Tafelversiering communie: De leukste tafeldecoratie voor het communiefeest

Tafelversiering communie

Het is bijna zover, de communie van je zoon of dochter staat voor de deur.
Je weet als geen ander hoe lastig het is om alles goed te regelen en voor te bereiden. Het kan er wel eens bij inschieten dat je niet alles zo tof kunt maken als je wellicht gewild had. Je wil een origineel feest met leuke tafelversiering? Wij gaan je helpen!

We helpen je in deze blogpost graag met tips voor originele tafelversiering. We verwijzen ook naar onze vorige blogposts met tips voor decoratie communiefeest en de volledige checklist voor communie!

Tafeldecoratie communiefeest

Ontdek hier negen super handige tips om tafeldecoratie voor de communie te maken die ook nog eens heel simpel is. Het feest kan straks niet meer stuk!

1. Een geweldige menukaart

Bij een communie hoort natuurlijk een menu en wat is er nu mooier dan er een helemaal gepersonaliseerde menukaart van te maken?

Gebruik bijvoorbeeld een aantal leuke, grappige of mooie foto’s van je kind en maak er een feestelijke boel van. De gasten genieten meteen met deze geheel eigen kaart.

Maak het plaatje helemaal compleet met een houten fotohouder waar je de kaart gemakkelijk in kunt zetten. Dat staat niet alleen heel leuk als tafelversiering voor het communiefeest, maar is ook nog eens hartstikke handig.

tafelversiering communie

smartphoto menukaart

versiering tafel communiesmartphoto menukaart in houten blok

2. Ballonnen voor iedereen!

Ballonnen zijn de ideale versiering voor de tafel tijdens communie om de gasten in een feeststemming te krijgen. En het is nog super eenvoudig ook.

Bind er mooie tule omheen of maak ze vast met behulp van bloemen en je krijgt een bijzonder effect. Je kunt elke tafel op deze manier een eigen thema geven of juist voor een volledig beeld gaan en dezelfde kleuren gebruiken. Kinderen vinden het geweldig leuk om hieraan mee te helpen, dus geef ze ook een paar linten en het plezier kan beginnen.

tafelversiering communieFoto: birthdaymagz.com

3. Kleine stoelen voor grote kinderen

Wat is er leuker dan hele kleine versies van grote objecten? Maak een unieke tafelversiering voor de communie met behulp van hele kleine stoeltjes. Zet hier vervolgens een klein naambordje op en de tafelzittingen zijn verdeeld. Deze versiering is super snel gemaakt en geeft een uniek effect waar je gasten nog lang over na zullen praten.

tafeldecoratie communieBron foto

4. Bubbel een eind weg

Bij feestjes horen natuurlijk bubbels! Hoewel de (kinder)champagne al van zichzelf natuurlijk goed oogt, kun je het nog veel toffer maken door eigen etiketten erop te plakken.

Als je het echt bijzonder wilt maken, kun je zelfs foto’s gebruiken van ieder kind dat aanwezig is op de communie en voor ieder een aparte fles maken. Verrassingseffecten zijn gegarandeerd.

Zet er daarnaast nog een leuke boodschap op voor degene waar het allemaal op draait, zodat je deze tafeldecoratie voor het communiefeest echt helemaal af kunt maken.

Tafelversiering communie: smartphoto

5. De mooiste vlaggen

Vlaggetjes aan het plafond, aan de muren en aan de tafels mogen zeker niet ontbreken aan het feest.

Deze eigenwijze tafeldecoratie voor de communie is ideaal geschikt om in een paar minuten de sfeer te creëren die jij voor ogen hebt. Gebruik mooie kleuren, leuke foto’s en bijzondere plaatjes om het zo uniek mogelijk te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos en je hebt de gepersonaliseerde feestvlaggen in een wip opgehangen. Ideaal voor wanneer je niet zoveel tijd hebt.


Tafelversiering communie: smartphoto

6. Super toffe stickers

Vroeger waren we nog veel in de weer met servetringen, tegenwoordig hebben we een heel ander soort tafelversiering voor de communie te pakken: servetstickers!

Je kunt deze helemaal naar eigen wens personaliseren en zo je gasten echt iets bijzonders meegeven. Het zelfklevende papier is gemakkelijk op de servetten te plakken en ze hebben allen een glanzende afwerking. Je hoeft je dus niet om de details druk te maken, dat is allemaal geregeld.


Tafelversiering communie: smartphoto

7. Pak de paraplu!

Ballonnen die je eigenlijk het liefste zou willen laten ontploffen, zijn die met confetti erin.

Deze heerlijk gezellige ballonnen zijn een feest voor het oog en kunnen gemakkelijk aan de tafels worden gebonden. Wedden dat de feestelijke sfeer meteen toeslaat? Deze tafelversiering voor het communiefeest is echt heel erg leuk. Maar pas wel op, want als je ze laat ontploffen zit straks alles onder de confetti. Snel, pak de paraplu!

communiefeest tafelversieringFoto: The Cherry On Top

Met deze tips heb je super simpele ideeën voor de beste tafeldecoratie voor het communiefeest te pakken. Wie weet inspireren ze je zelfs voor nog meer eigen ideeën! Het feest wordt super!

En nu jij?!

Kriebelt het intussen al om aan de tafeldecoratie van jouw communiefeest te beginnen? Of heb je zelf nog enkele originele ideeën om je communietafel te versieren? Laat het ons zeker weten via de commentaren,  Facebook, Twitter of Google+ met de hashtag #smartphoto. We zijn benieuwd!

Lees ook:

Kristof, 30 jaar, gepassioneerd loper, fietser en blogger voor smartphoto. Met mijn schrijfsels inspireer ik hoe je jouw foto's kan gebruiken voor de meest originele en creatieve doeleinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *