersonaliseerde vlaggenlijn

Nóg leuker zijn enkele vlaggenlijnen die je volledig zelf kunt personaliseren. Een feestelijke woordje, je naam of je leeftijd? Je maakt je vlaggenlijn volledig zoals je het zelf wil. Een vlaggenlijn kan je traditioneel aan de muur hangen of speels over de tafel heen.

Feestvlaggetjes communie en lentefeest

Foto: smartphoto

 

Vlaggenlijn met washi

Vlaggenlijnen hoeven niet per se heel groot te zijn om aan je muur of in de lucht op te hangen. Vlaggenlijnen kunnen ook klein, maar heel erg fijn zijn! Zoals deze vlaggenlijn bijvoorbeeld. Je maakt ze makkelijk zelf met een stukje jutekoord en enkele rolletjes washi tape.  Hang de vlaggenlijn vervolgens tussen twee stokjes van zo’n twintig centimeter hoog. Het is de perfecte cake topper voor de taart op je communiefeest!

versiering-communiefeest_vlaggenlijn_washi

Foto via My Wedding

Versiering communiefeest idee #4. Bedankjes en geschenken

Stel de bedankjes ten toon op een mooie tafel en laat deze bijdragen aan je communie of lentefeest versiering. Snoepzakjes, snoepdoosjes, jojo’s of misschien wel een leuk gastenboek. Het draagt allen bij aan een mooi versierde feestlocatie.

communiefeest versiering geschenkjes

Foto: smartphoto

Versiering communiefeest idee #5. Tafelversiering met letters

Een ander tof ideetje voor versiering van je communiefeest is de juiste tafelversiering. Denk aan iets vrolijks met veel kleuren, maar vooral aan decoratie wat bij je past. Houd je van bloemen? Maak dan grote kartonnen letters van je naam en versier deze met mooie bloemetjes. Zet de letters op tafel, zodat de gasten precies weten op wiens feestje ze zijn.

versiering tafel communieBron: Pinterest

Versiering communiefeest idee #6. Tafelversiering met ballonnen

Je kunt de tafelversiering ook op een andere manier aanpakken. Wat dacht je van een kleurrijke ballon met gas op iedere zitplek? Maak ze vast aan de stoelen of aan een verzwaard bord met een leuk cadeautje of een lekker hapje. Dat is leuk binnen komen!

tafelversiering communiefeestBron: Pinterest

Versiering communiefeest idee #7. Stickers op servetten

Gepersonaliseerde stickers op de servetten op je feestje, dat klinkt hartstikke leuk! Sterker nog: dat ís het ook. De stickers zijn de nieuwe servetringen, maar dan een stuk persoonlijker. Ze houden je servetten aan elkaar en geven je communiefeest een nog persoonlijker touch. Ontdek hoe eenvoudig je jouw eigen gepersonaliseerde servetten maakt!

Update! Ontdek nu ook onze bestekhouder met foto!

stickers voor servetten als communiefeest versiering
Foto: smartphoto

Versiering communiefeest idee #8. Etiketten voor fles

Als je dan toch bezig bent met het personaliseren van je communiefeest kun je net zo goed het volgende kiezen: zelfgemaakte etiketten op flessen wijn, fris of water. Deze flessen staan niet alleen gezellig op tafel, het is ook nog eens een bijzonder cadeau voor de gasten om mee te nemen naar huis.

communiefeest versiering flesetiketten

Foto: smartphoto

Versiering communiefeest idee #9. Gepersonaliseerde placemats

Liever geen flessen op tafel? Kies dan voor de gepersonaliseerde placemats voor onder de borden op tafel. Wil je onder elk bord dezelfde afbeelding of ga je toch liever voor een foto van of met diegene die bij dat bord hoort? Ga je voor de set van papieren placemats of kies je liever voor een prachtige plexi placemat? De keuze is volledig aan jou!

>>Ontdek nog veel meer ideetjes voor tafeldecoratie voor communie en lentefeest

placemat plexi communie en lentefeest

Foto: smartphoto

Versiering communiefeest idee #10. Omgekeerde ballonnen

Een ander origineel ideetje voor versiering bij je communiefeest is het ophangen van ballonnen aan het plafond. Hang ballonnen in verschillende kleuren op aan kleurrijke touwtje. Dit kan boven de eettafel zijn maar dit kan ook ergens anders in de kamer zijn om het geheel op te leuken.

ballonnen communieBron: Pinterest

Versiering communiefeest idee #11. Photobooth

Last but not least: zorg voor een spetterende photo booth waarin je nieuwe herinneringen kunt maken. Maak een paar leuke maskers, brillen op stokjes en andere gekkigheden waarmee je gasten op de foto kunnen gaan. Tip: gebruik een polaroidcamera om direct te kunnen genieten van het resultaat!

photobooth communiefeestBron: Pinterest

Ballonnenbooth

Ook met enkele simpele ballonnen kan je een leuke photobooth voor op je communiefeest in elkaar knutselen. Blaas enkele gouden ballonnen op met helium en hang ze op aan een stijlvol lint. Blaas ook zelf enkele ballonnen op, zonder helium, om op de grond neer te leggen. Deze photobooth zorgt niet alleen voor de nodige animatie, maar maakt ook onderdeel uit van de versiering op je communiefeest.

versiering-communiefeest_photobooth_ballonnenbooth

Foto via Snap Den Photobooths

Versiering communiefeest idee #12. Wensblaadjes en gastenboek

Save the best for last. Het communiefeest is pas echt geslaagd wanneer de gasten zelf een berichtje kunnen achterlaten of de communicant het beste toewensen. Maak een gepersonaliseerd gastenboek of ontwerp je eigen wensblaadjes en leg deze aan de uitgang van de zaal zodat de gasten een persoonlijke boodschap of herinnering kunnen nalaten alvorens het feest te verlaten.

gastenboek decoratie communie ideetjes

gepersonaliseerde wensblaadjes

Foto’s: smartphoto

Kriebelt het intussen al om aan de versieringen van jouw communiefeest te beginnen? Of heb je zelf nog enkele originele ideeën om je communiefeest te decoreren? Laat het ons zeker weten via de commentaren, Facebook, Twitter of  Instagram met de hashtag #smartphoto. We zijn benieuwd!

versiering communiefeest

Lees ook:

Kristof, 30 jaar, gepassioneerd loper, fietser en blogger voor smartphoto. Met mijn schrijfsels inspireer ik hoe je jouw foto's kan gebruiken voor de meest originele en creatieve doeleinden.

4 comments

  • Pingback: Originele communiefoto's maken - De 7 beste tips!

  • hallo, ik heb een vraag. bij de afdeling tafeldecoratie zag ik een hele mooie placemat- met paarse bloemetjes zwart omringt en de placemat zelf heeft een wit randje. volgens mij hoort het bij het thema ‘fleur de paris lavendel”. ik heb al overal op internet gezocht naar dit placemat maar negens kunnen vinden. misschien zou u mij kunnen zeggen waar dit te kopen is. alvast bedankt voor de informatie. met vriendelijke groetjes,
    agata

    Reply
  • Ik ga zo’n feest voor mijn zus organiseren en deze tips zijn prachtig!Vooral vind ik het idee met zelfgemaakte etiketten op flessen leuk en origineel. Nu moet ik de foto’s van alle gasten vinden en dan aan de slag! Ik wil een party in de tuin maken daarom denk ik dat het redelijk zal zijn om eettafeltjes met hapjes en drankjes op te zetten om het feest nog gezelliger te maken 🙂

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *