Communie tips & creaties van onze smartphoto collega’s

Organiseer jij dit jaar een communie- of lentefeest en kan jij wel wat inspiratie gebruiken? Verschillende collega’s bij smartphoto weten als geen ander hoeveel stress er bij de voorbereidingen komt kijken. Als Marketing Coordinator ging ik achter de schermen bij deze collega’s ten rade en verzamelde ik hun beste tips en communiecreaties om jou een handje te helpen!


Ga voor verschillende bedankjes

Liesbet, Product Manager bij smartphoto, liet zich voor het communiefeest van haar metekindje, Elouise, helemaal gaan!

“Ik maakte bellenblazers, lolly’s met stickers, snoepzakjes met kaartjes en stoffen zakjes met buttons. Allemaal gepersonaliseerd met Elouise’s naam en foto’s. Deze bedankjes stalden we allemaal mooi uit via koffertjes, mason jars en andere toffe spulletjes. Zo alles bij elkaar zag het er echt leuk uit.”

Ik geef jou helemaal gelijk, Liesbet, het totaalplaatje is gewoonweg prachtig! Een pluim voor jouw organisatieskills! 👍

💡 Mijn communietip voor jou? Maak het je gemakkelijk en bestel bij smartphoto 😉 Je hebt er zo ontzettend veel mogelijkheden om jouw gasten te bedanken. Ik raad je daarom aan om voor verschillende bedankjes te kiezen. Zo kan iedere gast, jong of oud, een fijn aandenken aan je feest uitkiezen.”

Pssst… Zijn de weergoden jou goed gezind? Verplaats het feest naar buiten en geniet van het zonnetje!


Kies samen een leuk thema

“Pieps, ik ben Evelien, Marketing Manager voor België en Frankrijk. Mijn zoon, Alexander, deed vorig jaar zijn eerste communie. 💡 Mijn tip voor jou? Kies samen met het communicantje een leuk thema! Het is erg belangrijk dat je jouw zoon of dochter zo veel mogelijk bij de voorbereidingen van het feest betrekt. Het is tenslotte zijn of haar dagje.”

“Daarom besloot ik op een zondagnamiddag om eens bij Alexander te horen welk thema hij graag op zijn feest zou hebben. “Allemaal diertjes, mama!”, riep hij. Daarom kozen wij voor het thema jungle. Bij smartphoto kan je uit tientallen designs voor jouw kaartjes en bedankjes kiezen. Samen kozen wij voor een design met een stoere tijger.” 🐆

“Het thema trokken we ook door naar de decoratie en hapjes! Met kleine jungle accenten maakten we er een beestig feest van. Zo plaatsten we onder andere hier en daar toekans, personaliseerden we de vlaggetjes en kaarshouders met een plant design en foto’s van Alexander en versierden we muffins met wilde dieren. Een perfecte combo van het communicantje en zijn thema!” 🌾

Als jij niet ontzettend veel complimentjes van je gasten gekregen hebt, dan weet ik het ook niet meer, Evelien! 🤩

“Ook voor zijn verjaardagsfeest kozen we voor diertjes. Geen tijd om een fotoshoot te organiseren? Geen nood! Ook zonder foto kan je hele leuke uitnodigingen en bedankjes maken! Neem maar eens een kijkje tussen onze designs zonder foto! Ik vond er dit schattige vosjesdesign.”

Communie tips & creaties van onze smartphoto collega's: kies samen een thema
Foto van Evelien, Marketing Manager

Geef jouw decoratie aan je gasten mee

“Hallo, ik ben Kristof! Mijn petekindje, Flor, is een echte fan van treinen. Daarom kozen zijn ouders voor een communiefotoshoot op een oude stoomtrein. Hij was hélemaal in zijn element! Als Senior Content Manager bij smartphoto hielp ik hen een handje bij het ontwerp van Flors communiekaartjes en snoepzakjes, die hij met veel plezier aan alle gasten uitdeelde.” 🍬

Pssst… Vind jij dit ook een leuke fotoshoot locatie? Neem hier een kijkje! Benieuwd naar andere locaties? Wij sommen er hier enkele per provincie voor jou op!

💡 Mijn tip voor jouw communie- of lentefeest? Kies voor versiering dat jij of je gasten na het feest nog gemakkelijk kunnen gebruiken. Wij kozen bijvoorbeeld voor gepersonaliseerde bloempotten op de feesttafel. Na Flors communiefeest kregen de meter, peter en grootouders elk een bloempot mee naar huis als aandenken aan deze belangrijke dag. Of Flor zelf fan was van zijn bloempotten? Zéker en vast!”

En ik ook! Goed gedaan, collega Kristof! 👏

“Ook voor broer, Tuur, stond ik enkele jaren later met veel plezier paraat voor de voorbereidingen van het feest. We deden er alles aan om hem een topdag te bezorgen! En hoe kan dat anders dan hem te verrassen met een communiethema dat zijn favoriete sport en kleur combineert? Voetbal en de kleur rood waren bijgevolg overal aanwezig en daar genoot hij met volle teugen van!”

Goaaaal! ⚽


Voorkom stress zo veel mogelijk

Ook Acquisition Manager, Katrien, heeft er al een lentefeest op zitten. “De organisatie van een communie- of lentefeest kan erg stresserend zijn – ik spreek uit ervaring 😄 – dus ik geef jou graag enkele tips! 💡

  • Organiseer jouw feest, indien mogelijk, op een andere dag dan de ceremonie om jezelf minder stress te bezorgen.
  • Vraag daarnaast voldoende hulp aan familie, vrienden of het personeel van de feestzaal, zodat je zelf ook van het feest kan genieten.
  • Zorg tenslotte voor kinderanimatie, zodat je niet voortdurend afgeleid wordt. Meer rust voor jou en extra fun voor de kids, twee vliegen in één klap!”

“Als bedankjes voor het feest van mijn dochter, Ella, koos ik voor bokaaltjes en snoepzakjes, maar ook voor zeeppompjes en kaartjes. Als extra touch werkte ik de bedankjes af met droogbloemetjes”

Heb jij nog een bedankje over, Katrien? Want ik word helemaal blij van de combinatie van dit dromerige design en de prachtige droogbloemen!

Communie tips & creaties van onze smartphoto collega's: voorkom stress zo veel mogelijk
Foto van Katrien, Acquisition Manager

Heb jij een van deze tips toegepast op jouw communie- of lentefeest? Of heb jij nog andere tips en/of smartphoto creaties? Deel ze met ons op Facebook, Instagram, Pinterest of TikTok! Ontdek hier het hele communie assortiment.

Communie tips & creaties van onze smartphoto collega's
Foto van Evelien, Marketing Manager

Hoi! Ik ben Jolien, 27 jaar, synchroonzwemster en chocoladeliefhebber met een grote passie voor talen en culturen, en dan in het specifiek voor het Spaans. Als CRM Manager bij smartphoto help ik jou graag met allerlei weetjes & ideetjes om jouw belangrijke momenten nog specialer te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *