Tafelversiering communie: de leukste tafeldecoratie voor je communie- of lentefeest

Tafelversiering communie

Het is bijna zover, de communie of het lentefeest van je zoon of dochter staat voor de deur.
Je weet als geen ander hoe lastig het is om alles goed te regelen en voor te bereiden. Want naast de klassieke communiefoto’s, -kaartjes en -bedankjes, moet er natuurlijk ook nog voor versiering gezorgd worden! Wil je graag een originele tafelversiering voor jouw feest? We helpen je graag!

Tafeldecoratie communiefeest

Ontdek hieronder 9 superhandige tips om unieke tafeldecoratie voor jouw communiefeest te maken. Sfeer & gezelligheid gegarandeerd!

#Tip 1: Een geweldige menukaart

Bij een communie hoort natuurlijk een uitgebreid menu… dus waarom zou je er geen gepersonaliseerde menukaart van maken? Gebruik bijvoorbeeld een aantal leuke, grappige of mooie foto’s van het feestvarken en maak er een feestelijke boel van.

Nieuw in ons assortiment is deze rechtopstaande menukaart: mooi én handig!

communie tafelversiering

Maak het plaatje helemaal compleet met een design fotohouder waar je de menukaart gemakkelijk in kunt zetten. Dat staat niet alleen heel leuk als tafelversiering voor het communiefeest, maar is ook nog eens extreem handig.

versiering tafel communie

#Tip 2: Ballonnen voor iedereen!

Ballonnen zijn de ideale tafelversiering om de gasten meteen in een feeststemming te krijgen. En het is nog super eenvoudig ook.

Bind er mooie tule omheen of maak ze vast met behulp van bloemen en je krijgt een bijzonder effect. Je kunt elke tafel op deze manier een eigen thema geven of juist voor één kleurenthema gaan. Kinderen vinden het geweldig leuk om hieraan mee te helpen, dus geef ze ook een paar linten en het plezier kan beginnen.

tafelversiering communieFoto: birthdaymagz.com

#Tip 3: Fleur de tafel op

Communiefeesten vinden altijd plaats in de lente, het meest kleurrijke seizoen van het jaar! Of het feest nu buiten of binnen doorgaat, bloemetjes op tafel zijn een must-have. Ze zorgen voor instant geluk en je kan ze helemaal afstemmen op het kleurthema van je feest. En weet je wat nóg leuker is? Als je ze in gepersonaliseerde bloempotjes steekt!

communie tafelversiering

Zet je liever enkele snijbloemen op tafel? Dan passen deze perfect in ons nieuwe glazen vaasje. Je kan het design helemaal aanpassen aan het kleurenthema van jouw feest of van de bloemen. Superschattig én heel erg mooi!

communie tafelversiering

#Tip 4: Bubbels, bubbels & bubbels

Een feestje is nooit compleet zonder… bubbels! Hoewel de (kinder)champagne al van zichzelf feestelijk oogt, kun je het nog veel toffer maken door er gepersonaliseerde etiketten op te kleven.

Zet er daarnaast nog een leuke boodschap op voor degene waar het allemaal om draait en toost samen met alle gasten op de communicant!

#Tip 5: De mooiste vlaggen

Vlaggetjes aan het plafond, aan de muren en aan de tafels mogen zeker niet ontbreken op het feest. Ze brengen iedereen meteen in de feeststemming.
Gebruik mooie kleuren, leuke foto’s en bijzondere plaatjes om het zo uniek mogelijk te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos en je hebt de gepersonaliseerde feestvlaggen in een wip opgehangen. Ideaal voor wanneer je niet zoveel tijd hebt.


communie tafelversiering

#Tip 6: Haal meer uit je servetten

Inderdaad, je kan echt álles aan tafel personaliseren tot een unieke decoratie. Zelfs je servetten! Wat dacht je bijvoorbeeld van servetstickers voor een persoonlijke tafeldecoratie? Of deze leuke stickers voor bestekhouders?

Je kunt deze helemaal naar eigen wens personaliseren en zo je gasten echt iets bijzonders meegeven. Het zelfklevende papier is gemakkelijk op de servetten of bestekhouders te plakken en ze hebben allen een glanzende afwerking.

Niet zo’n fan van stickers? Dan zijn onze nieuwe servetringen waarschijnlijk wel jouw ding. Ze zien er heel stijlvol uit en geven je feesttafel een unieke toets.

communie tafelversiering

#Tip 7: What’s in a name

Een gepersonaliseerde tafeldecoratie wil natuurlijk ook zeggen dat je de zitplaatsen van je gasten persoonlijk gaat maken! Je kan eenvoudig je eigen naamkaartjes maken met laurierblaadjes en een gouden stiftje. Heel eenvoudig om te maken, maar levert een supermooi resultaat op:

communie tafelversiering

Foto via cloudcelebration.dk

Ben je niet zo’n doe-het-zelver? Dan bieden onze naamkaartjes de ideale oplossing. Stijlvol en handig om je gasten naar hun plaats te wijzen!

communie tafelversiering

 

Met deze tips heb je super simpele ideeën voor de beste tafeldecoratie voor het communiefeest te pakken. Wie weet inspireren ze je zelfs voor nog meer eigen ideeën! Het feest wordt super!

En nu jij?!

Kriebelt het intussen al om aan de tafeldecoratie van jouw communiefeest te beginnen? Of heb je zelf nog enkele originele ideeën om je communietafel te versieren? Laat het ons zeker weten via de commentaren,  Facebook,  Instagram of Pinterest met de hashtag #mysmartphoto. We zijn benieuwd!

Lees ook:

Kristof, 30 jaar, gepassioneerd loper, fietser en blogger voor smartphoto. Met mijn schrijfsels inspireer ik hoe je jouw foto's kan gebruiken voor de meest originele en creatieve doeleinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *