11 gouden tips om je communiefeest thuis te organiseren.

Je communiefeest thuis organiseren vergt wel wat voorbereiding. Vandaar enkele gouden tips om je feest vlekkeloos te doen verlopen!

 

“Mama, wanneer gaan we naar huis?” Dat is wel het laatste wat je uit de mond van je zoon/dochter wil horen rollen op zijn/haar eigen communie- of lentefeestje. Waarom organiseer je het communiefeest dan niet gewoon thuis?

Daar heb je namelijk al het nodige speelgoed binnen handbereik, een tuin om te ravotten en een bed om de uitgetelde kindjes in neer te leggen als het feest toch nog tot in de late uurtjes zou blijven duren. Je communiefeest thuis organiseren vergt wel wat voorbereiding. Vandaar enkele gouden tips om je feest vlekkeloos te doen verlopen!

 

Gouden tip #1. Bepaal het aantal gasten

Wat voor soort communiefeest wil je graag thuis organiseren? Uitgebreid of toch eerder in beperkte kringen? Traditioneel gezien worden alle familieleden, inclusief je zotte oma, op het feest uitgenodigd. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om vrienden van je man en jezelf naar het feest te halen.

Wat ook heel leuk is voor het communicantje zelf is om ook zijn/haar vriendjes (al dan niet met de bijhorende ouders) op het communiefeest bij jullie thuis uit te nodigen.   

tips-communiefeest-thuis-organiseren_aantal-gasten

Foto via The Meta Picture

Gouden tip #2.Voorzie voldoende materiaal

Eens je het aantal gasten hebt vastgelegd kun je op zoek gaan naar het nodige materiaal voor het communie- of lentefeest. Als je beslist om het communiefeest van je zoontje of dochtertje thuis te organiseren moet je namelijk zelf al het feestmateriaal verzamelen. Niet altijd even evident want niet iedereen heeft namelijk vijftig stoelen, borden of glazen in huis Ga daarom op voorhand op zoek naar het nodige materiaal. Laat je het eten verzorgen door een traiteur? Dan zorgt die meestal wel al voor borden en bestek. Dat is toch alweer een zorg minder! Is het wat  krap om al je gasten in huis te nemen? Huur dan een stevige tent zodat jullie gezellig in de tuin feest kunnen vieren.

tips-communiefeest-thuis-organiseren_materiaal

Foto via Decoist

Gouden tip #3.Kinderhoekje

Komen er heel wat neefjes en nichtjes af naar het communiefeest bij jullie thuis? En ben je van plan om ook nog een heleboel extra vriendjes voor het communicantje uit te nodigen? Installeer dan een knus kinderhoekje waar de kinderen zich samen kunnen uitleven. Daar kunnen ze in het geheim al hun kattenkwaad uithalen

tips-communiefeest-thuis-organiseren_kinderhoekje

Foto via Bloglovin

Gouden tip #4.Animator

Om toch ietwat te voorkomen dat de kindjes het hele huis afbreken tijdens het communiefeest bij jullie thuis kun je er ook voor kiezen om jullie vaste babysit te vragen als oppas en entertainer voor de kinderen.

tips-communiefeest-thuis-organiseren_animator

Foto via Style Me Pretty

Gouden tip #5.Communievoedsel

Een grote hoofdbreker als je het communiefeest thuis wil organiseren is de maaltijd. Ben je een echte keukenprinses? Dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om zelf aan het fornuis te staan, maar dan mis je zelf wel een groot stuk van het feest.

Een koude buffetvorm is misschien wel nog net klaar te spelen. Dan kun je op voorhand staan kokkerellen en hoef je tijdens het feest zelf enkel nog de maaltijd op een buffettafel te plaatsen.

De meesten kiezen echter wel voor een traiteur als ze het communiefeest thuis laten plaatsvinden. Naast de maaltijd valt er namelijk nog meer dan genoeg te regelen als je het communiefeestje thuis organiseert.

tips-communiefeest-thuis-organiseren_communievoedsel

Foto via Bloglovin

Gouden tip #6.Naamstickers

Toegegeven: als je het communiefeestje helemaal op je eentje thuis organiseert kan het wel wat druk worden. Komen de gasten allemaal samen toe en is het onmogelijk om je kleine spruit alle cadeautjes meteen te laten openen?

Voorzie voor elke gast een aparte naamsticker met foto en kleef die op het pakje dat ze voor je communicantje kochten. Wanneer je kleintje het pakje straks opent weten jullie zo nog makkelijk van wie het cadeautje ook al weer kwam. Handig toch?

Foto via smartphoto

Gouden tip #7.Speelse tafeldecoratie

Op een communie- of lentefeest staat jouw kleine spruit centraal. Kies daarom misschien niet simpelweg voor een vaas met bloemen of stijve kandelaars om je tafel te decoreren, maar ga voor echt speelse tafeldecoratie! Vul bijvoorbeeld een stijlvolle bokaal met kleurrijke lolly’s en geef het decoratiestuk nog een finishing touch met wat gouden glitterspray! Speels en stijlvol!

tips-communiefeest-thuis-organiseren_speelse-tafeldecoratie

Foto via Style Me Pretty

Gouden tip #8.Animatie voor jong én oud

Ook al heb je een babysit geregeld om de kleintjes wat te entertainen, toch is het leuk om nog wat extra animatie te voorzien voor zowel jong én oud. Een springkasteel naar je communiefeest thuis halen is een echte klassieker, maar met enkele zelfgemaakte tuinspelen kan je ook al iedereen plezieren. Bovendien is het helemaal niet moeilijk om die te maken. Verf eerst een tiental flessen in een leuk kleurtje. Maak vervolgens een tiental ringen uit ijzerdraad en omwikkel die met stof of wol om ze op te leuken. Wat is nu de bedoeling van het spel? Zoveel mogelijk ringen rondom de flessen proberen te gooien. Makkelijk toch?!

tips-communiefeest-thuis-organiseren_animatie

Foto via Brides

Gouden tip #9.Reservekledij

Ook al organiseer je het communiefeestje thuis en heb je alles wel behoorlijk bij de hand, toch is het handig om wat reservekledij klaar te leggen. Kinderen moeten zich op hun eigen communiefeest ook wat kunnen uitleven. Spreek met je communicantje af dat hij/zij zijn/haar communiekleertjes moet aanhouden tot alle gasten bij jullie thuis gearriveerd zijn en laat hem/haar daarna wat speelkledij aandoen. Zo hoef je geen halve hartaanval te krijgen wanneer je een beeld als dit hieronder te zien krijgt. Kids will be kids.

tips-communiefeest-thuis-organiseren_reservekledij

Foto via Rooted for Life

Gouden tip #10.Communiebedankjes

Of je je communiefeest nu thuis of op locatie organiseert, het is nog altijd traditie om na afloop van het feest een communiekaartje met een leuke foto van het communicantje aan de gasten mee naar huis te geven. Voor de kleine genodigden brengt een kaartje als bedankje echter niet zo’n ‘wauw’-gevoel met zich teweeg. Zorg daarom voor een le(u)k(k)er alternatief voor de kleintjes op het communiefeest. Een geschenkdoosje, opgevuld met wat lekkers doet het altijd goed!

Foto via smartphoto

Gouden tip #11. Aandenken voor het communicantje

Dan zouden we de communicant zelf nog vergeten. Die wil natuurlijk ook nog een leuk aandenken aan zijn communiefeestje thuis overhouden. Laat daarom enkele memoblaadjes rondgaan bij de gasten op het communiefeest waarop ze een leuke wens of spreuk voor je kleintje kunnen achterlaten. Hang alle memoblaadjes aan een touw op aan de muur zodat je communicant een leuk aandenken aan zijn/haar communiefeestje kan overhouden!

Foto via smartphoto

Hebben deze tips je kunnen helpen bij de organisatie van je communiefeest thuis? Of heb je zelf nog enkele gouden tips? Show us! Via de commentaren,  Facebook, Twitter of Google+ met de hashtag #smartphoto. We zijn benieuwd! 

Kristof, 30 jaar, gepassioneerd loper, fietser en blogger voor smartphoto. Met mijn schrijfsels inspireer ik hoe je jouw foto's kan gebruiken voor de meest originele en creatieve doeleinden.

2 comments

  • Anais, wij organiseren een trouwbeurs in veldhoven nederland. Waar we ook communiekleding showen wellicht liggen hier ook kansen voor jou . We hebben nog vrije stands..voor meer info bel even of check onze fb.pagina sounds of love voor het programma ect

    Reply
  • Ik ga een feest organiseren en ik kan bevestigen dat het proces heel druk, maar ook leuk is! Vooral vind ik interessant een tip met een kinderhoekje omdat er veel kinderen op het feest zullen zijn. Ik denk ook dat ik een originele locatie ervoor wil kiezen — een partytent, bijvoorbeeld. Fingers crossed!

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *